Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Koukám, že tvůrci nijak nehleděli na obsah starších dílů, vysrali se na nějaké Jasonovo oživování na začátku a prostě ho jen rovnou pustili na scénu. A to rovnou do vzdálené budoucnosti a do vesmíru. A tak pokud uděláte to samé, zapomenete na předcházejících 9 dílů, možná vás tahle akční slasher sci-fi alespoň trochu pobaví. Začátek docela jde, je tu spousta dobrých hlášek, pár dobrých mordů a tak prvních šedesát minut se to drží v tříhvězdičkovém bodování, po hodině to však jde docela do sraček. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

...a to som skoro dal TRI hviezdičky . . . pretože ja som sa pozeral a smial som sa, páni a dámy, bavil som sa (síce nie tak ako pri Freddy vs. Jason alebo Úsvite mŕtvych) ale bavil a hlasno sa rehotal, triky vôbec neboli na zahodenie a spojenie kanadskej tradície sci-fi seriálov, hororovej legendy, pekných mladých ženských a herca cronenberga mi prišlo ako vtipný nápad, navyše keď uvážim, že autor tohto megabéčka rozhodne neviedol svojich hercov a štáb s vedomím toho, že točí seriózny film, ktorý si má zachovať nejaké logické princípy rozprávania príbehu a zložitého vypointovania scenára či vykresľovania postáv. Pekné sporo odeté dievčence efektne umierajú v ďalekej budúcnosti pod mačetou kultového vraha v hokejovej maske . . . priatelia, to hovorí za všetko a každý, kto berie toto dielko vážne a očakáva niečo extra a potom sa pohoršuje, nech si vážne napíše stručnú fabulu pár vetami na papier, prečíta si ju za sebou a možno mu dôjde, o čo tu kráča - veď, ja si myslím, že pán Cronenberg nemá nejako málo peňazí či popularity, aby prijal roličku v hocičom a navyše ho pokladám za inteligentného chlapíka, ktorý, ako sa ukázalo, má aj zmysel pre humor a porozumenie. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu zdejší nízké hodnocení tohohle geniálního opusu. Mám takový neblahý dojem, že většina lidí tu nepochopila, že se jedná o nadsázku. A někteří třeba i pochopili, jen jim tenhle druh humoru zkrátka nesedí. Budiž. Mně ovšem sedí jako prdel na hrnec. Nenapadá mě vůbec nic, co bych filmu vytknul. Bezbřehá rozkoš z jeho sledování od první do poslední scény. Miluju béčka, miluju sci-fi, miluju horrory, miluju i parodie na horrory, pokud jsou povedené. Navíc jsem velký ctitel béčkového sci-fi seriálu Andromeda i jeho dvou hlavních ženských hrdinek, tudíž mě nadmíru potěšily obě 'Andromeda girls', které se svých rolí zhostily s očividnou rozkoší. Vypadá to, jako by si holky ve volném čase odskočily z natáčení Andromedy zahrát si jen tak pro zábavu v nějaké roztomilé pitomince (ještě roztomilejší, než je Andromeda). Nejoblíbenější scény: Tělo na šroubu, dialog o teleportaci, souboj Kay-Em a Jasona a ovšem vrcholný okamžik - vytuněný ÜberJason & virtuální kempařky, které rády předmanželský sex. Sladké. Jo a k něčemu se teď přiznám - tenhle trestuhodně nedoceněný, podceněný a očerněný film byl tím hlavním důvodem, proč jsem se přihlásil na ČSFD; a to proto, abych mu mohl okamžitě napařit plný počet hvězd a sepsat k němu nějaký oslavný komentář. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po letech musím značně poopravit svůj původní názor stran desáté příhody z páteční série. Jason to totiž ve vesmíru kosí úplně stejně jako u Křišťálového jezera, ne-li v některých ohledech i lépe. Ta tam je sice veškerá hororová atmosféra, les vzal za své spolu s celou Zemí, levné kulisy mezihvězdného plavidla jí rozhodně nemohou konkurovat, ale vše vynahrazuje zábavnost. Nešťastný osud Davida Cronenberga, Jason na virtually, hláškující dvojník Candymana Peter Mensah a zejména nanoboty vylepšený Terminátor Voorhees, a to je jen malá ukázka ztřeštěných nápadů Jamese Isaaca a jeho příspěvku do předlouhé ságy o muži s hokejovou maskou. Lehce stravitelné sousto pro nadnáročného* diváka. Edit komentáře a hodnocení po 11 letech 7 měsících a 13 dnech (původní komentář nanotechnologicky upraven, původní značně povrchní hodnocení zvýšeno o tři hvězdy) vysvětlivky: *nadnáročný divák – divák, jehož extrémní vkus deformuje tradiční pojetí filmového umění. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Filmová hororová legenda 80s Jason Voorhees v budúcnosti, vo vesmíre, a to rovno v roku 2455 a vo filme zvanom Jason X??? NO, znie to prinajmenšom trochu divne. Ale prečo nie? Konieckoncov kto videl aspoň jeden diel Piatka trinásteho určite sa na tom bude baviť. Lenže označiť tento film za horor? Čakal som odpad!, nakoniec som dostal salvy smiechu a ani vôbec nevadí, že je to ešte blbšie ako všetky vzvražďovacie horory. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • První snímek hororové série, který používá ve scénách zabíjení digitální efekty pro gore záběry. (gogos)
  • Několik postav ve filmu je pojmenováno podle online přátel scenáristy Todda Farmera z online videohry "EverQuest" (1999). (Stocki)
  • Pracovní názvy filmu byly: Friday the 13th Part 10, Jason 2000, Jason X: Friday the 13th Part 10. (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama