Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autentický příběh manželů Odoneových. Všichni lékaři označí hrozivou chorobu malého Lorenze za nevyléčitelnou a jeho léčbě nedávají naději. Lorenzova rodina se však s tímto krutým rozsudkem nemíní smířit a rodiče i když nemají žádné lékařské vzdělání, začínají studovat všechny komplikované medicínské spisy. Výsledkem jejich úsilí je, že upozorní lékaře na aktuální odborné poznatky a sbírají peníze na vývoj nového léku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi krutý filmík o bezmocnosti rodičov a lekárov, keď nevedia pomôcť svojmu pacientovi. Nejde tu však o nejakú nehodu, kde je potrebná rýchla operácia, ale o chorobu, ktorej spracovanie vo filme je navyše pravdivé a vyvíja sa u pacienta roky. Veľmi presvedčivé výkony po psychologickej stránke podali obaja rodičia (Sarandon, Nolte). Po krutom osude Lorenza (hlavne nepríjemné sú zábery z jeho chorobných kŕčov) a iných detí, prichádza aspoň trošku uspokojivý záver filmu. 80%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi hledají slova, když onemocní malé dítě a diagnózou je nevyléčitelná nemoc, podlomí se mi kolena, útroby se obrátí, dech se úží.. Velice si cením toho, jak George Miller daný námět uchopil a zpracoval, zaslouží obrovskou poklonu.. Susan Sarandonová tu září jako opravdová hvězda, v roli matky Lorenza je úchvatná, odzbrojující, pochopitelná i uvěřitelná, prostě nádherná.. Za mě plná palba, silný příběh, nadčasové sdělení, no a samozřejmě přiznávám slzy jako hrachy.. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to hodně silný, náročný film. Ale vydařený. Ukázka toho, že pokud jste zdraví - při sledování tohoto filmu si o to více uvědomíte, jak skvěle se máte. Moc se mi líbil zápal a snaha rodičů a touha svého syna "vyléčit", postupem času mu ulevit od bolesti. Nedokážu si představit, čím si procházeli, ale jejich snaha pomohla mnoha dalším lidem. Zakomponování italských kořenů do filmu a energie, kterou pro to vše měli - bez toho by to prostě nešlo. A přitom - jde o olej...kdo by to byl řekl co všechno může způsobit.... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh boje o život svého dítěte a upřímně nevím, a nechci vědět, jak moc bych dokázal bojovat já sám tváří tvář tomuhle. To si tady nebudu lhát do kapsy. A tím nemyslím to studium podkladů a hledání cesty a terapie. "Krásný" tu byl ale střet "charity rezignovaných" a  skutečně bojujících rodičů. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Málo známé drama je poměrně příjemnou, i když náročnější podívanou. George Miller v ní znovu dokazuje, jak všestranným filmařem je a oproti dřívějším i pozdějším počinům tu nejde moc poznat. Od začátku nikam nespěchá a nastavuje až extrémně pomalé tempo, v němž je prostor pro každý detail a ne úplně jednoduché téma představuje dost podrobně. Zaměřuje se též na totální zoufalost obou rodičů, kteří záchraně dítěte obětují úplně všechno, která je naprosto hmatatelná. V neposlední řadě rozehrává i zajímavý a nerovný boj mezi laiky, kteří možná našli způsob jak z nemoci alespoň částečně ven a lékaři, kteří pochopitelně něco takového nehodlají připustit. Možná právě pro tuto preciznost a přílišnou snahu o co největší podrobnosti je film těžko stravitelný, protože se v něm není moc čeho chytit a ono pomalé tempo je někdy ubíjející. Hodně toho ale zachraňuje výtečné obsazení, jemuž dominují skvělí Susan Sarandon a Nick Nolte, pro kterého asi šlo o nejlepší roli kariéry, za zmínku stojí i malý Noah Banks, který je naprosto fenomenální. Stopáž je ale zbytečně přetažená a zejména ve druhé polovině už se snímek hodně táhne a některá témata zůstávají nedořečena a nedořešena. I když nejde o úplně jednoduchou podívanou, která vyžaduje diváckou soustředěnost a spolupráci, je škoda, že se o Lorenzo’s Oil moc neví a nepřipomíná se, protože velmi dobře zachycuje, že lidská vůle je někdy nezdolná, jen musí mít tu správnou motivaci. 70 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Lorenzova mama v roku 2000 podľahla rakovine. (Karush)
  • Lorenzova mama Michela napísala o svojom synovi báseň, ktorú zhudobnil Phil Collins. Pod menom "Lorenzo" vyšla pieseň v roku 1996. (hemul)
  • Režisér filmu George Miller je v skutočnosti aj kvalifikovaným doktorom. (Karush)

Reklama

Reklama