Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Při hře ve staré opuštěné škole nešťastně zemře holčička. Ostatní děti se rozhodnou o nehodě mlčet, ale netuší, že někdo je viděl. A ten někdo přichází o šest let později na jejich maturitní ples, aby je všechny zamordoval. Klasika whodunit slasheru vezoucí se na slasherové vlně z počátku 80. let následovaná třemi pokračováními. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděno na youtube. Po úspěchu Carpentova Halloweenu a Mlhy se Jamie osvědčila jako dobrá herečka a tak se pro Lyncovu volbu do hororu osvděčila,zvláště kdy jí konečne poprvé vidíme odhalenou. Film mě hlavně zajímal kvůli Jeff Wincottovi,který mi několikrát dokázal,že opravdu hrát umí,tak jsme byl zvědav na jeho filmové začátky a byl jsem potěšen,že si ve filmu zahrál Leslie Nielsen,který předvedl,že není jen panák do komedií a parodí,ale také,že zvládne i vážné role. Hra na vraha začíná sice zajímavě,ale natočena je až moc snaživě. Díky dobře provedenému začátku a rozjezdu mi půl hodina utekla dobře,pakk to nějak jede a nastupující vraždy,které sice nybyly nějak extra zvládnuté,ale mě postačující. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Hra na vraha kulišácky pojmenovaná v rámci festivalu Otrlého diváka jako Maturiťák je popravdě jen další v řadě nechtěně komediálních hororů. O to víc, když se tu jako ředitel gymnázia velebí Leslie Nielsen, jehož vtipný ciferník si nejde s ničím jiným spojit než s Bláznivou střelou. Už jeho samotné vzezření vyvolává úšklebky a úsměvy od ucha k uchu. Takže si dovedete představit, co ve vás vyvolá, když už se v úvodních titulkách jen zjeví jeho jméno. Naneštěstí se o komedii nejedná, ale o béčkový slasher! K tomu Halloweenská ženská drtička Jamie Lee Curtis, ale její přítomnost nic nezachraňuje. Samotné mordovačky teenagerů jsou de facto až při konci, takže se dobrou hodinu opravdu nic závratného neděje. Pokud se ale rochníte v žánrových klišé a občas v dementním vyznění scén, tak by vás to mohlo bavit. Kdybych nebyl v sále za přítomnosti chichotajících Otrlců, tak se při projekci doma asi pekelně nudím. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý úvod s detskou hrou, ktorá sa skončí tak, ako sa nemá. A potom hodina a pol vaty a posledná minúta ako tak nadväzujúca na úvod. Po všetkých stránkach strašný slasher, nudný, nezmyselný, mizerne napísaný a zrežírovaný. Vrcholom je asi najhorší hororový súboj v dejinách: Vrah vs. kráľ a kráľovná plesu za disco hudby na parkete. Jedna hviezdička za stále očarujúcu Jamie Lee... ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Celkově trochu zklamání. Začátek mě namlsal. Z těch harantů mi totiž běhal mráz po zádech, pak však dlouho, dlouho nic a když už sem si myslel, že v tom hororu snad nikoho nezabijou, tak se to konečně rozjelo. Jenže to už se film chýlil ke konci a oběti i vrah působili, že to chtěj mít rychle za sebou :o( ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem. Strašidelný - nebo nedejbože napínavý - není ani omylem, a ačkoli nemá ani 1,5 hodiny, táhne se to fakt neskutečně. Děj je zcela stupidní a nic tam nedává smysl, všechny postavy se chovají jak idioti, a pokud na tom filmu bylo někdy něco dobrého, bezpečně to odvál čas. Nesnesitelně mě to nudilo a nevidím důvod, proč to ještě dnes chtít vidět. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Film zaujal pozornosť štúdia Paramount potom, čo Jamie Lee Curtis podpísala zmluvu. Paramount však plánoval uviesť film iba v 300 kinách, a tak sa film nakoniec uvádzal v distribúcii spoločnosti Avco Embassy Pictures, ktorá ho uviedla do 1200 kín. Paramount sa namiesto toho stal distribútorom iného nezávislého slasheru - Piatok trinásteho (1980). (beso74)
  • Natáčanie filmu prebiehalo 24 dní (od 7.8. do 13.9 1979) v Toronte (Kanada). Don Mills Collegiate Institute slúžil na natáčanie scén zo školy a Langstaff Jail Farm (v Richmond Hill) poslúžila ako budova schátranej školy z úvodu filmu. (beso74)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Švédsku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama