Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

choze 

všechny recenze uživatele

Rok po úspěchu PÁTKU TŘINÁCTÉHO vyvrhl Paramount, který ho produkoval, tuhle jeho nepovedenou kopii situovanou (po Vánocích v BLACK CHRISTMAS, Halloweenu v HALLOWEENU a pátku třináctého v PÁTKU TŘINÁCTÉHO) na svatého Valentýna. Takže tu máme dalšího maskovaného zabijáka, další pomstu za dávnou tragédii, jen ti teenageři se nám někam vytratili a tábor nahradilo hornické městečko. To celé pod taktovkou kanadského režiséra velmi stupidního jména. A teď si představte, že v roce 2001 napochodoval Mihalka do Paramountu se svou synopsí pro sequel, ale vzhledem k ubohým tržbám původního filmu, ho hezky kopli do prdele... Konkurenci ale valentýnovský slasher jako blbost nepřišel a ve stejném roce vyprodukovala VALENTINE. Dvě hvězdičky za cool vražednou zbraň (krumpáč) a ze slabosti pro kanadský hororový šledrián (třeba DÉMON). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, Valentýn se neslavil. Chlapi slavili MDŽ. Romantik vlepil své ženě pusu, pragmatik jí vrazil do ruky kytku, grázl pár facek a pak to šli všichni svorně jako jeden muž zapít do hospody. Žádnej krumpáč nikdo nikomu nikam nevrážel, prostě klídek a všeobecná pohoda. Já sice nemám rád importované svátky, ale zrovna Valentýn mi přijde docela stylový, a konkrétně tenhle, z roku 1981, i tak nějak víc od srdce, řekl bych. Akorát musíte použít dostatečně velkou krabici, aby se tam to srdce vešlo. A z voskovaného papíru, aby krev neprosakovala! Mimochodem, mám velké štěstí, že jsem tuhle chutnou, byť trochu zaprášenou slasherovou vykopávku nevytěžil už v době, kdy jsem i já fáral na šachtě (Ostravsko, důl ČSM-jih), protože bych se pak furt ohlížel přes rameno, kdo to za mnou s krumpáčem v ruce funí :-). Edit 2022:  Tenhle film je jako uhlí, čím starší, tím lepší. Zvyšuju ze čtyř na pět procent metanu, čili výbušnou směs. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Strukčně- herci do jednoho sympaťáci (u kterých vás bude i mrzet, že někteří z nich zkapou), navíc herci, co umí hrát (jasně, druhej De Niro nebo druhá Streep nehrozí, ale zároveň to nejsou žádný... hérečky :-), příběh (legenda) zajímavej, příběh, co krásně odsejpá, hudba mrazivá, gore (jop, měl jsem tu lepčejší, necenzurovanou verzi) vychytaný (tohle že byl rok 1981? No shit, gore lepší než v půlce současných krváků). A to nejpodstatnější- atmosféra? Pff, tohle je vysoká škola hororové atmosféry. Takhle má vypadat slasher, kurde. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

(full uncut) ... nutno podotknout, ze minula verze My Bloody Valentine nestala skoro za nic... jedinou věcí, ktera zdobila obě verze bylo famozni reseni maškary vraha (Gasmask je super napad !!!)... a ikdyz level technickeho reseni gore effektu v této necenzurované verzi je možná zastaralý a v některých scénách odbytý, davam i tak absolutni hodnoceni. Po "pátku" part 3 a 4 je valentýn třetí nejlepší vyvrazdovačkou z amerického kontinentu ,kterou jsem měl možnost vidět. Doufam, že 3D remake bude stejně zábavný... Slasher ! 9,9/10 ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher ze zlatých 80. let, kdy se tyhle snímky rojily jako houby po dešti. Tenhle kousek rozhodně patří mezi ty lepší, skvělá atmosféra a krásné mordy! Ovšem jedině uncut verze, pamatuju si, když film vysílala Tv stanice Nova a byl tak zásadně sestříhán, že nestál ani za zlámanou grešli. Nevystříhaná verze je pravým šálkem osmdesátkových vyvražďovaček. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu inspiroval kapelu My Bloody Valentine, jakožto ikonu devadesátých let, a ztělesněním pojmu shoegaze, k vytvoření jejich vlastního názvu. (sakuL_)
  • Maskér Thomas R. Burman prohlásil, že jeden z jeho krvavých výtvorů byl natolik realistický, že se při pohledu na něj režisér George Mihalka pozvracel. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama