Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle mě mile překvapilo. Na to, že je to čistě švýcarský film, tak to vizuálně vypadá skvěle a zhruba prvních 35 minut to mělo dost silnou atmosféru. Bohužel se mi potvrdilo, že ta délka dvou hodin tu je naprosto zbytečná, jelikož v některých místech to celkem nudí a některé zde ani být nemusely. Bohatě by to vystačilo na hodinu a půl. Ještě mi teda vadily postavy, protože kromě hlavní hrdinky mi nikdo moc nesedl. Jinak jsem ale spokojený, líbil se mi ten příběh a i jeho zakončení bylo zdařilé a ten vizuál byl opravdu skvělý, jak už jsem psal. Silné 3* ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem snad nikdy neviděl scifi ze Švýcarska je to dobrý. Vlastně když odmyslím občasnou né úplně povedenou grafiku, tak by to mohlo konkurovat spoustě Hollywodským scifi filmům. Jen to má pár much v příběhu, který to celkem kazí a konec mi přišel lacinej. Nicméně na tu danou zemi příjemný překvapení. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem vždy velmi rád za jakékoli čisté sci-fi (a pokud se odehrává v budoucnosti a ve vesmíru, tak tím lépe), mě Cargo celkem potěšilo. Vizuálně a atmosféricky velmi zajímavej kousek, herci jsou samozřejmě trochu slabší. Největším problémem je bohužel samotný příběh, což je, jak jistě uznáte, celkem zásadní a smutné. Cargo mi prostě za celou tu nekrátkou stopáž nedokázalo jasně vysvětlit, o co tam jde a proč se tam děje to, co se tam děje. Scénář je zkrátka neskutečně děravej a kdybych se v něm někdo chtěl rýpat (jakože já nechci), našel by spostu nesrovnalostí a nesmyslů. Hodnotím sympatiemi obdařenými třemi hvězdami, ale mohlo to být mnohem lepší. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Svycarske Sunshine, ale dej je o necem jinem nez Boyleovo britske sci-fi, i kdyz vyznivaji stejne. Posadka nakladni lodi zjisti, ze v nakladovem prostoru neni to, co tam melo byt a jeste cestuje nekdo navic, takze mix sci-fi a thrilleru. Musim rict, ze se to fakt Svycarum povedlo natocit vesmirnou sci-fi bez trikarskym magu z ILM za zady. Velmi slusne sci-fi. Film je o 15 minut kratsi, ma jen 105 minut. ()

Mazlik4 

všechny recenze uživatele

Musím zaspojlerovat, poněvadž spousta lidí koukám vůbec nepochopila oč v příběhu kráčí ... Zkrátka v roce 2275 se na Zeli nedá žít. Lidé odlétají na čerstvou planetu RHEA. My od začátku sledujeme cestu nákladní lodi, vezoucí materiál k dokončení vesmírné stanice. Dvě zdánlivě nesouvisející věci se propojí po té co posádka zjistí, že vysněná planeta RHEA, je pouhou simulací (na kterou je v metrixáckém stylu připojen každý kdo opustil zemi). Dále zjistíte, že naše nákladní loď neveze materiál, ale další spící kolonisty. Cílová stanice je pak místem, kde jsou spící lidé uskladněni (jakýsi Matrix ve vesmíru). Dva hl. klaďasové se proto rozhodnu celé tajemství zveřejnit. Co říct víc? I přes krkolomné vyprávění, nesympatické herce, "libozvučnou" němčinu, podprůměrnou techniku a režii, ... zde máme v celku originální a díky hororové atmosféře (hlavně na začátku) příjemně koukatelné sci-fi. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)

Reklama

Reklama