Reklama

Reklama

Do neznáma

  • USA Approaching the Unknown
Trailer

Filozofický sci-fi snímek pojednává o muži, který se sám vydává na cestu napříč vesmírem. Kapitán William D. Stanaforth, vědec, jenž je pro své experimenty ochotný riskovat vlastní život, podniká jednosměrnou misi na planetu Mars, kterou chce začít kolonizovat. Na cestu vyráží poháněn velkým odhodláním i jasnými vědeckými cíli. Když ho ale zradí technika, kapitán se kvůli své aroganci dostane do potíží. Stanaforth je zlomen a musí v sobě najít nové přesvědčení, aby mohl pokračovat dál. Americký film zkoumá, jak daleko musí člověk zajít, aby si připustil, že záhady vesmíru zůstanou navždy nepopsatelné. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (85)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašně moc rád bych tomu chtěl dát tři hvězdy. V zásadě je to takovej lacinější Marťan, jak už tu bylo mnohokrát zmíněno. Místo popcornové akce ale Approaching the Unknwon přináší především psychologický pohled na dlouhou osamělou cestu. Fajn nápad, Mark Strong hraje velmi dobře, ale scénář je absolutně nijaký. Minimum překvapení, prakticky žádné napětí, jen přímočará cesta a já se prostě nudil. Škoda. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stronga mám rád a celkem mi ta jeho one man show v tomhle filmu sedla. Svým způsobem jsem chápal i jeho duševní rozpoložení, kdy na jednu stranu chtěl mít od lidí klid na stranu druhou nejel na Mars zemřít, ale jel jej tam kolonizovat. Tyhle filmy z kosmu mám rád i já si vždy uvědomuji tu velikost toho nekonečného prostoru hned za těmi pár desítkami centimetry izolace, kabeláže a trupu vesmírné lodi... Skutečná to skořápka s křehkým tvorem uprostřed všemíra... Navíc ten omezený přístroji narvaný prostor nabízí možnosti k nejednomu dramatu... Od poloviny i mně ale film začal nudit navíc W. D. Stanaforth začal dělat dost nelogické úkony. Nejprve si coby znalec celého sytému lodi zcela debilním úkonem vyskratuje loď, pak přijde o vodu.... Nakonec záhadně přežívá s pár kapkami denně. Když si sám přeprogramoval otočení lodi a vymkl se kontrole...čekal jsem alespoň, že mine LZ.... Tím to krapet konec srazilo. Tohle totiž nebyl podobný příběh jako byl v Marťanovi. Škoda, potenciál to mělo velký. Dva momenty ale byly ve filmu slušné. Návštěva zásobovací lodi a jejích obyvatel na mne udělala dost velký dojem a pak první error na monitoru lodi Stanafortha. Dávám tedy za 3 rostlinky, ale notně okousané ! * * * ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Až príliš komorné sci-fi. Neviem si predstaviť jak by mohol byť koncept jeden chlapík celý film sám vo vesmírnej lodi pútavý, ale ani tomuto filmu sa to nepodarilo. Aj keď je tým chlapíkom charizmatický Mark Strong a sledujeme jak sa psychologicky postupne zrúti jak sa mu prestáva dariť. Ale to je na celovečernú stopáž málo. 5/10. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Pan režisér má asi hodně rád Marťana, jelikož tenhle film má hodně podobný příběh, akorát obrácený naruby - v Marťanovi chlap uvízne na Marsu, chce se dostat domů na Zemi, pěstuje si tam rostlinky, vyrábí si vodu, občas poslouchá disco a dělá všechno pro to, aby ho zachránili. Tady chlap letí na Mars, v lodi si pěstuje rostlinky, vyrábí si vodu, občas poslouchá disco (tady jenom v jedné scéně, ale je to tady), najednou je problém, kvůli kterému se má vrátit na Zemi, ale on prostě chce být prvním člověkem na Marsu stůj co stůj, tak dělá všechno pro to, aby se tam dostal, i za cenu ztráty kontaktu se Zemí. Celý film je dost pomalý, takže není divu, že to někoho totálně unudí - mě osobně to teda nenudilo, ale jenom do nějaké 35 minuty, pak už jsem začínal přetáčet, jelikož se tam skoro nic nedělo. Dost by mě zajímalo, čím se ten chlap na té lodi bavil. Pak jsou tu taky nelogičnosti - třeba chlap má dlouhou dobu spojení se Zemí v reálném čase (!) a naprosto bez problémů (!). Snaží se to ještě filozofovat, ale vůbec to tam nefunguje. Celkově je to opravdu nudné něco o cestě na Mars. Chybí tu však něco, co by oživilo děj. Díky tomu to pak vypadá jak to vypadá. 2* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vím, co mě čeká na Zemi, ale ne tam nahoře." Zatím jsem si na Marsu nekoupil žádnou parcelu, takže jsem si dosud nevyhradil čas na zjištění, jestli je tam levnější cesta na stojáka raketou nebo vlakem s In Kartou. Ale kdybych měl tu čest být první, jehož noha se dotkne rudé planety, tak to kolegiálně přenechám komukoli jinému. Třeba velitel Stanaforth se na to docela třásl, tak ať je slavnou mrtvolou on. Mě to s ním totiž dost nebavilo, z nudného filozofování mě rozbolela hlava a nedostatek vody na palubě mě přinutil vypít vodovod. Viděl jsem tedy i horší filmy, ale přesto musím uznat, že tenhle mě nudil naprosto prvotřídně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Když kapitán William Stanaforth (Mark Strong) komunikuje se Zemí, není zpoždění v přijetí odpovědi. Ve skutečnosti by zpoždění vzrostlo na několik minut. (ČSFD)

Reklama

Reklama