Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je slabší než ten první, v první polovině se poměrně táhne a teenageři se mi v minulém díle také líbili více. Na druhou stranu hudba je stále povedená, vraždy stojí za to a poslední půlhodina a závěrečná naháněčka je lepší než v předchozím filmu, kde se tak nějak vlekla. Tady to mělo spád a klidně to mohlo trvat ještě déle. V závěru měl film opravdu perfektní a atmosféru, která v první půlce tak nějak chyběla. Jason měl lepší styl než jeho matka. S tím pytlem na hlavě sice vypadal možná i legračně, ale atmosféru to mělo. Být celý film tak dobrý jako jeho druhá půlka, bylo by to na 5 hvězdiček! Bohužel, ta první půlka takovou atmosféru nemá. Takže za 3 silné hvězdičky. Pořád dobrá zábava. Uvidíme, jak na tom bude třetí díl. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl. Tohle má lepší atmosféru, o trošku zajímavější postavy (ale že by jim člověk zrovna fandil) a celkově to prostě záživněji utíká. I ty smrti jsou zde o něco lepší. A už i ten Jason se tady konečně objevil! Akorát ještě bez té svojí pověstné masky. Tak jako tak to pořád je průměrný horor na jedno zhlédnutí, který sice příjemně uteče, ale silnější dojmy nezanechá. Ale co já vím, třeba se tady stane zázrak a další díly budou mít vzestupnou tendenci (do určitého dílu - silně pochybuju, že by se díl s Jasonem v pekle nebo ve vesmíru (!) vydařil...). Určitě nevylučuji, že se na trojku někdy podívám, ale tahle série mě rozhodně nezaujala tolik, jako Noční můra v Elm Street. 3* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Natěšen na druhý, že konečně uvidím Jasona v akci, jsem se pohodlně usadil i s nutným občerstvením a odbyl si svou premiéru. Začátek mě však příliš nepotěšil. Pominuli fakt, že jsme si přes pět minut připomínali, co že se událo u Crystal Lake v předchozím díle a poněkud zvláštní osud hlavní hrdinky Alice (docela by mě zajímalo, jak se tam Jason dostal, no asi si vzal stopa), tak jsem byl nakonec spokojen i s dvojkou. Nové maso na porážku vypadalo slušně (samozřejmě hlavně děvčata), bylo jich víc a hlavně mrtví následovali pěkně v řadě za sebou a divák má možnost vidět všechno v záběru kamer. Jen tak nějak pořád nechápu, ty výběry hereček do hlavních rolí. V obou dílech hrálo hned několik pohledných ženských a oni vždycky vybrali snad tu největší šeredku – njn pěkné musely ukázat nahá těla, nebo alespoň kalhotky a pak rychle chcípnout. Co se samotného Jasona týče, tak ten se s tím rozhodně nepáral tolik jako jeho matka. Nehodlal houkat zpoza stromu a počkat si až jeho oběť k němu přijde jako prase na porážku, ale pěkně si pro ně došel, zmasakroval a šel zas o dům dál. Ten pytel (nebo spíš povlečení na polštář) přes hlavu, byl taky super. Výrazně to přispělo k děsivosti jeho postavy – no rozhodně mnohem víc, než když měl odkrytý ten svůj hnusný ksicht. Atmosféra se však nesla skoro ve stejnému duchu jako jednička. Oba díly měli podobnou kostru příběhu, no a v obou to kupodivu fungovalo solidně. Nebylo to v tu dobu ještě tolik okoukané, jak už jsem řekl – vraždy byly nápadité / brutální, co víc si mohl divák přát. Snad jen lepší herecké výkony, protože někteří jedinci tu byli doslova na ránu a hlavně zdejší hrdinka Ginny. Ta mi k srdci vůbec nepřirostla. Navíc jsem z toho kousku i pochopil, odkud si toho vzali tvůrci stejnojmenné hry (která vyšla minulý rok) nejvíce. Zatím tato série na mě působí docela dobře, takže i tentokrát budu hodnotit lehce nadprůměrně. 70% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jason nešika. Příběh se oproti prvnímu dílu neposununul ani o milimetr kupředu, dokonce ani nezůstal přešlapovat na místě, vlastně zůstal na míle daleko za prvním dílem. Vraždy neoriginální a nebývale nudné (snad zaujal jen vozíčkář), atmosfára nulová, herci příšerní, kozy zůstaly zahaleny (ve slasheru, to jako vážně??), když nepočítám tu ploštici. A Jason, nejen, že je nešika a zakopává přesně ve chvíli, kdy to hlavní hrdinka potřebuje, ale celkově je to strašlivej tragéd...s pytlem. Bída. 45% (Ne)těším se na (ne)kvalitu dílů následujících. Pokračování (a že jich je) předem neodsuzuji, ale musí mi umět nabídnout něco nového (zábavného) a rád budu hvězdičkovat. Dvojka v tomhle totálně selhala. Nuda, neinvence a šeď. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je tohle mírný pád dolů. Některým se sice pokračování líbí víc, ale mně teda rozhodně ne. Chybí tady napětí, které v jedničce bylo. Vraždy jsou hodně odfláknuté a předvídatelné, v jedničce jsem se alespoň párkrát leknul. A navíc je tady záběr na každý mord nanejvýš tak pětivteřinový. Čekal jsem přece jenom víc než jen jednoduchou vyvražďovačku. Pochválit můžu hudbu, která se snaží, co to jen jde, navodit tu pravou atmosféru, ale bohužel jen to nestačí, a tak se jí to moc nedaří. Nejlepší tak na filmu byly záběry z jedničky a právě provázání s předchozím dílem. Uvidíme, jestli další díly budou lepší, šanci jim určitě dám... 40% ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Když tvůrci požádali Adrienne King, aby si zopakovala roli Alice z prvního filmu Pátek třináctého (1980), řekla, že chce být na plátně jen krátce, protože ji pronásleduje posedlý fanoušek, který se vloupal do jejího bytu, a ona se bojí o svůj život. Herečka veškeré své scény natočila během dvou dnů. (cinemag)
  • Natáčení probíhalo v Connecticutu a Los Angeles. (henrycruel)

Reklama

Reklama