Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měsíc po střetu Číny se Spojenými státy o Tchaj-wan je severní polokoule Země mrtvá. U pobřeží Austrálie se z hlubin oceánu vynořuje americká vojenská nukleární ponorka. Tou dobou již nikdo z její posádky nemá na starém kontinentě žijícího příbuzného. Píše se rok 2006. Apokalyptický radioaktivní mrak, který týdny držel nad rovníkem silný vítr, se náhle pohnul k jihu. Vědí to všichni, co zůstali živí. Každý se s vidinou smrti vyrovnává po svém. Jen málokdo věří, že lze přežít. Jedna z teorií ale tvrdí, že by se lidstvo zachránit mohlo. Je to však šance jedna k milionu. Členové posádky americké ponorky rozšířené o mladého australského kapitána Holmese a geniálního matematika Osborna ji mají ověřit... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Aj tak si stojím za tým,že to nie je možné....na kompletné zamorenie celej planéty by museli explodovať všetky jadrové hlavice vo svete.cca 25 000.....par stoviek hlavic proste nestači....sučasne bomby už nie su ani približne tak špinave ako Hirošimská napr. ....napr. v dnešnej dobe je možné postaviť vodikovu bombu ani nie s 1 kg uránu..za predpokladu takmer 100 % obohatenia.....v porovnani so 40 kg v bombe v Hirošime je to obrovský rozdiel

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

JUWA: ty testy se dělají na co nejodlehlejších místech a nebo rovnou pod zemí právě proto, aby se spad nešířil

a hlavně při těch testech se odpálí jedna bomba a ne spousty na velkém území

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

No to je pravda,že žiadna,ale vo filem sa hovori a spade,ktorý sa širi po celej zemeguli,teda nie len na miestach ,kde došlo k priamym utokom,ale všade.

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Koľko jadrových bômb by muselo vybuchnuť,aby bola zničená celá severna pologuľa? Počas studeneje vojny bolo odpálen´ych vyše 3000 jadr. bômb....a napriek tomu nezamorili pol sveta.....zdá sa mi to trochu  prehnané.

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Celý druhý diel som čakala, že sa náhle objaví nejaký liek, nezamorený ostrov, hrdina - spasiteľ....skrátka čokoľvek, čo zachráni zbytky ľudstva. Čakala som márne, lebo film je austrálsky. 5 hviezd.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Neviem, či viete, ale táto dráma je nakrútená podľa skutočných udalostí : )

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Neviem, či viete, ale táto dráma je nakrútená podľa predlohy austrálskeho spisovateľa nevila Shuta a okrem tejto novej verzie už bola raz sfilmovaná (tuším v 60.-tych rokoch).

Reklama

Reklama