Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (240)

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Nešťasné žánrové zařazení a asi proto tolik zklamaných. Není to thriller, takže kdo čeká masakrózní výjevy a husí kůži, má smůlu. Je to psychologická, vztahová sonda a jako taková funguje dobře.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

70%. Ne, není to intelektuální zážitek, ano je te to pokoukání. Dobře zahráno, parádní vizuál. Odpočinkový biják je někdy potřeba, žeano.

plakát

Labyrint mysli (2013) 

Je to fakt nuda, když už ve třetině je nad slunce jasné, jak to dopadne... Nezachránila to ani velmi slušná obrazová stránka filmu a herecké výkony.

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

Průměrná minisonda do života jisté skupiny současné mládeže. Bohužel trochu nablblá a bez hlubšího smyslu. Dá se na to podívat, nemůžu říct, že bych se vyloženě nudila, ale jinak mi to nedalo zhola nic. Tak pokud chcete nějak "zabít" hoďku a půl...

plakát

Dovolenkáři (2012) 

Velmi originální a neotřele vtipný příběh dvou poněkud zvrácených jedinců na okraji společnosti. Rozhodně ne mainstream, ale taky žádná megaúchylárna. Pěkný vizuál, dobrý scénář a slušný závěr, který to neposlal do kytek. Doporučuji milovníkům "trochu jiných" filmů.

plakát

Hrůzná minulost (2012) 

V rámci duchařin musím dát čtyři, protože ve srovnání s jinými svého druhu je tohle dost "chytrý" a nenásilně vystavěný kousek, který nepostrádá napětí, ani atmosféru. "Bubáky" sice normálně moc nevyhledávám, ale tohle mě dokázalo zaujmout po celou stopáž (teda až na posledních pár okýnek, která mohla klidně chybět). Snad proto, že je to i taková malá detektivka.

plakát

Darjeeling s ručením omezeným (2007) 

Komedie, u které asi nebudete řvát smíchy... je to spíš jemnocitná záležitost ;). Poklidnější tempo a čtení mezi řádky vyžadují jistou míru pozornosti, což mi neva, není to ale film pro každého, to uznávám. Pestrobarevné a charakterově rozmanité roadmovie o tom, jak se tři mírně pošahaní bratři vydávají do Indie navštívit svojí něméně pošahanou mamku.

plakát

Bunraku (2010) 

Zábavné pokoukání. Estetika maličko předbíhá herecké výkony (některých), ale to tomuhle hravému dílku neubíra na kráse. Žánrově by se Bunraku vešlo i do komedie - scén k smíchu a pousmání je tam nemálo a celá atmosféra filmu je příjemně ironicky nadlehčená. Je to ten typ "akčňáku", na kterém si pochutnají i ti, kdo normálně extra nevyhledávají akční filmy, kde se to mydlí "tu hlava - tu noha - tu oko". Je to taková vtipná, lehce napínavá pocta komixu a bojovým hrám, zvládnutá líbezně - díky umnému využití současných technologií - jak obrazově, tak zvukově. Woody Harrelson, jeho vtip a jeho vyskakovací panáčci by byly na 5*.

plakát

Rembrandtova Noční hlídka (2007) 

Tma, šerosvit, to nevyřčené i vyřčené v obraze.... Tentokrát forma předčí obsah o něco víc, než jsme u Greenawaye zvyklí - ne doslova, ale v celkovém vyznění. A nebo je tomu právě naopak? Pak by nejspíš pomohlo pustit si film podruhé - zdálo se mi, že pro samé pozorování toho mnoha dění "na plátně" nestíham pobrat všechny souvislosti, metafory, odkazy, nuance.

plakát

Odpojit (2012) 

Průměrné drama s místy poněkud přiblblým scénářem, který se tváří rafinovaně. Námět je sice zajímavý a velmi "současný", což mě přilákalo, ale jinak je to ničím nevybočující jednohubka bez výrazné atmosféry.