Reklama

Reklama

O zakletém králi a odvážném Martinovi

(TV film)
  • Slovensko Vianočné želanie (více)

Obsahy(1)

Král je těžce nemocný a když se jeho jediná dcera, princezna Michaela, dozví o zázračné koruně krále Svaroga, která by mohla jejího otce uzdravit, vydá se najít Svarogovo začarované království. Cestou se zastaví v jedné vesnici, protože potřebuje okovat koně a nabrousit meč. Kovářem je tu Martin, dobrosrdečný a pracovitý mládenec, který se princezně na první pohled líbí. Když pochopí, že je slepý, o to větší obdiv k němu pocítí. Po pár dnech se ve vsi objeví kůň bez jezdce a Martinovi dojde, že princezně se něco zlého přihodilo. Vezme koně a vypraví se hledat princeznu Michaelu. Cestou se k němu přidá šikovný skřítek, který mu za sladkou buchtu poskytne dobré rady a veselou společnost. Přestože Martin nevidí, dokáže si poradit se všemi překážkami, které mu mají zabránit dojít až do Svarogova království, se zákeřnou ježibabou i se svým největším protivníkem, mocným čarodějem Vlkanem, původcem všeho zla. Martinův handicap se v rozhodující chvíli paradoxně stane výhodou... (Česká televize)

(více)

Recenze (260)

kajas 

všechny recenze uživatele

Štědrovečerní příběh o nalezenci v obilí se s úspěchem oprávněně nesetkal, byla jsem tedy hodně zvědavá, s čím přijdou naši nejbližší sousedé. Režiséra Bebjaka znám jako tvůrce kvalitních kriminálních i dramatických podívaných a po zhlédnutí jeho "svatoštěpánské" pohádky (na Slovensku ovšem logicky běžela na Štědrý den) bych se vůbec nedivila, kdyby v tomto žánru pokračoval. Tady se totiž povedlo všechno. Když se přenesete přes ne úplně dokonalý český dabing a úvodní snahu o napodobení "Pána prstenů", čeká vás napínavá i dojemná podívaná o sympatickém mladíkovi, kterému v záchraně krásné (a statečné) princezny nezabrání ani vlastní slepota. Přidejte krásné exteriéry, zasněženou krajinu (na tu se o Vánocích vždycky hezky dívá), nepřepálenou stopáž, nulový výskyt šišlajících čertů a vyjde vám krásná pohádka pro celou rodinu, na kterou se příští rok ráda podívám znovu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to průhledné jak čiročiré sklo a klišovité až na půdu - král léčitel, nemocný král, statečná princezna, podceňovaný hrdina, baba Jaga jak z Mrazíka, „kocour v botách“ a samozřejmě proradný rádce (!) a současně zlý čaroděj. Wow, to jsou ingredience, které by fakt nikdo nečekal. Ale čím víc pohádka jela, musel jsem ocenit promyšlený scénář, který všechny ty průhledné atributy o něco posouvá na škále zábavnosti, navíc si připravuje chytře dopředu některé scény (čaj na usnutí, kocour, vánoční přání), kamera kouzlí, Richard Autner hraje svého Martina s dokonale pobaveným úsměvem na tváři, takže je to celé takové oddechové a příjemné... Takže jsem si nakonec řekl, a co, že to má všechny ty klišé a průhledné atributy, když jsou dobře skloubeny a využity pro příjemný a pohodový celek? A konečně po čase slušná a koukatelná princezna. ()

Reklama

fantassia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je na pohádkách to krásné, žádné zlo není definitivní a rozdíl mezi princeznou a ježibabou je evidentní, člověk je hned v obraze, kdo je klaďas a kdo záporák. Ženatí pánové, kteří by chtěli objasnit jak se z princezny stane ježibaba si to nechají pro jiný žánr.Celkem příjemná zábava a pointa ať se všem dobrým lidem splní jejich nejtajnější přání, je ryze vánoční. Kluk má čapku, coby bumerang, pentle dívčete není k zahození, děti mají dětská přání,maminka jedno nesobecké a tak to má být, každý si přeje přiměřeně svému rozumu a na zemi pokoj lidem dobré vůle. Na plný počet to není, ale těch tři a půl a že jsou ty Vánoce, se to dá... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ti Slováci se tak mají, natočí si původní pohádku, je sympatická, pohadková a v hlavní roli je pěkný kluk. A my máme Cinu, to je velice nespravedlivé. Dala bych pět hvězdiček, ale dokud bude v českých pohádkách exhibovat ten novotvar Cina a ve slovenskych budou sympatičtí a hezcí kluci, nedám. Nějak tu neférovou hru musím kompenzovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO MI OSUD VZAL NA ZRAKU, VRÁTIL MI NA CITU, HMATU A…“ /// Po Kouzelníkovi Žitovi jsem letos o Vánocích čekal cokoliv. Naštěstí dialogy nejsou nijak debilní a děj… je normální. Takový obyčejný, televizní… aby se prej na vánoce všem dobrým lidem splnila tajná přání. Proč ne. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když mi vyhládne, uždíbnu si z chaloupky. 2.) Jsem slepej. Ne blbej!. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (107)

Zajímavosti (9)

  • Na záběrech z Adršpachu je vidět strom s růžovými květy. V tomto období ale stromy nekvetou a všechny kvítky tak na větve připevnili rekvizitáři. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama