Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Kushina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh se stále více vrývá pod kůži, když sledujeme jednotlivé utrpení lidí. V nemocnicích to vypadá spíše na horor zombie movie, než na reálnou nemoc z ozáření, až tak šílené to je. Spousta lidí vědělo, co je čeká a stejně měli tu odvahu jít do Černobylu a zastavit to za cenu svého života, o po tolika letech si zaslouží největší respekt. Ďatlov je v celé téhle kauze ten největší zmrd, už od prvního dílu byl a jen se to potvrzuje. Většina lidí má soudnost a umí přiznat chyby, on ne, arogance sama. 95% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak sa bližšie pozrieme medzi pacientov, u ktorých postupuje rapídnym spôsobom rozklad buniek a nie je to vôbec príjemný pohľad. No a čo po tom, keď od nich ešte musíte mámiť dôležité informácie z večera nehody. Mierne nadbytočná sa zdala súkromná línia manželky hasiča, ktorá sa navyše chová značne nelogicky, vzhľadom teda na okolnosti, aké sa v závere dozvieme. Poteší partia svojráznych baníkov, ich predák by si taktiež zaslúžil zlízať nejakú tú smotanu, nielen ústredné hviezdne trio. ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle přesně vypadaj mé nohy po celodenním výšlapu. Krom masek další zbytečný díl. Celý seriál by stačil na jeden film. A to by se v něm museli ještě nejvíc zaměřit právě na zdravotní dopady radiace, protože ty unylé polemiky postav kolem stojí pro diváka za hovno. Teprve pak by to bylo zajímavé. Ostatně to jsem taky od toho čekala. Veliké zklamání. ()

elEStet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zaujimave pozerat sa na rozkladajuce sa tela, nerozumnu Lyudmillu a nahych banikov (ktorych ale nebolo 100 ale pozor 10 000!). Zase historicke omyly, potapaci vraj nasli uzavery len skoro poslepu, podla rury, lebo im zlyhavala bateria az zlyhala, nie ten supatkovy system cinskej baterky co tam mali, fiktivna vedkyna.......brrrr. Zacina to byt dokonca akesi polovtipne alebo ako to nazvat. Neviem, je to putave, ano, ale aj rozporuplne pre mna. Polopravda mystifikacia no nieco ako AktyX.... V podstate ide o absolutne bludy :) https://www.irozhlas.cz/kultura/televize/serial-cernobyl-chernobyl-cernobylska-havarie-hbo-vybuch-v-cernobylu-dana_1905170755_ogo ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atomový hřib v mém rozkroku se zvětšuje více a více každou další epizodou. Představte si Pripjaťské ruské kolo, kde na jednom sedátku sedí naturalistické ztvárnění skutečnosti s jiskrou fikce, kterou nám tvůrci představují. Každou epizodu je sedátko s tímto cenným pasažérém, kterého vidíte v jiných počinech málo a ještě méně, výše a výše vrcholu a v epizodě této se mi zdá, že dosáhlo vrcholu s výhledem na zbytky města a elektrárny v povzdálí. A to díky scénám se sympatickými havíři, kterým je režim doslova u holé řitě, nebo pohled a nervy drásající ukázka radiací nejvíce postižených občanů kolosálního rudého obra. Pořádné zasazení obávané KGB též potěší a ještě více zneklidní. Skvost. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • "Open wide, O Earth" je názov modlitby pri ortodoxných pohreboch na východe. (chesterko)
  • Epizoda názorně ukazuje působení radiace na lidské tělo (od malých příznaků, až po smrt). (Freddy22)
  • Ulana Chomjuk (Emily Watson) byla zavřena do skutečné cely používané KGB. Nachází se v někdejším vilniuském ústředí KGB, z něhož je nyní muzeum. V téže budově během nacistické okupace Litvy roku 1941 sídlilo Gestapo. (mikiqex)

Reklama

Reklama