Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

Junglista 

všechny recenze uživatele

Je mi celkem jedno, jestli film natočili Švýcaři nebo nějaký africký domorodci. Cargo doplácí hlavně na scénář, kterej má schízu jak blázen a během deseti minut poznáte v ději několik (vydařenějších) předchůdců a po těch deseti minutách to vyšumí do ztracena. Nakonec sem se přistih, že film mám spíš jenom jako kulisu a moc pozornosti mu nevěnuju. I tak sem o moc nepřišel. Je to škoda, protože první polovina vypadala o dost slibnějc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Asi prvý švajčiarsky film v mojom živote a hneď rovno sci-fi. Po technickej stránke tomu niet príliš čo vytknúť. Ozrutná vesmírna loď rozhodne má niečo do seba. Vizuálne je to nádhera. Bohužiaľ, čakal som horor a o horor nejde. Osamotená hrdinka už čoskoro po začiatku filmu dostane k dispozícii viacero kolegov a tým sa atmosféra človiečika, opusteného v gigantickom priestorne rútiaceho sa kozmickými diaľavami, značne narúša. To je veľká škoda. Samotný scenár je čím ďalej tým nezaujímavejší a nudnejší. Rozhodne nečakajte ďalšie Sunshine, ani ďalšieho Votrelca!!! Ale problém tohto filmu nie je v tom, že som čakal horor a horor to nakoniec nebol. Jeho hlavný problém je v tom, že je od istej chvíle dosť nudný. ()

Reklama

Dogmeat 

všechny recenze uživatele

O něco silnější dvě. Chtěl to jen o lopatu herectví víc (nebyl to všechno v tom filmu jen kompars nebo amatérští herci?). Na jejich "hraní" padala bohužel atmosféra o level níž, než by mohla. Asi proto se mi zdálo, že je to víc dlouhé, než by mělo. Zase na druhou stranu celková myšlenka nebyla vůbec špatná, i když se zjevně inspirovala kde mohla. P.S. Opravdu odmítám dávat či ubírat hvězdy jen za to, že je to jiná než US produkce. Snaha je chválihodná, ale kvalitu filmu nezmění. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

na tomhle filmu je dobrý hlavně to, že je švýcarský. nebo taky to, že někdy člověk neví, jestli se má tomu, jak film pracuje s různými klišé upřímně smát v dobrém, nebo ve zlém. no aspoň že se směje. spíš ale platí, že jestli jste předtím už někdy viděli nějaký sci-fi, tak vás to dost možná bavit nebude. ()

Viperine 

všechny recenze uživatele

Scénář a výkony herců podprůměrné, vizuál a atmosféra nadprůměrné a pro milovníka vesmírných csi-fi jistě k pokochání. Bohužel je to cellé navíc nasáklé spoustou nelogičností, sem tam se objeví i nějaká totální pitomost... ale pokud do toho člověk jde jako do sledování show a rozum nechá chvíli odpočívat, tak se to dá. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)

Reklama

Reklama