Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (363)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Halloween Kills má niekoľko fantastických scén (úvodné retro, z ktorého fanúšikom padne sánka, naháňačka s Lindsay či konfrontácia davu s Myersom), veľmi chytro zvolené motívy (davová psychóza, lynčovanie, alebo mytologizácia nesmrteľnosti Michaela Myersa), ale cítiť, že scenár to všetko nedokáže vyskladať tak, aby film adekvátne gradoval. Základným problémom je, že sa odohráva bezprostredne po skončení predošlého film. Halloween (a vlastne aj žáner slasher ako taký) pritom vždy najlepšie fungoval, keď obete nevedia o zle a to sa pomaly zhmotňuje a "killing spree" nastane až v treťom dejstve. Preto tak dobre funguje prvý film, H20 i Halloween 2018, ktorý má fantasticky vystavanú os, ktorá pomaly ale isto speje k neodvratnej konfrontácii Laurie a Michaela. Poteší, že David Gordon Green nezabúda na mytológiu (Michael ako číre zlo, náhľad do detstva Michaela cez jeho rovesníkov, či nový motív okna z izby), čakal by som ale viac od desiateho dielu ságy, ktorej osobité čaro spočíva v rozvetvenosti dejových línií (ostatne čo sa stalo s Michaelovými rodičmi?). Azda v Halloween Ends. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ešte raz budem počuť Evil dies tonight, tak ma ozaj porazí. Postaviť celý diel na love nesmrteľného zabijaka nebol práve dobrý nápad. Ešte viac sa tým zdôraznilo nelogické a absolútne neautentické správanie postáv, ktoré je pre horory typické. Občas som sa zasmial, inokedy to bolo na čistý facepalm. Atmosféra nula bodov a jediná schopná bojovníčka (Jamie Lee Curtis) skončila v úzadí. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Halloween, je má srdcovka a i když musím souhlasit, že tohle nebylo úplně ono, stále pod čtyři prostě nejdu. Retro flashbacky byly fájn, začátek byl výborný a úvodní titulky s legendární melodií přinášející husinu, excelentní. Postavy celkem ale nic moc, logika občas (klasicky) extrémně pod nulou, Jamie Lee Curtis nedostala vůbec žádný prostor (předpokládám ale, že v Ends se to bude točit jen okolo ní) a celkově atmosféra nebyla tak "depresivní a brutální" jako ve 2018. Každopádně, Gore vynikající, zabití je tu celkem dost (Top scény - důchodci s dronem, doktor v autě, skok z okna, homosexuální pár ..). Zklamaný nejsem, ale přeju si, aby to příští rok, bylo o dva levely lepší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na nový Halloween jsem se těšil i po těch rozpačitých ohlasech z Benátek. Myslel jsem si, že návštěvníci tohoto festivalu prostě jen nedokázali ocenit jednoduchou, tupoučkou, ale zábavnou, brutální a atmosférickou slasherovou jízdu. Však se celou kampaň lákalo na to, že Halloween Kills bude mean and evil, nejrozmáchlejší Halloween ever s mohutným bodycountem. A i ty ohlasy zde tak vlastně dominantně působí - že masakr je to slušnej a vadí hlavně nelogické chování postav. Tak to je teda podle mne bullshit a papouškování toho, co nám vtloukla do hlavy kampaň. Halloween Kills je hlavně otřesná nuda, konceptuálně úplně blbě postavená. Snaží se psychologizovat jakési kolektivní trauma Haddonfieldu a neskutečný množství času otravuje postavama, který nikdy nikoho nezajímaly a zajímat nemohou. A Laurie je po celou stopáž odstavená ve špitále a nic nedělá. Jednotlivá zabití jsou sice fajn, ale čistýho času moc nezaberou a rozhodně mi nepřijde že by byl Myers na obrazovce víc než v jiných Halloweenech. Kéž by byl! Na úkor Tommyho, Lonnieho a těch dalších otravů. S každým dalším "Evil dies tonight!" se mi víc a víc chtělo vyhodit monitor z okna. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Sériu Halloween mám rád, Michael Myers je už dlhé dekády ikonický zabijak, ktorému sa vlastne ako jedinému podarilo vo vyššej kvalite zotrvať až doteraz. Predchádzajúci reštart bol výborný, možno aj zo všetkých dielov najlepší, takže na toto priame pokračovanie som sa veľmi tešil, ale už po tretíkrát v rade sa opakuje presne to isté. Keď sériu jeden diel konečne zase naštartuje, ten druhý to zase pokazí, aj keď ani raz sa nejednalo o nejakú katastrofu a to ani tentoraz. A môže za to hlavne samotný Michael Myers, ktorý je stále perfektný, vždy, keď je v obraze, tak sa je na čo pozerať a svoj rešpekt má. Síce už miestami nepripomína sériového vraha, ale skôr terminátora, čo pôsobí trochu zvláštne, predsa len doteraz si skoro vždy vyberal osamotené obete a hlavne tie slabšie, tu nemá problém sa postaviť desiatim chlapom v najlepšej forme, ale je to už dvanásty diel, takže nejaké zmeny samozrejme beriem. Problémom je skôr všetko ostatné. Nápad so vzburou celého mesta nebol zlý a ponúka slušný potenciál, ale veľmi zle sa využíva a prišlo mi, že film funguje tak prvých dvadsať minút, potom to celé padne do úplného stereotypu a prakticky sa tu nič zaujímavé nedeje. Na scenári si teda mohli dať viac záležať a to aj na pomery tohto subžánru. A veľkým sklamaním sú aj postavy a pritom ten predchádzajúci po tejto stránke fungoval perfektne, ponúkol skvelé hlavné ženské trio, kde bolo radosť pozerať na ten odlišný prístup naprieč tromi generáciami, ale aj ten zvyšok ich ideálne podporoval, ale tu šli úplne do úzadia, pričom aj na tej malej ploche vôbec nezaujmú a nové postavy nestoja za nič. A to neustále opakovanie o zastavení zla v túto noc mi strašne liezlo na nervy. A tak to musí neustále zachraňovať Michael Myers, ktorý to našťastie likviduje jedna radosť, má tu vysoký bodycount, asi najväčší v celej sérii a dali si záležať aj na tých vraždách a tak aspoň v tomto film poteší. Ale poriadne zvláštne pôsobí celý záver, niečo sa mi páčilo, ale to najzásadnejšie vôbec nie je tak úderne podané, ako by sa patrilo a prišlo mi to len tak mimochodom. Technicky je film zvládnutý dobre, vizuál je veľmi kvalitný, produkčne je Halloween stále značka, ale v ostatných ohľadoch už film moc nefunguje, žiadne napätie, ani obava o postavy. Takže žiadna katastrofa sa nekoná, ale po predchádzajúcom diely som čakal podstatne viac a dúfam, že to ukončenie trilógie nejak vynahradí. 55% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Předmět, který použil Michael Myers k zabití prvního hasiče, je Halliganská tyč. (Takeshi666)
  • V úvodu filmu se objeví skuteční hasiči z hasičského sboru Cannon Air Force Base. (Takeshi666)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama