Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka která mě bohužel moc nechytla. Je to možné tím že už jsem viděl snad všechno tak mi tohle přišlo strašně obyčejný a nezajímavý, navíc jako první jsem viděl remake který mi sednul více. Nebo je to tím že Mihalka prostě točit neumí? Tak jako tak neříkám že je to nějak moc špatné je to ale průměr který nezachrání nic, ani krásné krvavé srdce v bonboniéře. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher ze zlatých 80. let, kdy se tyhle snímky rojily jako houby po dešti. Tenhle kousek rozhodně patří mezi ty lepší, skvělá atmosféra a krásné mordy! Ovšem jedině uncut verze, pamatuju si, když film vysílala Tv stanice Nova a byl tak zásadně sestříhán, že nestál ani za zlámanou grešli. Nevystříhaná verze je pravým šálkem osmdesátkových vyvražďovaček. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle slasher mě v mládí úplně minul a bylo to asi dobře, protože jsem si konečně mohl vychutnat UNCUT release, který vyšel až na začátku roku 2009 ( !!! ) a obsahuje mnoho minut brutálních gore-scén navíc (více v diskuzi ...). Ale i tak, jak stále uvádím, slashery nejsou mým příliš oblíbeným žánrem. Tento je někde mezi ... Povedla se spousta věcí. Vrah je super a strašně mi připomíná "vojáka" v excelentně brutálním slasheru The Prowler (rovněž 1981). Jeho dech v plynové masce, krumpáč a černý oblek dodávají opravdu na děsivosti... Herecké výkony jsou na slasher v podstatě super, hrají zde již trochu starší herci, ne nějaká uřvaná děcka a i když dělají na Valentýna docela bordel, docela jsem je snášel. Vraždy jsou v pohodě, na uncut verzi je krásně vidět obrazová nekvalita těch scén, které byly dodány po 28 letech ... (Ještě že si je Mihalka nechal tolik let v šuplíku ...). Druhá polovina filmu se bohužel odehrává v dolech a asi by měl film hned na začátku varovat: "dívejte se na to v noci!!" Opravdu varuju, skoro nic tam není vidět a ve dne neuvidíte na obrazovce/monitoru ani prd. Je to docela povedený slasher, docela atmosférický a napínavý s obstojnými gore-efekty. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Řemeslně (gore) kvalitní, avšak pointa pokulhává na obě nohy. Inu, tak to holt dopadá, když chcete šokovat za každou cenu. Chtěl bych hodný (pro mou zálibu ve slasherech), ale nemohu, tentokráte ne. Odbýt závěrečný twist desetivteřinovým flashbackem (ať žije hlubinná psychoanalýza), to se vážně moc nepovedlo. Rada pro ty, kdo neumějí vyprávět: radši vyvolávejte duchy! 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rok 1981 byl mimořádně důležitý pro rozvoj slasheru. Vznikly tehdy totiž takové pecky jako The Prowler, Hell Night, The Burning nebo právě My Bloody Valentine. Ani jeden se sice nedočkal vlastní série, ale to neznamená, že jde o podřadné kousky. Naopak. Poslední jmenovaný disponuje jak charismatickým zabijákem v plynové masce, jenž si divácký respekt získává krumpáčem, tak především svou nezkrotnou brutalitou. Gore záběry při jeho práci jsou opravdu mňamózní a patří ke špičce žánru. Z tohoto fláku je tudíž rázem úplně jiný horor, než ten, jaký jsem viděl před lety na německém satelitu - ostříhaný až na kost. Závěr nijak negraduje, spíše připomíná poctivé psycho a podtrhává narušenost vrahovy osobnosti. Každopádně skvělý sváteční zářez. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Carl Marotte prohlásil, že když měl na sobě nanesen makeup pro scénu, ve které jeho postava ve filmu zemře, nikdo nemohl svačit v jeho blízkosti. (Zdroj: ČSFD)
  • Až v roce 2009 vyšel první release v naprosto UNCUT verzi, s mnoha dříve vystřiženými gore scénami!! Neúspěch filmu byl původně způsoben mnoha cenzorskými zásahy. Naštěstí se podařilo zachovat vystřižené scény a do nového "special edition release" je znovu navrátit ... (Flipnic)
  • Maskér Thomas R. Burman prohlásil, že jeden z jeho krvavých výtvorů byl natolik realistický, že se při pohledu na něj režisér George Mihalka pozvracel. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama