Reklama

Reklama

Pátek třináctého

  • USA Friday the 13th (více)
Trailer 1

Vítejte zpátky v Crystal Lake v tomto mrazivém přepracování kultovního hororu Pátek třináctého. Clay Miller se ve snaze najít svou ztracenou sestru vydává do tajuplných lesů v okolí legendárního jezera Crystal Lake, kde pod tlejícími stromy narazí na zchátralé zbytky starého obydlí. A to není jediné, co vyčkává ukryto v hustém lese. I přes varování policie a místních usedlíků Clay sleduje těch pár stop, které má, s pomocí mladé dívky Jenny, co sem přijala s partou kamarádů ze školy strávit divoký víkend. Všichni zde ale najdou víc, než vůbec chtěli. Netuší, že vstoupili do rajónu jedné z nejhrůznějších postav americké filmové historie – děsivého zabijáka vyzbrojeného mačetou, který v Crystal Lake loví nevinné … Jasona Voorheese. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (683)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel na to šel vcelku dobře. Jeho nápad poslat k jezeru hned dvě početné skupinky obětí se ukazuje jako nejchytřejší tah celého filmu. Je tak přeskočena počáteční fáze seznamování a Jason může řádit již od první minuty. Fanoušci tento krok kvitují s povděkem, stejně jako vývoj Jasona, který rekapituluje předchozí díly. Vraždí matka, vraždí Jason s pytlem na hlavě a nakonec i ten nejznámější s hokejovou maskou. Jenže k čemu jsou tyto úkroky, když Nispel neustále předhazuje tentýž okoukaný princip současného hororu. Jason není Leatherface! A i když před lety se mu podařilo zabodovat s remakem kultovního Texaského masakru, měl by si uvědomit, že dnešní hororoví diváci jsou přemlsaní současnou teen hororovou produkcí. Nový Pátek třináctého není nic jiného než strojově odvedá prace, která nedokáže překvapit něčím novým. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jason je zpátky, vrátil se a s nim i jeho kamarádka mačeta se kterou sme já i on prožili už tolikrát radost a štěstí, ale bohužel se vrátil v trošku moc béčkový formě, ale neva, Marcus Nispel naštěstí vynechal story původního prvního dílu s maminkou a rovnou vyslal do boje Jasona, což bylo jen ku prospěchu věci a pod mačetu mu poslal hned dvojí várku teenagerů, kdy hlavně ta druhá byla docela vydatná porce, ale nic co by Jason nezvlád a s čim by si neporadil, takže sem rozhodně nebyl ochuzenej o solidní porcovačky a vyvražďovaní ve velkým, ale jinak film postrádá nějakej výraznější příběh, vlastně se jedná o tuctovou kempovou vyvražďovačku, ale Jason je prostě a jednoduše slasherová legenda všech legend a scéna kdy si nasazuje hokejovou masku mě natolik rozradostnila, že jdu na neobjektivní 4* ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Je celkem škoda, co provedli Jasonovi, když ho převlékali do moderního kabátu...asi holt vrah, který řeší všechno s klidem dneska není moc cool. Takže Jason nám tu běhá a nedivil bych se, kdyby byl pod maskou nějaký zkušený parkourista...navíc to podzemí? Proboha... Navíc i bodycount není kdovíjak vysoký (sice ctí název filmu, ale my chceme více mrtvol!), na druhou stranu tu alespoň stříká krev a vypouštějí kozy :) Ovšem v případě různých úmrtí se mohli trochu více odvázat...opakuje se tu totiž skoro neustále jeden otravný pattern. NIcméně, pokud mám Pátek přirovnat k Valentýnu, tak tu máme jasného vítěze. Navíc jsem byl v tomto případě po dlouhé době v kině sám, takže se dostavil ten pravý filmový zážitek :D ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, tak lze hodnotit. Zrovna byl pátek třináctého a já přemýšlel co si pustím za film, a když už datum napovídalo, tak tento film byla jasná volba. Koukání na Blu-ray tomu dávalo tu správnou atmosféru, jenže se s toho filmu vyklubal nudný horor, měl jsem pocit, jak kdybych to vše už v nějakých hororech viděl. Škoda, že si ze scénářem trochu nepohráli. Skoro mi to přišlo jako pohádka, taky jsem se po filmu šel na chvíli natáhnou na postel a usnul. A ani se tomu nedivím. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Primitivní splácanina celé série, kterou je spolu s devítkou nejlépe ignorovat. Revoluci nikdo nečekal a nechci nic slyšet ani o tom, že takhle blbé to bylo vždycky - s tím, co fungovalo v 80. letech (dva vychytané mordy a ukázané kozy), už o dvacet let později, kdy jsou vyvražďovačky mnohem chytřejší, vtipnější a nápaditější (VŘÍSKOT, NEZVRATNÝ OSUD) a horory celkově krvavější a brutálnější (SAW), prostě nevystačíte. A udělat ze zlověstně pomalého Jasona skoro parkouristu a nacpat ho do podzemních tunelů z HORY MAJÍ OČI 2... No nic, musím si na uklidněnou rychle pustit FREDDY VS. JASON. Půl hvězdy za luxusní kozy i smrt America Olivo. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (28)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. února 2009 v Los Angeles. (Varan)
  • Richard Burgi ztvárnil ve filmu postavu jménem šerif Bracke, tvůrci postavu pojmenovali po autorovi knihy Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th, kterou sepsal Peter M.Bracke. (Stocki)
  • Původně byla ve filmu obsazena izraelská herečka Moran Atias, těsně před začátkem natáčení ale musela být nahrazena někým jiným. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama