Reklama

Reklama

Smrt nás spojí

(seriál)
  • USA Dead to Me
Trailer 1
USA, (2019–2022), 15 h 44 min (Minutáž: 27–39 min)

Tvůrci:

Liz Feldman

Hudba:

Adam Blau

Hrají:

Christina Applegate, Linda Cardellini, Max Jenkins, James Marsden, Luke Roessler, Sam McCarthy, Keong Sim, Edward Asner, Telma Hopkins (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Výbušná vdova pátrající po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel, se spřátelí s excentrickou optimistkou, která tak trochu něco skrývá. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (48)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Dead to Me si pro mě přichystala docela dost emotivní zážitek, který v sobě obsahuje velmi kvalitní herecký ansámbl, které divák většinou potká spíš v komediálních záležitostech. O to víc jsem byla nadšená hlavně výkonem Christiny Applegate, která excelovala v dramatických scénách a věřila jsem jí každý výraz ve tváři. Scénáristicky je to něco, co můžeme nazvat originálním nápadem a tím, že stopáž je opravdu příjemně dlouhá, tento seriál plyne jako voda. Dead to Me mě až překvapilo vážností s jakou téma smrti uchycuje a přimělo mě zamyslet se nad pomíjivostí života. Nutilo mě to pouštět další a další díl, protože každá epizoda přichází s novým twistem, který přispívá k rozvinutí dynamického děje, který se vlastně postupem času vytáčí z nuly na sto. Palec nahoru za originalitu a výborný scénář. 2. série pro mě byla o trochu horší v tom smyslu, že začala ve scénáři trochu překombinovávat děj a je tam na mě možná až moc podivných náhod najednou. Proto mi první série sedla lépe, protože byla jednoduchá a přímočará, ta druhá až moc cucá z prstu nové a nové zvraty a vyvolala ve mně obavy o kvalitu té třetí, připravované série. Snad už to nebude moc přitažené za vlasy. 3. série začíná být svými epizodními zvraty celkem vyčpělá a nenápaditá. Zdejší twisty už jsou hodně bez nápadu, první díl si pomalu ani nedokázal udržet moji pozornost a je vidět, že prodloužení tohoto sériálu bylo na škodu a měl skončit řadou druhou. A nevím, jestli netrpí Christina Applegate nějakou nemocí, ale její proměna a změna na váze od posledního dílu předešlé řady byla fakt hodně podivná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V Amerike je to vraj medzi ženami veľký hit, a ja rovnako mám z toho podobný dojem. V skratke, ide skôr o niečo hlavne pre ženy. Avšak ani chlap sa tu nenudí, niektoré scénky prekvapili svojim humorom alebo tragikomickým vyznením. Tiež treba uznať, že herečky neboli zlé a že sa tu tej klasickej otravnej šablóne, čo sa týka problémov v rodine a pri výchove detí, snažili autori vyhýbať. Aj keď nie vždy úspešne. Na slabší nadpriemer to však stačí. 70/100 ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Všem, co píšou, že to není vtipné, ani jako černá komedie. Sama producentka a herečka Linda Cardellini spíše nazvala seriál "traumedií", což mi přijde výstižné. Je to za mě úžasně vybalancovaný žánr hořkého, úsměvného a smutného děje, který reflektuje, jaký život skutečně umí být. Děj je trochu přepálený, ale za těch deset se i zprvu nelogická náhoda vykresluje v něco dost uvěřitelného skrze kvalitní propracování postav s dokonalými výkony jak Christiny Applegate, tak Lindy Cardellini. Přestože jsou na scéně již delší dobu, staly se pro mě právě v tomto seriálu skutečnými objevy a doufám, že jim to otevře dveře k zajímavějším nabídkám. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Označenie seriál pre ženy ma skôr odpudzuje, než povzbudzuje :-) Dala som tomu šancu kvôli Christine Applegate a musím uznať, že hlavne vďaka nej som jednu sériu zvládla. Tematicky je to dosť zvláštna zmes absurdného a realistického, ale napokon to vyznieva celé trochu umelo. Ďalšej sérii šancu nedám. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Druhá sezóna malinko překombinovaná a seriálu člověk musí odpustit občasnou předvídatelnost a na druhou stranu pak naprostou absurdnost některých situací. Ale tak na tom je celý seriál postaven. Černohumorný styl mi dost sedí a v podání ústřední dvojice Applegate/Cardellini se jedná o povedený mix Americké krásy, Odpočívej v pokoji nebo konkurenčního Barryho od HBO. Kdo si na absurdity potrpí a Barryho neviděl, doporučuji spíš to, ale s Dead to Me rozhodně chybu neuděláte, protože zvolený formát cca 35 minut na díl je pro tenhle kousek naprosto ideální. Třetí sezóna má být tou poslední a vlastně se na ni i dost těším. 80% ()

Galerie (323)

Zajímavosti (5)

  • Jen (Christina Applegate) prodělala mastektomii jako preventivní opatření z důvodu genetické zátěže zvyšující riziko rakoviny prsu. Její představitelka si prošla tím samým s tím rozdílem, že zákrok podstoupila až po zjištění rakoviny v raném stádiu. (TessG)

Reklama

Reklama