Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To snad ani nemůže být díl patřící k tomuto seriálu. Asi půl dílu dva týpci hledají, kde by zastřelili nějakého psa, a do toho deklamují věty, které brutálně šustí papírem. Čtvrt dílu se řeší, koho nebo co poslat na střechu uklízet. A závěr obstarává jakési filosofování tří chytrolínů s výrazem moderátorky zpráv při čtení dojemné zprávy o ztraceném šťěňátku... Aby se ta nuda něčím zakryla, snaží se tvůrci působit na city tím nejprůhlednějším způsobem, jenže ono to nefunguje. A megaprodukce to nezachrání. Vzpomněl jsem si na seriál Plechová kavelie, kde tvůrci neměli do jednoho dílu co nabídnout, a tak tam celý díl řešili nespokojenost kombajnérů se svačinou v podobě pribináčků. Toto je takový jeho ekvivalent v rámci Černobylu :-) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s deLaFere. Tato epizoda je nevyvážená. Pořad je tam spousta silných momentů, ale současně se do prostoru, kde tvůrci použijí vlastní invenci, vtírá americký smrad. Jakmile dojde na moralizování, přestávají být (pro kumunismu znalého diváka) dialogy věrohodnými. Je to smutný paradox, že mnohem uvěřitelnější jsou ty absurdity, které jsme slyšeli v prvních epizodách. Diskuze o vykřikování pravdy do světa, kecy o nebohé (nezodpovědné) ženě jednoho hasiče...předtím sledujeme, jak se posílají na smrt tisíce lidí... . A přitom nebyl důvod vměšovat se do událostí, které jsou natolik dramatické, že jim "vylepšování" jen škodí. Navíc tvůrci tlačí na pilu ve zbytečně dlouhých pasážích, které nemají jiný účel než ždímat emoce (nebohá štěňátka ). Podobným způsobem by se mohli zabývat mnohem horšími důsledky, jako kontaminací vody apod. Černobyl splňuje všechna kritéria slova katastrofa a to navíc s dlouhodobým dopadem. Má být edukativním vykřičníkem pro generaci, která důvěřuje vědcům, politikům a všem, kdo nás "řídí". A to i přes menší výhrady plní na 100%. PS: na ty nejnebezpečnější práce bych nahnal ty, kteří mají dluh společnosti...tzn. vězně, ne mladé kluky s životem před sebou. ()

Reklama

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silný ale pro mě přesto slabší díl. Proč? Likvidátoři zvěře dostali příliš prostoru na úkor likvidaci trosek střechy a hlavně byla vysoce zredukována stavba sarkofágu. Přesto musím dát plný počet, jelikož s nejslabší první epizodou by mi průměr nehodil 5 hvězd a tento seriál rozhodně za 5* považuji. ()

Razz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ pre mňa najslabšia časť. Celá línia o psoch zbytočná, resp. zbytočne dlhá. Oproti tomu rozpracované príbehy z predchádzajúcich častí idú do úzadia a ostávajú nedorozprávané, resp. sa im venuje minimálny priestor. V tejto časti som zároveň prestal veriť prerodu zarputilého sovietskeho funkcionára na človeka s veľkým srdcom a začal trošku podprahovo vnímať snahu o klasický americký heroizmus kľúčových postáv, ktorý sa k tomuto seriálu nehodí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda se mi zdála být tou nejslabší (zatím). Ukázat, co všechno bylo potřeba vykonat a na jak velkém území- proč ne? Ale s partou rasů jsem strávil přece jen příliš mnoho času a závěrečná polemika o pravdě mě otrávila podobně jako deLaFereho. Najednou se vytratil pocit, že sleduji reálné události, který ve mě seriál dokázal vyvolat, místo něj se mi vrátilo znechucení z podobných prohlášení, kterých má dnes každý nýmand plnou hubu, protože dobře ví, že mu nic nehrozí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • „Joker“, STR-1 a další stroje se nyní nacházejí na vrakovišti radioaktivních vozidel Burikivka. (Maulincio)
  • Keď sa vojaci zhromažďujú v Černobyle, aby začali s čistením, všetci dostali vodku zadarmo. Alkohol má schopnosť zachytiť voľné radikály v tele (voľné radikály sú vedľajšími produktmi žiarenia). (chesterko)
  • Při tajné schůzce v Pripjati zmíní Ulana Chomjuk (Emily Watson) 16 aktivních reaktorů RBMK v celém SSSR. Tento údaj je pravdivý: včetně zničeného 4. reaktoru Černobylu bylo dokončeno 17 kusů. Dalších 9 bylo ve výstavbě nebo plánováno. Vybaveny jimi byly elektrárny: Černobyl (4 hotové, 2 rozestavěné), Ignalina (2 hotové, 1 rozestavěný a 1 plánovaný), Kostroma (2 rozestavěné, výstavba byla zrušena a elektrárna překonstruována na tepelnou), Kursk (4 hotové, 2 rozestavěné), Leningrad (4 hotové) a Smolensk (3 hotové, 1 rozestavěný). V době premiéry seriálu bylo v provozu z původních 17 dokončených RBMK ještě 10. Po havárii 4. reaktoru Černobylské jaderné elektrárny V. I. Lenina byla většina staveb reaktorů tohoto typu zastavena – posledním byl 5. reaktor Kurské jaderné elektrárny v roce 2012. Další reaktory tohoto typu se již nestaví a podle plánů by měl být posledním odstaveným 3. reaktor Smolenské jaderné elektrárny (2034). (Foxhound#1)

Reklama

Reklama