Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Dvojka výbornýho slasheru a tady už bude konečně mordovat oběti Jason Vorhees ale ještě nebude mít svojí legendární hokejovou masku. Dvojka byla na té samé kazetě od tátovýho kámoše, jednička byla z Novy a dvojka z tehdejšího programu Premiéra TV. Dvojka navazuje hned na jedničku a režie se ujal Steve Miner. Hlavní hrdinka z prvního dílu co přežila Alice (Adrienne King) je hned na začátku dvojky ale Jason si jí vyhledá a zabije. Potom se už děj odehrává opět v táboře Crystal Lake a máme tu další teenagery, už jich je víc. Hlavní hrdinka filmu se jmenuje Ginny a hraje jí Amy Steel. Druhý díl už neni tak napínavej jako první, ale je to pořád slušná vyvražďovačka. Dospělého Jasona si tu zahrál Warrington Gillette a jeho kaskadér Steve Dash. Maska je opět dobře udělaná, dospělej Jason je fakt hnusnej :D Ve dvojce má ještě místo hokejový masky na hlavě pytel. Je docela divný že z Jasona udělali mlčenlivýho, když v jedničce jak se topí řve o pomoc. Jason furt mlčí stejně jako Michael Myers. Vraždy dobře udělaný a gore taky ujde. Dvojka je pořád fajn díl ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli je lepší, když se autoři pokusí znovu o to samé, jen s jinými herci, anebo je vhodnější, když se snaží rozpracovat nějakou mytologii. Snímek „Halloween - Prokletí Michaela Myerse“ by odkazoval spíše na první variantu, protože když se do mytologie sáhne blbě, je to otřesné. Jenže „Pátek třináctého 2“ s sebou nenese nic moc nového a vy opravdu sledujete jedničku podruhé, jen s jinými postavami. ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

precizne vladnuty konec prvniho dilu Pátku patril mezi nejoriginalnejsi zakonceni slasheru vubec.. fakt šupa, bezchybne... a Friday 13th dvojka ?..co rozhodne oslni je hruzyplny sound skomponovany s citem a neoddiskutovatelnym umem a efektni zpusoby mordu toho nejostrejsiho zrna..ale pytel na hlave voorheese to posral.. i tak, kvalita tohoto horroru je pro mnoho direktoru dnesni doby (slade, sonzero aj...), zcela nedosazitelna...ucit se ucit se ucit se (90%) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z vôd podpriemeru vyťahuje Piatok trinásteho časť dva záverečná solídna polhodinka a kvalitná hudba. Jason síce vraždí ostošesť, ale kým príde na teenagerov, trvá to doslova vyše päťdesiat minút a ťažko povedať, prečo je scenár napísaný takýmto netradičným spôsobom. I keď sa to nakoniec veľmi slušne rozbehne, tak sa toto retro nedá brať dnes vážne aj kvôli takým dokonalým scénam, ako dievča so zapnutou motorovou pílou v ruke proti neozbrojenému vrahovi, ktoré ho ani s touto "menšou pomôckou" nedokáže zabiť. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před nějakými osmi lety, když jsem prožíval éru Pátků třináctého a neustále omílal těch pár dílů co jsem měl na VHS, strašně jsem si dvojku přál, ale nebyla k sehnání. Až dnes jsem si vzpomněl na ta léta a konečně napravil resty minulosti. Dnes už jsem od toho nic nečekal a ejhle. Dvojka příjemně překvapila. Scénář sice skoro bez nové myšlenky, ale i tak. Přišli, Slyšeli, Nevěřili = zemřeli. Nevěřil bych tomu, ale dvojka se mi líbila víc než jednička, Některé scény sice jak přes kopírák. Pár nelogičností a v postatě už neuvěřitelnost příběhu, ale celek vyšel náramně dobře a ani chvilku nenudil. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Jedna z hlavních představitelek Ginny Field (Amy Steel) byla pojmenována podle scénografky Virginie Field, která se podílela na prvním i druhém dílu. (Stocki)
  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)
  • V době natočení filmu se v Texasu odehrála série vražd, jejíž pachatel zabíjel své oběti s pytlem od brambor nasazeným na své hlavě. (oLí)

Reklama

Reklama