Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si, že by som niekedy vo svojom živote narazil na film, počas ktorého sledovania, som už po hodine nadobudol dojem, že mu budem udelením piatich hviezd, hádam aj krivdiť. Keby mi niekto niekedy povedal, že tento pocit budem mať zrovna pri Indickom filme - schuti by som sa zasmial. Lenže "Dangal" je dokonalý film po toľkých stránkach, s takou zmeskou pocitov v rôznych ohľadoch, že ja ani neviem kde začať. A tak bude asi lepšie len napísať: "Bravó Nitesh Tiwari". Dávam cylinder dolu ... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že to bude prostě jen obraz jedné těžko fungující rodiny, kdy otec je dost magor na to, aby chvílemi svou dceru i mučil, ale nakonec se ukázalo, že to je strhující i lidské sportovní drama, které na konci nabralo takové tempo, že jsem v podstatě ani nedutal. Krásné finále a skvěle natočené zápasy. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

I přes zdobený obraz fungující rodiny nemůžu zapomenout na fakt, že právě onen statečný otec, který zachránil dcery před neveselým osudem indických děvčat, by při narození jediného chlapce na podobné úmysly zapomněl a věnoval se jenom synovi. Díky výtečnému Aamiru Khanovi se tahle kaňka dá alespoň trochu zamazat a dokud se největší důraz dává na funkční a až překvapivě milý rodinný humor, je Dangal v nejlepším pořádku. První polovina ale bohužel slouží jenom jako odrazový můstek k čistě sportovní druhé. A ta může být řemeslně odvedena sebelépe, ale divák při ní jen odškrtává desítky povinných tréninkových i turnajových klišé, které při takhle štědré délce zamrzí o to víc. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Nejsem žádný příznivec sportovních filmů, ale zato se rád občas podívám na zajímavou indickou produkci a tento k ní rozhodně patří. Film sice svým příběhem není nijak originální a taky nevyhne sentimentu a klišé, ale vyvažuje to svým citlivým podáním a profesionálním provedením. Dokázal mě vtáhnout do děje a sportu, který vůbec nesleduju a dokázal mě přesvědčit, že má svůj smysl. Navíc je zajímavý z několika hledisek: co se týče ČSFD tak tím, že je v TOP300, ale přitom ho v tento moment hodnotila jen necelá pětistovka uživatelů. Taky je to film, který za svým úspěchem může vděčit zejména Číně, kde svým příběhem ambiciózního otce, kterému se podaří vychovat úspěšné závodnice, oslovil milióny a milióny diváků. Bavil jsem se hodně a možná bych dal i 5 hvězdiček, ale to až třeba po případné repríze. Ale rozhodně doporučuji širokému diváctvu a tentokrát se nemusíte bát ani typických indických tanečků a písniček ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někdy říkala, že nemám ráda indické filmy, tak beru zpět. Tenhle ráda mám. Jestli jsem někdy tvrdila, že mě nebaví sportovní snímky, odvolávám, tento mě baví velice. Výborně vystavěné drama, kterému se překvapivě daří vyhýbat všemožným klišé sportovních filmů, funguje nejen díky výborným hereckým výkonům, ale také díky skvělé režii, kameře i hudbě. Tento film rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co v rámci žánru sportovních snímků bylo kdy natočeno. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Geeta Phogat byla velmi úspěšná na poli mezinárodních Her Commonwealthu a v dalších asijských soutěžích, ale nikdy nevyhrála žádnou medaili na olympiádě. Navzdory tomu se zapsala do historie jako první indická zápasnice, která se zúčastnila Olympijských her. (HellFire)
  • Skutečný Mahavir Singh Phogat se dočkal syna v roce 2003. (Jirka_Šč)
  • Hlavní hrdinky absolvovaly náročný sedmiměsíční trénink, aby jejich zápasení působilo věrohodně. Kromě toho se jich spolu s celým štábem ujal Kripa Shankar Patel Bishnoi, trenér indického ženského wrestlingového týmu. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama