Reklama

Reklama

Rendezvous with Rama

(studentský film)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
USA, 2003, 4 min

Režie:

Aaron M. Ross

Předloha:

Arthur C. Clarke (kniha)

Kamera:

Josh Nussbaum

Recenze (27)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

No, Setkání s Rámou je dlouhodobě jedna z mých nejoblíbenějších knih, takže oceňuji, že si někdo pro grafické cvičení (nebo ono je tam opravdu něco víc?) vybral toto téma... otevírání Rámy i světlice jsou pěkné momenty. Jelikož ale absolutně chybí příběhová složka, zůstává tenhle Ráma jen hezkou animačkou pro sci-fi fanoušky, které navíc zoufale chybí jakákoliv sugestivnost. Nepoužitelné ani jako trailer. 5/10. Kniha 20/10 a jestli skončí v rukou nějakého mainstreamového mazala pro kinomasy, stane se ze mě vrah! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle setkání s Ramou je nebývalé nudné, ono to je to totiž jenom pozlátko bez hloubky a velké nabubřelé nic natočené jen za honbou co nejlepšího vizuálu (což se více méně zdařilo), ovšem de facto bez děje, který pokud by měl za něco stát, musel by být rozveden do běžné celovečerní délky, takhle vypadá filosofie ala Vesmírná odysea (a tím rozhodně nemyslím jen to, že obé vzešlo z předlohy A.C. Clarka) jen směšně, pár vážným tónem pronesených vět za doprovodu dobře zvládnutých efektů nestačí a nikdy stačit nebude. ()

Reklama

Pavew 

všechny recenze uživatele

Mám celkem pochopení pro podobné experimenty, ale měly by se držet fyzikálních zákonů. Pokud tvůrci nemají základní znalosti fyziky, mohli by se držet alespoň předlohy, která vše velmi pečlivě popisuje. Narážím tím hlavně na chůzi kosmonautů přechodovou komorou. Je to samozřejmě nesmysl, protože přechodová komora je blízko osy rotace, tudíž zde panuje stav bez tíže. Přesně takových nepřesností se děsím, pokud by se někdo rozhodl toto dílo A.C. Clarka sfilmovat. Na druhou stranu bych to strašně rád viděl. Zde musím dát alespoň 3* za snahu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ako dobre vieme, Rámania robia všetko trikrát. Moje prvé stretnutie s Rámou bolo keď som kedysi dávno našiel tú knihu A.C Clarka na polici u mojej babky. Prečítal som ju a príliš ma nezaujala, ale treba povedať že vtedy som bol ešte nedospelý jedinec a tak by som si to mal zopakovať a prehodnotiť. Druhé stretnutie bolo s Ramou ako maslom ktoré furt reklamovali v telke. Síce v chladničke na rozdiel od klasického masla nezamŕzalo na kameň, ale nikdy mi ani nechutilo. Tretie stretnutie som zažil práve teraz keď som narazil na tento kraťas, respektíve akýsi amatérsky teaser na, aspoň zatial, neexistujúci film. A tentoraz to na mňa fungovalo, má to tú správnu hardcore sci-fi tajomnú atmosféru a účinne dráždi predstavivosť. Navyše za vizuál sa tí študentíci určite nemusia hanbiť. Teraz už môžem len dúfať že celovečerné profesionálne Stretnutie s Rámou neskončí ako nejaká nezmyselná béčková naháňačka s digitálnymi votrelcami a Aštarom Šeranom vznášajúcim sa na mohutných krídlach držiac v rukách svoju neónovo žiarivú cicinu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jednu hviezdu za vizuálnu stránku a jednu zase za to, že ide o študentský film. Ináč je to bez akejkoľvek srandy alebo chodenia okolo horúcej kaše, jedno veľké nič, čo nemá žiaden umelecký presah ani nejakú hĺbku. Možno ten, kto pozná predlohu, v tom uvidí niečo viac, ale mi ostatní tam neuvidíme zhola nič. Čo je škoda, určite si s tým dal maník dosť práce, lebo to vyzerá dobre ale nič viac. ()

Zajímavosti (1)

  • Astronauti při vstupu normálně chodí, což však nedává smysl, protože zde není žádná síla, která by je držela u země. (Franta)

Reklama

Reklama