Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce už nemá cenu se vyhýbat spoilerům, protože poprvé a už navždy se ujímá mačety, sekery, nože, vidlí, krumpáče, sekáčku, kladiva, šroubováku a pily rámovky sám Jason. Naučil se umění přežívat svou smrt, což ještě zopakuje mnohokrát, a vydává se na dlouhou cestu za pomstou na všech, kteří se pod jeho nástroje zkázy dostanou. Tady ještě nedosahuje onoho charisma vražedného bezduchého terminátora, byť už má slušně našlápnuto, dojem kazí jeho vcelku vychrtlý představitel Warrington Gillete a zejména maska v podobě zavázaného pytlíku od mouky. Steve Miner, který už se podílel na produkci prvního dílu, se nepokouší o nic nového, což je na jednu stranu dobře, protože se mu podařilo udržet minimálně co do prostředků vytváření napětí to dobré. Na druhou stranu se de facto díváme na ten samý scénář, který se liší snad jen identitou vraždícího maniaka. Opět tu máme skupinku táborových vedoucích u Křišťálového jezera určených k likvidaci, v níž snadno identifikujeme ty, kteří se později s Jasonem utkají v poslední bitvě o přežití. Tady se musím pozastavit u hlavní hrdinky (Amy Steel), která zpočátku vypadala daleko sympatičtěji a přesvědčivěji než její předchůdkyně (Adrienne King), bohužel v závěru z ní scénář udělá naprosto vylízanou pizdu, která má místo mozku z piva kostku a právě finále, které je bohužel ještě trapnější než minule, mě dovádí ke čtyřem hvězdám. Jinak vytýkat Jasonovi nedostatek gore je trošku mimo, nejen tento díl totiž prošel drastickými úpravami díky zásahu MPAA a mnoho brutálních útoků páně Voorheese tak ztratilo na své nechutné přitažlivosti. A ano, Pátky, snad až na ten první, nikdy nepobraly příliš fištróna a překvapením může být pouze to, zda tentokrát Jason zvolí úder mačetou do hlavy nebo zásun krumpáče do prdele, každopádně navždy zůstanou ve zlatém fondu každého pravověrného fanouška slasheru. Až na specifickou Noční můru nic dokonalejšího totiž v téhle krvavou zábavou posedlé a pro mnohé i pokleslé odnoži hororu nenajdete. Silně nedoporučuji zapřisáhlým milovníkům dobrých filmů a originality. Edit komentáře a hodnocení přesně na den magických 13 let od posledního zhlédnutí. (Původní komentář odeslán za Jasonem do pekla, původní hodnocení kupodivu stejné) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, s porovnáním s prvním dílem bych to viděl jako skok dopředu. Sešla se nám tu moc pěkná sestava, zvláště ta ženská část, a tak bylo na co koukat. S jejich hereckým uměním to bylo sakra horší. Ale s tím si tvůrci hlavu nelámou o to tady nejde. No, ale ten konec. On se vážně nechal zmlátit od ženský? To si říká vrahoun. Ani si nedovedete představit, jak u mě klesl. Ten konec byl dementní. Kdyby nakonec všichni chcípli, tak bych se vůbec nezlobil, ba dokonce bych byl rád. Jo a ještě mě docela naštvalo, že něco více než polovina lidí z nepochopitelných důvodů odjela do města a vyhla se tak potenciálnímu masakru, který mohl být gigantických rozměrů. Lepší než první díl, ale s hodnocením zůstanu u * *. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po příšerné jedničce, která z pro mě nepochopitelných důvodů zkultovněla, přichází Steve Miner a spolu s ním Jason a pytel (pyčo). Oba dva se teprve rozjíždějí, ale už teď to stojí za to. O rok později dostane Jason masku, která ho proslaví a Miner dotáhne vraždy téměř k dokonalosti. Dvojka má svoje chyby, ale nostalgie je nostalgie. Navíc kvalita je od jedničky na míle vzdálená. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

:))) Tieto old school sračkové céčkové horory mám proste rád! Jednotka bola nič moc a dvojka je ešte viac nič moc...Ale je to celé také guilty pleasure až to bolí..Logiku a nejaké súvislosti nehrozia ani v náznakoch, celé je to tak dementné, že dám ruku do ohňa za to, že toto by napísala a zrežírovala aj priemerne inteligentná opica...Atmosféry to tiež veľa nepobralo, slasherové vsuvky sú také ako by ich robila asistentka tej opice čo režíruje...Ale inak je to "super" a určite idem pozrieť celú sériu :) ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Dvojka výbornýho slasheru a tady už bude konečně mordovat oběti Jason Vorhees ale ještě nebude mít svojí legendární hokejovou masku. Dvojka byla na té samé kazetě od tátovýho kámoše, jednička byla z Novy a dvojka z tehdejšího programu Premiéra TV. Dvojka navazuje hned na jedničku a režie se ujal Steve Miner. Hlavní hrdinka z prvního dílu co přežila Alice (Adrienne King) je hned na začátku dvojky ale Jason si jí vyhledá a zabije. Potom se už děj odehrává opět v táboře Crystal Lake a máme tu další teenagery, už jich je víc. Hlavní hrdinka filmu se jmenuje Ginny a hraje jí Amy Steel. Druhý díl už neni tak napínavej jako první, ale je to pořád slušná vyvražďovačka. Dospělého Jasona si tu zahrál Warrington Gillette a jeho kaskadér Steve Dash. Maska je opět dobře udělaná, dospělej Jason je fakt hnusnej :D Ve dvojce má ještě místo hokejový masky na hlavě pytel. Je docela divný že z Jasona udělali mlčenlivýho, když v jedničce jak se topí řve o pomoc. Jason furt mlčí stejně jako Michael Myers. Vraždy dobře udělaný a gore taky ujde. Dvojka je pořád fajn díl ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Natáčení probíhalo v Connecticutu a Los Angeles. (henrycruel)
  • Když se poprvé na scéně objeví Jason (Warrington Gillette), vidíme jen jeho nohy, jak se pomalým krokem blíží k domu, kde bydlí Alice Hardy (Adrienne King). Nohy ale nepatří muži, nýbrž ženě. Je to jediná scéna, kde Jasona hraje žena, konkrétně kostýmní výtvarnice Ellen Lutter. (Stocki)
  • Jedna z hlavních představitelek Ginny Field (Amy Steel) byla pojmenována podle scénografky Virginie Field, která se podílela na prvním i druhém dílu. (Stocki)

Reklama

Reklama