Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický muž středního věku si po mnoha letech odloučení vyjel na prázdniny se svou dcerou. Jeho potomek už ale dávno není plavovlasé dítě hrající si s panenkami. Dívčí tělo již úspěšně prodělalo hormonální bouři dospívání, ovšem i v tomto případě matérie předběhla duševno, a tak má půvabná mladá dáma neodbytný pocit, že pro svého prázdninového nápadníka není její pravá totožnost dostatečně zajímavá. Inspirovaná druhořadými televizními seriály a pořady o mladistvích delikventech, si vymyslí vzrušující životopis, ve kterém figuruje matka prostitutka, otec alkoholik, bohaté sexuální zkušenosti i překonaná závislost na tvrdých drogách. Lapena do tenat lživých báchorek musí nakonec zapojit do mystifikační akce i svého skutečného otce. Má hrát úlohu jejího milence, který je nenapravitelným recidivistou a zároveň na smrt nemocným válečným veteránem. Seriózní muž na něco podobného pochopitelně nemůže nikdy přistoupit. Na druhou stranu, který táta by nepomohl své jediné milované dceři z problémů spojených s první velkou láskou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +již ve čtrnácti půvabná Katherine Heigl (kdysi jsem ji věřil že jí je 18), a výborně hrající Gérard Depardieu -no klidně bych si dal i pokračování, které zatím není/// "Hodíte se k sobě, běžte dělat nudný děti" "Je to můj milenec, ale před lidma mu říkám tati" "Proč na mě celej ostrov tak čumí" "Rozhodla jsem se pro něho, protože je nemocnej a brzo umře" "Tati promiň, mrzí mě to, ale teď dělej že seš nemocnej" "Řekla sem mu, že s tebou budu než umřeš" a další hustý hlášky, doplněné o bezvadné herectví vyvolává u každé druhé scény salvu smíchu. A přitom je to tak krásný a milí příběh. Prostě nádhera./// Celkem 86%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Letní, svěží, oddychové a krásně úsměvné. Když jsem v komedii Drž hubu viděla, jakým geniálním způsobem Gérard ztvárnil hloupého prosťáčka Kentána, který vypadal, jako by se praštil do hlavy a nevěděl, která bije, těšila jsem se, jaká bude jeho postava "hrdinského" táty. Byla jsem potěšena. Zvláště ve druhé půlce, kdy se do smyšleného scénáře své dcerky začal i s chutí zapojovat. Tím tak vznikala spousta vtipných momentů a dialogů, které mi vykouzlily úsměvy na tváři a smích. Katherine Heigl nepatří mezi mé oblíbené herečky, ale zde jako mladičká ztvárnila skvěle postavu dospívající dívky, která se v zápalu první lásky k pohlednému mladíkovi rozhodne, že ho upoutá z počátku zcela nevinnými lžemi, které se ovšem postupně poněkud vymknou z rukou. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Gérard Depardieu nebol nikdy môj obľúbenec. Mám s ním rád len komédiu Zelená karta (1990). Na režisérku stoličku zasadol Steve Miner, ktorý mal predtým na konte, okrem iných filmov, Pátek třináctého 2 a 3. Ústrednou osobou celého filmu však bola Katherine Heigl. Vtedy mala 16, ja na prvom stupni ZŠ, takže je Vám jasné, že jej plavková scéna zanechala 5* dojmy. Bohužiaľ, okrem jej pôvabu zabaleného do x verzií mini šatičiek, táto komédia nepriniesla nič nezabudnuteľné. V podobnom duchu sa vlastne odohrala jej celá filmová kariéra. Za pozornosť stoja len Zbouchnutá (2007) a Vrahouni (2010). To, že sa do role Nicole zvažovala Alicia Silverstone, dávalo v roku 1994 rozhodne zmysel. Na záver treba dodať, že komediálna zápletka, kde 14 ročná predstiera sexuálny vzťah s vlastným otcom...tak to nám Netflix a spol naozaj neponúknu. Jedine, že by bola lesbička a jej otec transexuál a predstierali by, že sú registrovaní partneri. ()

nehodnotit 

všechny recenze uživatele

Musím snížit hodnocení. Myslela jsem, že se mi ten film vždycky líbil a teď jsem se na něj koukla a asi mi by bylo těch náct, když jsem si říkala, že je normální, aby čtrnáctiletou holku obletovali staří chlapi a chodila kolem bazénu v tangách. Strašně mě to rozčilovalo. Ale Gérard je tam moc roztomilej :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kde exceluje Gerard Depardieu, ale bohužel nic víc, než že se na to příjemě kouká a že se u toho dá dobře pobavit to nenabízí což to je docela škoda a dalo by se z toho určitě vytáhnout ještě něco navíc, ale myslim si že tenhle film ani větší ambice neměl a svuj účel pobvit dokonale splní ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Andre (Gérard Depardieu) je ve filmu špatným tanečníkem. Jeho představitel Depardieu ale ve skutečnosti studoval tanec mnoho let. (ČSFD)
  • Gérard Depardieu je skvělý pianista, což předvedl i ve filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama