Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Najslabšia časť série, s trápnym úvodom, bez nápaditých vrážd (aj keď tá v spacom vaku bola aspoň orginálna a Jason použil viacero nástrojov) ale hlavne do filmu vôbec nehodiacou sa telekinetickou schopnosťou Tiny je aj na béčkový horor sklamaním. Strata času, ale pre nás, ktorý chceme vidieť všetky časti príbehov s Jasonom Foorheesom nutné zlo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné béčko, které se místy už opravdu nebezpečně přibližuje genialitě Jasona X (teď nemyslím sebe, ale desátý díl série). Hlavně závěrečný telekinetický souboj s Jasonem je na poctivých pět hvězd, tak prvotřídní haluz jsem ve filmu už dlouho neviděl. Jason je znovu ve skvělé formě, kudy chodí tudy rube, a navíc tentokrát i nápaditě střídá všelijaké nástroje (kde je furt bere se mě neptejte). A dojde i na křoviňák s pilovým kotoučem, což mě nadmíru potěšilo, protože mi to připomnělo mou milovanou práci, do které se každé ráno nesnesitelně těším (úplně nejlepší jsou samozřejmě pondělky po dovolené!). Lidský materiál pro rubačku je tentokrát opět více či méně sympatický, takže nevím, co víc bych si od filmu ještě mohl přát... Čtyři a něco. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně prozatím nejhorší díl série. Jason si nebere servítky a kosí to tam jak na běžícím páse bez špetky napětí. Hlavní hrdinka a její superschopnosti taky ubírají na kvalitě a navíc nemám rád tyto klasické horory, kde zas musí něco bouchnout. Ale alespoň za Jasona a jeho vynalézavost jednu hvězdu posílám. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů ze všech. Z Jasona se konečně stal super nahnilý zombík,Kene Hodder je borec jako hrom a dává Jasonovi tak opravdu dobře namakaný vzhled. Film plyne dobře,nápad s telekinezí je opravdu dobrý a Jason má konečně pořádného soupeře,který se s ním nemaže a dává mu jednu ránu za druhou. Lar Park Lincoln se do role dost dobře vžila a narušenou dívku hraje opravdu skvěle. Jason má kupu nápadů na vraždění,nápad se spacím pytlem patří k těm nejlepším,stejně tak i pronásledování v lese s křovinořezem. Lar se postaví Jasonovi čelem. Za pomoci svých telekinezních schopností se ho ani nemusí dotknout,přesto dostane Jason nejvíce ran a zásahů z celé série. Střelí ho elektrický proudem,zabolí ho hlava po úderu gaučem,rozdrtí jej stříška,je škrcen na elektrickém drátě,propadne sklepem,tělo mu ozdobí hřebíky,pozná žár ohně. O jeho obličeji bez masky se musí mluvit,už jako o ksichtu,který vypadá z celé série nejlépe. Pokuď jde o stížnosti proč je ve filmu málo krve,ikdyž zní v podtitulu,zde je vysvětlení. Původně se mělo jednat o první střetnutí Freddyho Kruegera a Jasona Voorheese,ale vznikl tu problém. Práva na Pátek 13.ého vlastnil Paramout a na Noční můru v Elm Street zase New Line Cinema a nevznikla žáídná domluva,tak z nápadu sešlo. Na filmu se vyřádila také cenzura. Scéna,kdy Jason chytne toho černocha z dodávky je mnohem delší. V necenzurované verzi mu Jason rozmačká hlavu,tak,že mu celá hlava exploduje. Stejně tak i scéna se spacím pytlem je o něco delší. Kene se natrápil s těžkou pohyblivou loutkou a to mlácení o strom se zkrátila pouze jen na jeden úder. A tohle není všechno. Film měl prostě smůlu v tom,že si ho podali cenzoři a byl také trochu sestříhán,proto ke konci skáče k jedné vraždě k druhé. O režisérovi Johnovi Carlovi Buchlerovi si vůbec nemyslím,že je psichicky labilní,podle mě je to génius a právě tihle režiséři točí ty nejlepší filmy na světě. A nikdo a žádný komentář mi ten film nijak nepomluví nebo nezošklivý. Dlouhý komentář? No a co? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Eddie, kam deš?" ,,Dát si studenou sprchu, mám rande s mýdlem." Mix Jasona a Carrie, kdy ovšem hlavní hrdinka postrádá její charisma. Jeden vlastně ani nečeká nic převratného, jelikož jasnou náplní každého Pátku je masakr nebohé (především) mládeže. A tak prostě jen čekáte, v jakém pořadí a jak kdo zahyne. Vizuálně jsou nejhezčí scény s oběma domy ponořenými do tmy. Zlověstný šepot a blížící se bouře dávají tušit masakrální finále. Bohužel jsem viděl zcenzurovanou verzi, kde většina vražd je sestřihaných. Ne že by o krvavé efekty byla nouze, ale střihy jsou jasně znát. Také nahoty, typické pro tuhle sérii, ubylo. Schematický scénář mnohé scény opakuje (samota, jezero, koupání, bouře, noční masakr), což jistě fanoušek očekává. Jen tentokrát mi vše přišlo bez nápadu a telekinetička nejenže film nevylepšila, ale byla celou dobu spíše tele než kinetička. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • V roli Jasona se tu poprvé objevil Kane Hodder, jenž se stal prvním hercem, který tuto postavu hrál více než jednou (celkem čtyřikrát). (LION-MR.T)
  • Kane Hodder (Jason) je také kaskadér. Proto se nenechal žádným ve filmu zastupovat a všechny nebezpečné scény (i tu s ohněm) zahrál úplně sám. (LION-MR.T)
  • Lar Park-Lincoln (Tina) málem ve filmu vůbec nehrála. Na castingu se objevila až později, protože její agenti nebyli jejím působením v hororu moc nadšeni, ale herečka o roli Tiny opravdu usilovala. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama