Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse - Přesně po deseti letech od prvního dílu, konečně díl co se vrací k sérii s Michaelem Myersem. Donald Pleasence opět v roli doktora Sama Loomise. Ve čtyřce je nová postava Jamie (Danielle Harris) a je to neteř Michaela Myerse. Podle herečky Jamie Lee Curtis z prvních dílů se právě jmenuje v tomhle dílu neteř Michaela. Stejně jako v prvním dílu pronásledoval Michael svojí sestru Laurie, tady zas pronásleduje svojí malou neteř Jamie. Atmosféra dobrá, víc akčnější než předchozí díly, ale tu temnější atmosféru prvních dílů to už nemá. Hudba jako vždycky zase ta stejně dobrá a krve zase málo, gore ve slasherech prostě nesmí chybět a u týhle dobrý série to je fakt škoda. Michaela Myerse tu ztvárnil herec George P. Wilbur. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Michael se vrací a pak se ještě vrátí několikrát. Již na první pohled je na 4. dílu vidět, že je něco jinak. Atmosféra už moc nefunguje a dojem zachraňuje hlavně blížící se závěr. Rozpočet zřejmě nebyl nic moc, protože divák vůbec nic nevidí. Počet mrtvých se nedal určit, protože asi nikdy nezjistím kolik lidí vlastně zahynulo na policejní stanici. Série nabídla ještě mnohem horší díly. 40% PS: Kathleen Kinmont. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka má solidní atmosféru, herci nejsou k smíchu, nad jednotlivými scénami někdo docela přemýšlel. Dekádu po událostech v Haddonfieldu převážejí Michaela z místa na místo, z osazenstva sanitky ovšem nikdo nepřežije. Bledá tvář bez emocí má jediný cíl – neteř Jamie. Překazit mu jej chce opět jeho psychiatr dr. Loomis. Hromadění mrtvol je velmi pozvolné a nakonec mnohé proběhne mimo záběr kamery a na slasher je těch mordů prostě málo a mnohé jsou (na Michaela) takové „nijaké“. Sám Michael by sice v chůzi na olympiádě neuspěl, nicméně i tak se (když se to tvůrcům hodí) pohybuje bleskurychle. Domobrana tvořená samými „ostrými hochy“ nám nějak selhala, rozuměj vyměkla, finále na korbě auta je hodně jalové a vycucané z prstu, samotný závěr naopak docela zvrácený. Přesto rozhodně jeden z těch lepších dílů série. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok ako ušiel Michael to bolo inač dementné.Pozabíjal veľa ludi a oni ho prevážali v sanitke za doprovodu 2 zdravotníkov a bavili sa o nom ako o zlatíčku.Lakačky boli parádne a par krát som sa dosť ľakol.Príbeh je neskutočne predvídateľný a všetky okolnosti ako ušiel boli jeden veľký scenáristicky trapas.Bolo tu veľa klišé i náhod.Atmosféra niekedy slušná a mrazivá ale film je bez náznaku originality.Bolo tu aj veľa nezmyslov.Tento film ma inač vytáčal svojou neskutočnou nelogickosťou,čo sa tyká postav,scenára aj spracovaním.Pointa bola slušná ale celkový dobrý zážitok z filmu my to nenapravilo. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Halloweenu si opět dokázal udržet kvalitu prvních dvou, tato série (tedy dosud, mimo prapodivnou trojku) je charakteristická naprosto neuvěřitelnou atmosférou, kterou si buduje od začátku až do konce. A takto šokující hororvý závěr jsem neviděl od prvního Sleepaway Campu. Už jsem zvědavý, jakým způsobem Michael přežije do dalšího pokračování a jak dlouho se bude léčit. 75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení začalo 11.dubna 1988. (Stocki)
  • Původně měli být Jamie (Danielle Harris) a doktor Loomis (Donald Pleasence) uvězněni ve škole, kde by se Jamie schovala ve třídě pod lavicí, načež by se Michael dostal dovnitř a ve snaze ji najít začal lavice odhazovat. Na natočení této scény již nezbyl čas, ale výkonný producent Moustapha Akkad ji později zařadil do pokračování Halloween: H20 (1998) (HellFire)

Reklama

Reklama