Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 1

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

Henry007 

všechny recenze uživatele

Silné lidské drama o jedné bolavé duši, která se snaží trénováním středoškoláků v basketu ubít vnitřní smutek. Jako sportovní film je to slušný nadprůměr - po výsledkové stránce dosti předvídatelné, naštěstí charisma a způsob trénování Jacka v podání Afflecka je tím správným kořením, která každou scénu z palubovky povznese o level výše. A jako drama je to více než dobré, s pomalým odhalováním minulosti ještě více divák pochopí Jackovu životní situaci a důvod, proč je v něm tolik odevzdanosti a hněvu zároveň (lehce mi to připomnělo Manchester by the sea). A dohromady obě složí vytváří kvalitní film o životě, sportu a bolesti, která nikdy neodezní. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V případě Bena Afflecka ve mě stále zůstává jakási pachuť, která je spojená s tím že hrál Batmana a v civilu je prakticky alkoholik. Takže co s ním? Dáme ho na střední katolickou školu, aby trénoval kluky basket a do ruky mu dáme ve volných chvílích skleničku. S tímto nápadem přišel Gavin O'Connor, který dokáže prodávat sportovní dramata přesvědčivě jako málokdo. Je spíše otázkou zda-li tohle tedy chcete sledovat či ne. Affleck smutný být umí. Hrát se taky naučil, ale vadilo mě to křesťanské prostředí. 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Z Bena Afflecka si mnohí robia srandu. Mám ho rád, ale zároveň chápem aj jeho kritikov, lebo párkrát bol už fakt príšerný a úplne mimo. Toto ale platí takmer o každom hercovi, nie každý deň je sobota. Hlavný problém, čo sa Bena týka, vidím v tom, že málokedy má čo povedať. Vtedy je dosť hrozný, uznávam. V lepšom prípade priemerný. Akonáhle ale má čo svetu povedať, je fantastický. V 90. rokoch sa s kamošom Mattom vykecal v jednom z mojich najobľúbenejších filmov desaťročia, samozrejme v Dobrom Willovi Huntingovi. K tomuto skvelému filmu Matt a Ben zároveň napísali scenár a je to scenár brilantný, ako to býva skoro vždy, ak umelec do svojho diela zakomponuje kus samého seba a rôzne osobné výpovede, smútky, názory, ale i radosti. Kypel z toho život, energia, chuť čosi povedať, niečo po sebe zanechať pre budúce generácie. Fakt. No a teraz je tu zase film a Ben Affleck znova má čo povedať. A je naozaj dobrý, alkohol som z neho doslova cítil aj cez obrazovku. Práve včera sme sa s Rižom bavili o Štefanovi Skrúcanom, ktorý sa v našich končinách preslávil svojím hereckým podaním typického slovenského alkoholika. Kto to pokladá za vrchol, bude Benovým výkonom sklamaný. Čo sa mňa týka, videl som tucty filmov o alkoholikoch, ale Benovo stvárnenie (samozrejme podporené temnými osobnými skúsenosťami) patrí k najpresvedčivejším. Mnohí iní by na jeho mieste afektovali. On nie. On bol len sám sebou (alebo svojím minulým Ja). ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Cesta späť” , do klasického normálu, býva väčšinou poriadne tŕnistá, teda aspoň, čo sa týka jedinca, závislého od alkoholu, z ktorého aj "pivné brucho" máva. O Jackovi Cunninghamovi zatiaľ vôbec nič neviem, len to, že pracuje na stavbe, čochvíľa sa mu blíži aj koniec šichty, keď potom zároveň i do auta nasadá. Po ruke má chladenú plechovku s pivom, ktoré si pred jazdou pohotovo otvorí, napije sa z neho, akoby sa ani nechumelilo. A večer sa už ide iba do baru doraziť, kde vo veľkom množstve, samé drinky nasáva, až sa na záverečnú, ani sám na vlastné nohy postaviť nedokáže, že až tak je zakaždým zrúbaný ! Hotový alkoholik, a pritom ani netuším, čo všetko tomu predchádzalo ? Veď musel mať na to nejaký dôvod, keď začal piť, no nie ? Veľmi nešťastný chlapík už na prvý pohľad ! No i napriek tomuto handicapu, sa mu dostáva jedinečnej príležitosti - trénovať basketbalový tým: Katolíckej strednej školy Bishop Hayes. Príjme napokon túto neľahkú výzvu, keď voľakedy bol sám skvelým hráčom, alebo bude aj naďalej pokračovať v nadmernom pití, či to trebárs nakoniec skĺbi ešte dohromady ? Dokáže trénovať i piť naraz ? Jack má vskutku strašne pestrú minulosť, ktorú sa oplatí dôkladne preštudovať, aby bol divák v obraze... _ Ben Affleck je Jack Cunningham, alebo opačne... Herec, scenárista i režisér v jednej osobe, je počas svojej hollywoodskej kariéry, ako na hojdačke, raz je hore, inokedy zasa dole. Naprosto sa stotožnil so svojou postavou, ktorá má autentické, povahové črty. Síce scenár si nenapísal, ale Brad Ingelsby čerpal (trebárs po vzájomnej konzultácii ?) priamo z jeho života. Nikto ma nepresvedčí, že to tak nie je ! A preto je tak strašne vierohodný, originálny a civilný, čiže je strhujúci, a podáva oddaný, výborný, herecký výkon, pred ktorým, jednoznačne - TLIESKAM ! Okrem Afflecka, h. ansámbel pozostáva predovšetkým z neznámych hercov, čo je len plus, pomáha to navodiť danú atmosféru. G. O'Connor je zručný a rutinný typ režiséra, keďže nakrúca podnetný snímok, ktorý nie je ničím extra výnimočný, ale aj tak som si celkom istý, že si svojich divákov nájde. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

On je bývalá středoškolská basketbalová hvězda utápějící své démony v alkoholu a oni jsou nekompaktní tým floutků, který si soupeři mažou na chleba. Jak se to bude vyvíjet je asi jasné i méně zkušeným divákům. Pokud nepočítám nějakých závěrečných 20 minut, jede film přesně podle šablony a seká kýč za kýčem, takže se s trochu nadsázky dá odhadnout, co bude kdo v následující scéně říkat. Nicméně vzdor vší logice to funguje. Affleck hraje dobře, zápasy dokážou vtáhnout a emotivní mimosportovní motiv vezme za srdce. O'Connor prostě umí. 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, predovšetkým v meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama