Reklama

Reklama

VOD (1)

Ocitáme se na zdánlivě opuštěné palubě vesmírné lodi. Dva členové posádky se právě probouzejí z hlubokého umělého spánku a s hrůzou zjišťují, že trpí podivnou ztrátou paměti. Nemají nejmenší ponětí, kdo jsou a co na palubě vesmírné lodi vůbec dělají. Jediným zvukem je skličující rachot a skřípot ozývající se z centra lodi. Jediný způsob, jak se dostat ven z této cely, je úzký a tmavý světlík. desátník Bower (Ben Foster), mladší z dvojice astronautů, vleze dovnitř, zatímco druhý, poručík Payton (Dennis Quaid), zůstává a snaží se navázat rádiové spojení. Bower proniká hlouběji a hlouběji do centra lodi a odhaluje děsivou realitu. Astronauti si brzy uvědomí, že oproti původnímu zdání nejsou jedinými pozůstalými na kosmické lodi a rozmotávají její šokující a strašlivé tajemství. Přežití lidstva záleží jen na nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (922)

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď je pravda, že scenár je miestami taký deravý ako náš štátny rozpočet, tak konečne som sa po dlhej dobe dočkal kvalitného sci-fi béčka, s neskutočne dusnou a tmavou atmosférou. Som rád, že Alvarovi na chrbát dýchal Paul W.S. Anderson, pretože jeho prítomnosť na čele producentského mančaftu bolo cítiť. Pôvodne plánovaná nízkorozpočtové spracovanie by filmu naozaj ublížilo. Niektoré trikové scény už tak mali čo robiť aby sa vyrovnali dnešným diváckym požiadavkám. Film ale staval hlavne na hercoch, čo sa v podobnom type filmov až tak často nevidí. Zápletka má zaujímavé zauzlenie a pomerne jednoduché rozuzlenie, ale neuráža diváka nejakým úplne primitívnym záverom, či zbytočne prekombinovanými zvratmi. Takže stačí očakávania nechať bokom a vaše hodnotenia určite nepadnú pod tri hviezdičky. 75%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keď som dávnejšie videla trailer, zdal sa mi chaotický a veľmi pozérsky. Film ma príjemne prekvapil, nakoniec som bola spokojná. Aj keď musím uznať, že hlavne v prvej polovici filmu ma riadne iritovali scény, ktoré boli také tmavé, že som nevidela nič, do toho blikala baterka a akčné scény boli pre mňa už načisto neprehľadné. Ale zaujímavé rozuzlenie to nakoniec oveľa vylepšilo :-) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rok 1969 - Človek pristál na Mesiaci. Svetová populácia: 3,6 miliárd. Rok 2009 - Na obežnú dráhu je vynesený keplerov teleskop, ktorý má pátrať po planétach podobných Zemi. Svetová populácia: 6,76 miliárd. Rok 2153 - Sonda Palio-17 pristáva na planéte Tanis. Svetová populácia 24,34 miliárd. Je nedostatok potravy a vody. Rok 2174 - Vojna o obmedzené zdroje Zeme vrcholí. Je vypustená vesmírna loď Elysum, aby kolonizovala Tanis. Na jej palube sa odohráva dej jedného z najzaujímavejších sci-fi horrorov, čo som v poslednej dobe zhliadol. "Symptom Pandorum" je tajomný, klaustrofobický, temný, napínavý horror. **** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $10,330,853Tržby Celosvetovo $20,645,327Tržby za predaj DVD v USA $5,942,458 //počet predaných kusov 494,672 ║ Konečne po dlhšej dobe kvalitný sci-fi thriller na čele z výborným Benom Fosterom. To že na projekte sa produkčne podieľal Paul W. S. Anderson je cítiť v tom dobrom svetle, lebo saje z toho atmosféra ako z Horizontu udalostí, v podstate to je taký jeho filmový bratríček z o niečo príjemnejším a prekvapujúcim koncom. Film ovplíva okrem strhujúceho deju, aj výbornými kulisami, trikmi a maskami tých skoro nezničiteľných mutantov... len je škoda že široké publikum o daný žáner moc nejaví záujem, preto aj ten komerční "nezaslúžení" prepad. /80%/ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Prvotní idea byla bezpochyby vynikající, její vhnětení do scénáře je ale nedomrlé a provedení drhne s výjimkou úvodu a závěrečné desetiminutovky způsobem, za který se vyhazuje z filmové školy. Nevadí mi jalové dialogy, ani laciné masky, za nimiž vidím namaskované lidi (anebo liliputy), nepřekousnu ale mizernou režii, která 20 minut buduje napětí, aby ho posléze utopila ve změti nudné, zmatené a povětšinou stupidně zrychlené akce jak ze třetího Kurýra (kdy tvůrci pochopí, že tohle NENÍ cool?), jejíž střihová skladba jde navíc často proti zdravému rozumu. Sakra, vždyť v tom filmu prokazatelně chybí záběry, a to i v klidnějších pasážích! Aspoň že Foster s Quaidem hrají svůj (nad)standard. Což vyniká o to víc, čím častěji je v obraze modýlek Gigandet, jehož svalstvo je nepřímo úměrné hereckému talentu. 5/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Pandorum měl být původně první díl trilogie, která se ovšem kvůli nízkým tržbám realizace nedočkala. (akisha)
  • Elysium bylo v řecké mythologii nazýváno místo posledního odpočinku hrdinů. V podstatě toto slovo znamená "místo dokonalého štestí". (Beer Ceps)
  • Film se měl podle předběžného scénáře odehrávat na vězeňské lodi. (Beer Ceps)

Související novinky

Space opera vrací úder

Space opera vrací úder

22.03.2010

A to hned ve dvou zajímavých filmech. Mezigalaktický Interstellar je jedním z mnoha projektů, jejichž režii zvažuje Steven Spielberg. Někteří tvrdí, že se nakonec rozhodne právě pro vesmírné… (více)

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

28.01.2010

Není snadné se v těchto dnech vyhnout narážkám na Avatara či přímému srovnávání s ním, ale dnes se ho pokusím nezmiňovat ;-). Budu dělat, že „lovestory ve vesmíru“ nazvanou Passengers považuji za… (více)

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama