Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh podolských kadetů a jejich hrdinského boje u Moskvy v říjnu 1941. Kadeti z podolských vojenských škol byli vysláni na Iljinskou obrannou linii a bojovali po boku jednotek sovětské 43. armády, aby zadrželi Němce, dokud nedorazí posily. Mladí muži, vlastně ještě děti, položili své životy v bitvě trvající téměř dva týdny, aby znemožnili postup německých jednotek do Moskvy. Kolem 3500 kadetů bojovalo i proti daleko větší a vyzbrojenější přesile. Většina z nich tam položila své životy. Tento film není jen o válce. Je také o lásce, opravdovém kamarádství a cestě od chlapectví k dospělosti. (JOJ Cinema)

(více)

Diskuze

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

CreepyJoe

Kdyby jste znal historii,kterou se neustále oháníte,tak by jste třeba věděl,že první spojenec Adolfa Hitlera mimo Mussoliniho byl polský generál Pilsudski,kterej se před Dolfem plazil a škemral o to,aby společně napadli SSSR,o umučení a povraždění asi 100 -150 000 sovětů ještě před WW2 v polských koncentrácích jste asi taky nikdy neslyšel,mimochodem ti stateční poláci nás napadli ještě před Hitlerem.Ten katyňský masakr je dodnes sporný,ale i kdyby-tam nevraždila RA,ale NKVD,nevím,jestli jste o této organizaci někdy slyšel,ale vězte,že etnických rusů v ní bylo jako šafránu,zato byla totálně prolezlá židy,poláky,litevci,lotyši nebo estonci...Co se týká těch raněných chtějících znova na frontu,to nevím,zato ale vím,že pokud by germoše jakkoliv nezastavili,tak věděli že je s nimi konec,protože jim kdosi vyhlásil "totální válku",jestli vám ten pojem něco říká-válku bez milosti a bez slitování a taky se tam podle toho chovali-jestliže se u nás připomínají jedny Lidice,tak na východní frontě takových vesnic byli tisíce,s jedním rozdílem-tam nenechali na živu ani ty děti a moc,moc se sovětům při dobytí Berlína divím,že to Německo nesrovnali se zemí a obyvatelstvo nevyhladili tak,jako to dělali oni u nich.A ty znásilněný a zohavený ženy-nespletl jste si to s jednotkami SS nebo banderovci,popřípadě UPA nebo RONA???To byli jejich metody🙂

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Houzi

Jedinej vylízanec jsi tady ty, pokud tak dobře znáš historii tak bych předpokládal, že napadneš mnou zmiňovaná historická fakta, nějakou alternativní pravdou ze Sputnika, primitivko :)

na příspěvěk reagoval Wez

Houzi

Houzi (hodnocení, recenze)

CreepyJoe

Bla, bla, bla nesmysly. Ty jsi dobrej vylízanec. A ani neznáš dějepis. Tyhle voloviny běž psát na facefuck TOP 09, tady je to o filmech, ne o protiruský propagandě.

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

CreepyJoe

Nejak tomu nerozumiem. Čo má táto často spomínaná problematika histórie ZSSR s filmom, ktorý je o obrane jedného malého úseku fronty v ZSSR? Rusi majú neotrasiteľnú predstavu o hrdinskosti a spolunáležitosti stále v sebe ešte teraz, a vo vojnových filmoch je to videné dookola a neustále (nehovoriac o vojensko-historickej literatúre zo sovietskych čias...). Kritika z ich strany je pomerne vzácna, ale niekedy sa sovietski/ruskí veteráni neboja byť aj kritickí. Každopádne, "...plky o neohrožených rusech, kteří zranění(i přes slepotu) prosí své nadřízené ať je nechají bojovat na frontě, vždyť ruce mají zdravé a mohou podávat náboje do kulometů, může věřit jen naprostý kretén." Iste, majú tendenciu všetko niekedy vyfarbovať až príliš pestro, no nie sú to výmysly, existuje bezpočet vyprávaní o podobnom konaní a snahách, samovražedných zúfalých akciách jednotlivcov, ktorí sa s výbušninami hodili pod tanky a podobne, držali pozície do posledného a potom granátmi spáchali samovraždu a tak sa dá pokračovať. Inak často aj samotní doktori koľkokrát ratovali vojakov, ktorí sa v biednom stave snažili vrátiť do boja. A mnoho tých mini-príbehovo až fanatickom odhodlaní  vyprávali samotní Nemci. S týmto spôsobom uvažovania sa stretneme navyše všetkých zúčastnených strán 2. sv. neustále (vrátane Američanov, kto by chcel spochybňovať ich "filmové hrdinstvo"), niekde viac, niekde menej.

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Původně jsem si myslel, že je to komedie, protože jestli se mi dělá u amerických válečných filmů šoufl z přehnané vlasteneckého patosu, tak Rusáci tomu dali úplně nový level. Tady nelze mluvit snad ani o propagandě, protože nevěřím že někdo může být tak blbej, aby ty plky o neohrožených rusech, kteří zranění(i přes slepotu) prosí své nadřízené ať je nechají bojovat na frontě, vždyť ruce mají zdravé a mohou podávat náboje do kulometů, může věřit jen naprostý kretén. Otírání si držky o Poláky pak byla už jen třešnička na dortu. Tak jo pojďme se nalejt čistého vína. Druhá světová válka začala útokem Sovětských a Německých vojk na Samostatné Polsko, týden poté co vešel v platnost Ribbentrop-Molotov. Přičemž tito ruští hrdinové zaútočili na statečné Poláky i přesto, že byl stále v platnosti jejich vzájemný pakt o neútočení. Už slyším pro-ruské šváby blekotat něco o tom, že tak to prostě nebylo a bla bla revizionismus bla bla Havlista. Oukej pojďmě po faktech, když Polsko bylo napadeno Němci 1.září 1939, Rusy 17. září a polská kapitulace připadá vůbec nejdříve na 28. Září, takže skutečně Druhá světová válka začala napadením Polska Sověty a Němci. Je třeba ještě zmínit ten hrdinný ruský akt, který do učebnic dějepisu vstoupil pod názvem "Katyňský Masakr" což nebylo nic jiného, než že statečná neohrožená rudá armáda postřílela neozbrojené civlisty řad polské inteligence a důstojníky a generály polské armády, celkem na 22 tisíc lidí, následovali pak čistky na bojovém území, přesuny statečných Poláků do gulagů a jejich mučení. Ženy byly znásilňováni a byla jim uřezávana poprsí, muži zase mrzačeni těm nejbrutálnějším způsobem, skutečně hrdinný akt! Nejvíce mě rozesmála scéna jak mrzáci prosí svoje důstojníky ať je vemou na frontu, my můžem bojovat, mám ještě jednu ruku! Prosím kapitáne :D Tak k tomu ruskému hrdinství...jeden ze Stalinových zločinů bylo to, že Ruští vojáci, kteří se vzdali, byly považováni za vlastizrádce, tudíž ano ruští švábové Vlasovci nejsou mýtus! Dále pak je třeba vpomenout rozkaz č. 277, který nebyl o ničem jiném než o decimování vlastních ustupujících jednotek, které byly stříleny, prostě stateční rusáci jak maj bejt :D Sorry hoši, je to vydáváno jako historický film, tak podle toho hodnotím nejúpřimnějím odpadem   

na příspěvěk reagoval Echelon1, Houzi

 (hodnocení, recenze)

cicolably

A neuvěřitelně velkej a nejen on jak se koukám. To jsou holt vymatlné makovice, kterým když tam neběhá americký neprůstřelný steroid tak to není pravdivý film.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel Houzi smazal svůj příspěvek.

Uživatel Houzi smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama