Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

topi 

všechny recenze uživatele

Poprvé se na scéně objevuje Jason, zatím jen s papírovým pytlem přes hlavu, na konci ovšem ukáže svoji deformovanou tvář. Razí si heslo - Zabili jste mě matku, tak tady máte přes držku! A tak likviduje nejenom nebohé teenagery, ale každého, kdo se mu postaví do cesty. A s nikým se vůbec nesere! Jen je škoda, že mordy nejsou tak detailní, jak u předešlého dílu, kde si mistr Savini dával moc záležet. To prostě k takovému druhu filmu patří a u tohoto pokračování je to nedostačující. Ale i tak, atmosféra, lekačky, hudba, vraždící Jason - to vše je krásná osmdesátková slasheřina! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Dvojka je v rámci série trochu úlet - scénárista zcela vážně poslal do kempu dětskou psycholožku, která později svůj obor skutečně totálně béčkovým způsobem použije. Při svlékací variantě Monopolů se ještě setkáme s pohledným vozíčkářem a dychtivou dívkou, která si s ním plánuje užít, ale i tento seriózně pojatý začínající vášnivý vztah musí čelit nekalým úmyslům slasherové ikony s pytlem na hlavě. Atd. Docela zábava, i když atmosféra i vraždy (s vyjímkou jedné) jsou slabší než v jedničce. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Natěšen na druhý, že konečně uvidím Jasona v akci, jsem se pohodlně usadil i s nutným občerstvením a odbyl si svou premiéru. Začátek mě však příliš nepotěšil. Pominuli fakt, že jsme si přes pět minut připomínali, co že se událo u Crystal Lake v předchozím díle a poněkud zvláštní osud hlavní hrdinky Alice (docela by mě zajímalo, jak se tam Jason dostal, no asi si vzal stopa), tak jsem byl nakonec spokojen i s dvojkou. Nové maso na porážku vypadalo slušně (samozřejmě hlavně děvčata), bylo jich víc a hlavně mrtví následovali pěkně v řadě za sebou a divák má možnost vidět všechno v záběru kamer. Jen tak nějak pořád nechápu, ty výběry hereček do hlavních rolí. V obou dílech hrálo hned několik pohledných ženských a oni vždycky vybrali snad tu největší šeredku – njn pěkné musely ukázat nahá těla, nebo alespoň kalhotky a pak rychle chcípnout. Co se samotného Jasona týče, tak ten se s tím rozhodně nepáral tolik jako jeho matka. Nehodlal houkat zpoza stromu a počkat si až jeho oběť k němu přijde jako prase na porážku, ale pěkně si pro ně došel, zmasakroval a šel zas o dům dál. Ten pytel (nebo spíš povlečení na polštář) přes hlavu, byl taky super. Výrazně to přispělo k děsivosti jeho postavy – no rozhodně mnohem víc, než když měl odkrytý ten svůj hnusný ksicht. Atmosféra se však nesla skoro ve stejnému duchu jako jednička. Oba díly měli podobnou kostru příběhu, no a v obou to kupodivu fungovalo solidně. Nebylo to v tu dobu ještě tolik okoukané, jak už jsem řekl – vraždy byly nápadité / brutální, co víc si mohl divák přát. Snad jen lepší herecké výkony, protože někteří jedinci tu byli doslova na ránu a hlavně zdejší hrdinka Ginny. Ta mi k srdci vůbec nepřirostla. Navíc jsem z toho kousku i pochopil, odkud si toho vzali tvůrci stejnojmenné hry (která vyšla minulý rok) nejvíce. Zatím tato série na mě působí docela dobře, takže i tentokrát budu hodnotit lehce nadprůměrně. 70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na začátku uděláme symbolickou tečku za prvním dílem a šup šup sem s novým masem… :-) Friday the 13th Part 2 je pro mě o něco lepší než první díl hlavně tady už SPOILER K JEDNIČCE! vraždí Jason, i když ještě nemá svou masku. KONEC SPOILERU! Jinak právě tady je vidět, jak jsou dvojky větší, než jedničky. Jen si vemte, máme tady více masa (rozuměj, více omladiny) na zabíjení, více nahoty, více… no zkrátka více všeho. Hudební motiv, je parádní, lekačky podařené a závěr i když očekávaný, potěšil. Opravdu dost dlouho jsem uvažoval o lepším hodnocení, ale když se na to dívám s odstupem několika dnů (první dva díly této série jsem opravdu viděl v pátek třináctého) tak vím, že mi něco chybělo. Takhle to bude za 80 %. Jo a přemýšlím, že bych jel kempovat… kde že je ten Crystal Lake? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(54%) Máme tu druhou část této celkem známé hororové série. První díl mě teda moc nechytl, pomalé tempo, pár amatérsky natočených vyvražďovaček a trapná postava Jasonovi matky. No, druhý film nám zezačátku rekapituluje cca posledních 5 min v závěru původního snímku a pak nám během dalších 3 minut uzavře hlavní postavu v předešlém příběhu. Poté se začne rozvíjet dějství nových postav a začne to celé nanovo. Postavy mi naštěstí už nepřišly tak nudné a otravné – takže aspoň nějaká změna k lepšímu. Vraždy jsou opět obyčejnější, ale sem tam se na ně dívá už lépe, zejména finální cca 20 minutovka se už víc rozjede. Vidíme tu už konečně Jasona (sice má na sobě takový prostěradlový pytel, takže vizuálně nevypadá moc děsivě) ale nevadí. I klasické hudební theme mi zde přišlo snesitelnější, tak už jsem si na ten soundtrack zvykl. Celkově to není žádná velká pecka, podruhé bych si to už nepouštěl, je to taková lepší verze jedničky. Nicméně furt lepší než drátem do oka. Stopáž byla kratší, takže to nakonec bezbolestně uběhlo. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Jedna z hlavních představitelek Ginny Field (Amy Steel) byla pojmenována podle scénografky Virginie Field, která se podílela na prvním i druhém dílu. (Stocki)
  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)
  • Domácí tržby byly necelých 22 miliónů amerických dolarů, přičemž rozpočet filmu byl 1,25 milionů dolarů. (Stocki)

Reklama

Reklama