Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer 1
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (87)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

For All Mankind, má velmi sympatický vesmírný námět, který vyvažuje osudy hlavních astronautů a jejich rodin na Zemi. Hlavním mínusem je časté natahování dílů, i když je ta vata na Zemi v porovnání s jinými seroši dost dobře napsaná, tak mě občas dokázala řádně uspat. Opět je tam plno drobností, které mě dokázaly vytočit, ale nic hroznýho. Na druhou stranu, celé to alternativní pojetí historie, famózní scény z Měsíce, časové skoky mezi sériemi a ambice v dalších sériích ukazovat kolonizaci Marsu a dokonce měsíců Jupiteru je zkrátka boží a já tvůrcům přeji, aby to táhli tak dlouho jak budou moct. Je to totiž formátově udělané tak šikovně, že to může mít i deset sérií a furt to bude koukatelné. Takže nebýt, pár horších dílů, bylo by to na slaboučkých pět, takhle to nechám na hodně silné čtyři a rozhodně doporučuji. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když šlápnete na plyn a nejde turbo? Tak to je přesně tento seriál. Na půl plynu, vhodný ke sprchování, šlofíku, žehlení. Dokonce mi nešel jeden díl, tak jsem ho vynechal. Nevadilo. Úplně o ničem. Škoda potenciálu. A čekat pět hodin na něco co možná nepřijde, to se mi nechce. Alternativní historie, která vlastně vůbec žádná v seriálu není. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zapomněl jsem si zrušit trial subscription na Apple TV, takže jsem víceméně z nudy zkusil kliknout na 𝔽𝕠𝕣 𝔸𝕝𝕝 𝕄𝕒𝕟𝕜𝕚𝕟𝕕 a zabít tak nějaký čas otravného postonávání. O dva dny a dvacet dílů pozdějc jsem na tom naprosto závislej. Jednoduchá myšlenka alternativní historie, kde Sověti první pověsí vlajku na Měsíci a rozjede se vesmírný závod, vede k výtečný směsici emancipačního dramatu a jakýhosi realistickýho prequelu Star Treku. Je to taková hezky inkluzivní záležitost se spoustou bezva silných ženských a ambivaletních mužských postav, která asi nepotěší milovníky NASA jako party vesmírných kovbojů. Pokud vás ale berou hvězdné války (ty opravdový), Marťan a První člověk, je to absolutní droga. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Alternatívna história, respektíve čo by bolo, keby... For All Mankind je vynikajúci seriál z útrob prostredia NASA a celého vesmírneho programu. Momenty príprav, štartu, pristávania, programov, nehôd, sme svedkami všetkého a tento seriál šliape. Čo niektoré projekty prezentujú celú svoju stopáž, tento seriál to zhrnie to niekoľkých minút a tempo je miestami raketové. Nanešťastie, i na úseku desiatich epizód prvej série, sme svedkami sprostej vaty a debilného chovania sa postáv, ktoré je hrozne otravné, hoci osobné linky astronautov respektíve pracovníkov NASA sú poväčšinou zaujímavé. Hra na efekt tomuto projektu v mojich očiach veľmi ubližuje. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařené seriálové alternativní okénko, které nám ukáže, jak extrémně by vesmírný závod eskaloval, kdyby Sovětský Svaz přistál na Měsíci jako první. Seriál For All Mankind tuto neodolatelnou otázku, kterou si určitě položil téměř každý fanoušek kosmonautiky a pilotovaných letů obecně, zabaluje do velmi realisticky působící podívané s přirozenou příchutí emancipačního dramatu, která Vás dokonale “přiková” ke gauči. Jistě, některé epizody jsou až moc táhlé a nemají ten patřičný spád, ale těchto případů zde naštěstí moc není, takže to nepůsobí až tak rušivým dojmem. Za zmínku rovněž vyjma uvěřitelných hereckých výkonů stojí i precizní skloubení “naší” a “vymyšlené” historie, jež si zde podávají ruku velmi nápaditými způsoby. Pokud jste tedy fanoušky NASA a pilotovaných letů na Měsíc, tato delikátní seriálová záležitost je pro Vás určitě tím pravým. Skvělá práce! (Apple TV+) „Remember, we chose to go to the moon not because it was easy, but because it was hard.” ()

Galerie (441)

Zajímavosti (7)

  • Během pouštního survival tréninku mají dámy nafasovány batohy ALICE large, které však byly ve skutečnosti uvedeny do oběhu až cca tři roky poté. (Andy.)
  • Na začátku epizody jsou záběry z České republiky. Nejprve je vidět český nápis „Ostrava vítá první kosmonautku“ a následně jsou vidět záběry historické budovy Národního muzea a Václavského náměstí. (DonCarlos80)
  • Kosmonaut Stepan Petrovis Alexejev (Nikola Djuričko) v seriálu tvrdí, že před startem jako kosmonaut-kandidát držel v ruce Lajku. První skupina kosmonautů-kandidátů ale byla vybrána více než dva roky po startu Lajky... (Andy.)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama