Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že Ja som do Halloween trojky išiel s jasným postojom odosobnenia. V komentároch som sa dočítal, že sa jedná o jednu z najväčších krívd z pohľadu hodnotenia, respektíve, že sa samotný snímok absolútne odkláňa od osudu hlavnej postavy "M.M.". Ja osobne nebudem hodnotiť postoj iných ľudí, no toto je za mňa jedna veľká ostuda bez akýchkoľvek hororových prvkov. A to sa radšej nebudem vyjadrovať k hereckým výkonom, dialógom, a celkovému námetu, pričom táto vraždiaca kombinácia len prispela k celkovému názoru na tento film, ktorý nemožno označiť inak, ako za TRAGÉDIU. ()

viperblade odpad!

všechny recenze uživatele

Pokračování, které jednak není opodstatněné (SPOILER! k filmu Halloween II přeci jen Michael Myers uhořel) jednak nesouvisí vůbec s předcházejícími filmy (kdyby to pojali jako restart, dejme tomu, ale pokud se to producenti rozhodli vpustit do světa jako pokračování hororové série Halloween s tím, že to s předchozími snímky nemá nic společného, to už chce velké koule a ještě větší touhu po penězích) a hlavně které je tak nudné a debilní, že se to ani nedá slovy vyjádřit, je prostě čistokrevný odpad. Na tomhle jsem opravdu nenašel nic dobrého a rozhodně je to jedno z nejhorších pokračování ve filmové historii (momentálně má napadá pouze Nekonečný příběh 3, který tomuto "filmu" může konkurovat). 0 %. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to trash na entú, to bez pochýb. Ale vyčítať filmu, že vytvára iné univerzum, keďže Mike minule akože teda naisto zomrel, je nespravodlivé. Odhliadnuc od tohto faktu mix sci-fi a fantasy zápletiek príliš nefunguje, pretože film nefunguje v jednotlivostiach. Ako celok ma ale zabavil tým spôsobom, akým ma zabavili iné podobné sci-fi hororové fláky z osemdesiatok. Kopírujeme Terminátora, Stepfordské paničky alebo aj Inváziu lupičov tiel, pričom hlavný hrdina je príšerný, dialógy nezmyselné a spôsob, akým náš lekár všetko vyrieši, z ríše kto nevidel, neuverí. Hviezdičkové hodnotenie tak nemá zmysel, tu ide o to povestné previnelé potešenie. 50% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Legendárně tragický úkrok špatným směrem, z nějž mohlo být „jen“ snesitelně přitroublé hororové béčko, kdyby se tvůrci nesnažili originální příběh nešťastně roubovat na halloweenskou sérii. Halloween 3 má jinak vcelku slušnou formu, skvělou hudbu Johna Carpentera a pár pamětihodných scén (kam počítám i tu otravně repetitivní reklamu Silver Shamrock), ale jako naprosto odlišný spojovací článek jinak sourodé série musí nutně každého diváka zklamat a dopálit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší mizerné hodnocení způsobila zřejmě absence Michaela, který se zde vyskytne jen na pár vteřin v televizní ukázce. Kdo ho ale oželí, dostane napínavý příběh možná trochu ovlivněný snímky Westworld a Futureworld, trochu je tu cítit Invaze lupičů těl a podobné snímky. Doktor Daniel se společně s Ellie, které v nemocnici maniak zavraždil otce, snaží zjistit, co se děje v nedalekém městečku, které v poslední době proslulo výrobou úžasných halloweenských masek pro děti. Když Ellie unesou zaměstnanci majitele továrny, co snad ani nejsou lidmi, vydá se Daniel ji hledat. Ďábelský majitel Conal Cochran se rozhodne, že mu vše ukáže. Vyjde najevo, že prostřednictvím keltské magie chystá velkou oběť. Divák si může tipovat, zda dojde k bondovské destrukci továrny a podaří se Danielovi zvítězit, nebo ne. Na filmech z 80. let je fajn, že vůbec netušíte, jak skončí. Pěkné efekty - žena zasažená modrým bleskem se mění, deformuje a vylézá z ní hmyz, což není ještě nic proti dítěti, z něhož lezou i hadi, dojde na drcení hlav, utržení hlavy či souboj se zaměstnanci, kdy se ukáže pravda. Carpenterova jednoduchá minimalistická hudba navozuje temnou atmosféru a při explozi auta potěší, že je vše skutečné, nikoliv levné pixely. Škoda, stačilo zvolit jiný název... Hodnocení na IMDb více odpovídá. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 14,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Autor původní verze scénáře Nigel Kneale se po zjištění, jak násilný výsledný film bude, soudně dožadoval odstranění svého jména z titulků. (HellFire)

Reklama

Reklama