Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatné sci-fi v ryzím slova smyslu – ano, TAKHLE vypadá vědecko-fantastický film, přičemž ono „vědečno“ (v mnoha jiných, daleko slavnějších titulech zcela opomíjené) tady zahřeje na srdci každého fanouška clarkovsky koncipované sci-fi. Ostatně v těch vesmírných pasážích nechává film vzpomenout i na takovou klasiku žánru, jakou je Kubrickova Vesmírná odysea natočená podle literární předlohy právě samotného Arthura C. Clarka. Tyto dechberoucí pohledy do vesmíru jsou skutečně velkolepé a i kdyby nic jiného, jen kvůli nim stojí za to film vidět. Přestože se nejedná o hollywoodský kasovní trhák, toto dílo dokazuje, že i na evropské půdě se dá natočit zajímavé sci-fi, byť by se mu dalo ledacos vytknout. Kromě oněch náhledů do tváře vesmíru, kterých zase není tolik, je totiž film po obsahové stránce docela prázdný a hlavně zbytečně dlouhý – ke konci už jsem se trošku nudil. Rozhodně se nejedná o film pro široké masy – člověk prostě musí být fanda žánru a a vychutnat si to jako celek, protože samotný děj ubíhá velmi pomalu a až na pár výjimek zcela poklidně, takže se o žádnou akční řežbu rozhodně nejedná. Mě osobně tenhle snímek ale zaujal, protože obdobných filmů se točí pohříchu velmi málo a žánr jako takový je v podstatě na vymření. Proto jen houšť a větší kapky! ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Že je vesmír nejen pro člověka studené místo, to chápu, ale určitě to není důvod pro to, aby studená byla i hlavní hrdinka, stejně jako všechny ostatní postavy. Těžko se tu vůbec s jakoukoliv postavou sžít, když jsou všichni studení jak led, ale překousl bych to, kdyby měl film nějaký jiný výrazně dobrý prvek. Můžu říct, že se mi na filmu celkem líbily jak triky, tak hlavně neexistence logických chyb a celková uvěřitelnost toho, co se v něm dělo (fyzika funguje, jak má). Architektura prostředí i technika taktéž dávaly smysl a vypadaly v rámci možností originálně a také uvěřitelně. Atmosféra byla správně chladná a celkem napínavá, bohužel příběh, ač pěkný, byl jednoduchý a celkem předvídatelný. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Před jednatřiceti lety přišel Alien se svým "In space, no one can hear you scream"... a změnil filmový svět od základů. Teď přichází Cargo s heslem "Space is cold"... a nemění vůbec nic. Naopak cíleně staví na všem co už přišlo před ním a remixuje ty největší perly zlatého fondu sci-fi filmů do slepence, který sice naprosto pozbývá originalitu, ale jako snaživému kompilátu mu nechybí velice slušná technická vyspělost a solidní intenzita s jakou dokáže na diváka přenést pocit chladu a opuštění uprostřed oceánu ocelových chodeb. Ze srovnání s ostatními sci-fi filmy nevychází Cargo příliš dobře... ale při přihlédnutí k tomu jak a kde vzniklo (je to historicky první Švýcarský sci-fi film) si minimálně uznalé pokývání hlavou zaslouží. 6/10 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době hodně povedená sci-finka zejména svou dokonalou skoro až vetřelcoidní atmosférou.. Hodně industriální prostředí, všude teče voda, parta vypsychlý posádky letící do neznáma a něco s námi na palubě je.. Nikdo si nevěří ani nos mezi očima.. Další ekokatastrofa, nadnárodní společnosti a zápletka trošku mezi "Matrixem" a "Ostrovem".. Příběh není žádnou novinkou, ale všechny kousky skládanky do sebe perfektně zapadají (atmoška, herci, režie, kamera, hudba..).. První 2/3 filmu fakt zážitek, konec už trošku zklouzává, ale neuráží :-) ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Je mi celkem jedno, jestli film natočili Švýcaři nebo nějaký africký domorodci. Cargo doplácí hlavně na scénář, kterej má schízu jak blázen a během deseti minut poznáte v ději několik (vydařenějších) předchůdců a po těch deseti minutách to vyšumí do ztracena. Nakonec sem se přistih, že film mám spíš jenom jako kulisu a moc pozornosti mu nevěnuju. I tak sem o moc nepřišel. Je to škoda, protože první polovina vypadala o dost slibnějc. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)

Reklama

Reklama