Reklama

Reklama

Šílenec

(neoficiální název)
  • USA Madman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dětský tábor, skupinka lidí kolem ohně si vypráví strašidelné historky na dobrou noc. Když tu jeden drzý mládežník zvolá jméno místního masového vraha. Podle legendy se totiž traduje, že onen „Madman Marz“ kdysi pozabíjel celou svoji rodinu a byl oběšen, jenže jeho tělo do rána zmizelo z oprátky. A tak běda tomu, kdo ho přivolá… A také že ano, naši hrdinové začnou být jeden po druhém masakrováni. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Madman je koukatelný béčko které ale díky mnohem větším a lepším konkurentům zapadlo. Nicméně i tak si vyslouží uznání. Je to dobře natočené a hlavní záporák je fakt hajzl. Sice tu nejsou zas takový jatka jako třeba v Burning, ale film má svojí osobitou atmosféru a scény v Marzovym baráku jsou parádní. Scéna kdy je Marz na stromě je skvělá. A film celý je prošpikován parádníma scénama, ale bohužel plno scén je nezajímavá výplň. A proč vždycky když se ukáže vrah se spustí tak debilní nehodící se hudba? Slabší 4*, ale bavil jsem se dost. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Uuuuff a co jsem taky vlastně čekal.Tyhle staré slashery jsem nikdy moc nemusel, jedinou vyjímkou je Halloween.Zapomenutá kravina s příšernými dialogy, děsnou hudbou, nudnýma vraždama a vrahem, co mrumlá jak retardovanej medvídek a vypadá jak Santa Claus po pár lahvích Ethanolu.Děsně nudný a blbý béčko.20%. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nádherný osmdesátkový slasher, pravý poklad z kategorie 'zapomenutých'! Prostě lahůdka, i když jak je vidět tak rozhodně ne pro každého. Je to jednoduchý, přímočarý, bez nějakých zbytečných odboček, nebývale hezky natočený, s výtečnou atmosférou hned od začátku. Až mi při první vraždě docela docela slušně zatuhlo:) Mimochodem ten příběh vyšel z legendy o Cropsym, která posloužila i stejně staré a o něco známější vyvražďovačce THE BURNING. Tady ale vrahem není žádný osmahlík s nůžkama, nýbrž takový vlasatý vousatý přerostlý kolohnát, který si jen tak bosý a se sekyrou pobíhá po lese, nasraně přitom bručí a kosí každého, kdo mu přijde pod pařátu. Bydlí v opuštěném starém domě, tam kde dřív vyvraždil celou svojí rodinu, ve sklepě si hromadí mrtvoly a čeká, až zase nějaký ten naivní hlupák zvolá jeho jméno. Madman Marz! (stopáž hodnocené verze: 01:28:21, screeny) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Madman mi pripomenul o päť rokov mladší camp slasher Twisted Nightmare a podobne ako ten ma tiež moc nebral... Naivita týchto lesných vyvražďovačiek je častokrát až iritujúca - jeden týpek ide do lesa... nevráti sa, ďalší ho ide hľadať a tiež sa nevráti, takže so slovami typu "Počkajte ma tu, idem nájsť tých dvoch a hneď som späť..." vyráža do akcie aj tretí frajer a nie je ťažké uhádnuť, ako to s ním nakoniec dopadne... Potom všetci chvíľu pobehujú hore-dole, prenasledovaní čímsi ťažko identifikovateľným a nakoniec prichádza "veľké finále", v ktorom nedočkavý divák v dvoch približne trojsekundových záberoch konečne zazrie dlho očakávanú tvár neľudského Madmana Marza... Chvályhodné je aspoň to, že tvorcovia Madmana sa s tým moc nepárajú a zopár táborníkov to tu schytá dosť drsným spôsobom, čo je v rámci tohto subžánru samozrejme plus, mínusom je naopak absencia nahoty, ktorá ku camp slasherom neoddeliteľne patrí... ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych slasher bez fantazie. Proč? Protože půlka stopáže jsou jen dramatické záběry na vrahovu přerostlou špinavou ruku a na nohy obětí, které táhne do lesa. Toho už jsem měl na konci opravdu plné zuby. Z podžánru táborových vyvražďovaček nejslabší bráška z tria Madman,The Burning a Sleepeway Camp. 45% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Původně se počítalo s natočením pokračování, ale nakonec se od dalšího filmu upustilo. (JasonIX)
  • Jan Claire, ktorá si zahrala úlohu Ellie, bola asistentkou pri kastingu. Úlohu vo filme dostala na poslednú chvíľu, keď pôvodná predstaviteľka odriekla. (beso74)
  • Původně měl být film založen na legendě zvané Cropsy Killer Legend, ale tato legenda byla již dříve zfilmována ve filmu . (Chatterer)

Reklama

Reklama