Reklama

Reklama

Válka a civilizace

(seriál)
  • USA War and Civilisation
všechny plakáty
? %
USA, 1998, 45 min

Hrají:

Walter Cronkite (vypravěč)

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:

První krev Podívejte se na vývoj civilizace z pohledu válečných strategií a jak se stal vznik bitevních stylů ve starověkém Řecku předzvěstí moderního válečnictví.

Říše a armády Císařství Říma i Číny ve své době dosáhla neuvěřitelného kulturního rozkvětu a stability, přesto jejich základy byly založeny na násilí a boji.

Válka na koních Podíváte se, jak koně dominovali světovým bitevním polím po tisíce let již od pádu Římské říše.

Vůně střelného prachu Objev střelného prachu znamenal nejdůležitější vývoj v historii válek. Uvidíte, jak společně s vojenskou strategií a loděmi patřily zbraně k nejděsivějším prostředkům záboru území.

Revoluce Uvidíte, jak ideologie, jako je například politická idea svobody, může některé lidi motivovat k tomu, aby se vystavili jisté smrti.

Krev a železo Uvidíte, jak nástup průmyslové revoluce v 19. století od napoleonských válek transformoval válku v několika zásadních válečných konfliktech.

Válečné stroje Poskytneme vám strhující pohled na použití mechanických ničivých zbraní k potlačení domorodých obyvatel a na to, jak německá blesková válka razila cestu novým bojovým technikám.

Cena války Podívejte se, jak strategie spojování armád změnila pravidla války a proč dovedly lidské i finanční ztráty světové velmoci k udržování míru. (Discovery Channel)

(více)

Reklama

Reklama