Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenze (138)

Kinison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy se bojím závěrečného dílu seriálu. Zůstává po něm obvykle jen nenaplněné očekávání, neuzavření otázek, prázdno, pustota a zklamání. Tady ne. Toto byl Závěr. Ne tolik Akční, ale Naplněný a Uzavřený. I díky němu dávám celému seriálu plný počet hvězd. Málokdy mě který seriál donutil si po každém díle dát panáka a cigáro. A pak ještě jednou. Na uklidnění. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečná časť kombinuje súdny proces s rekonštrukciou udalostí osudnej noci. Takže pokiaľ ste boli mierne sklamaní z toho, že ste si v úvodných scénach celého seriálu poriadne neužili výbuch, tak tu si ho poriadne užijete pekne zblízka. Či pochopíte z vedcovej prednášky na súde, o čo presne šlo, na tom až tak nezáleží, pretože scenár to dokázal podať celkom v skratke a pomerne pochopiteľne, detaily asi nebudú až tak dôležité. Jedno z najlepších finále histórie seriálovej produkcie vôbec. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc pěkná pocta Legasovovi i ostatním vědcům a současně srozumitelné vysvětlení, co se opravdu stalo. Původně se mi postava Khomyukové, která měla představovat desítky ostatních vědců, vůbec nelíbila. Bral jsem ji spíš jako figuru, která reprezentovala ten americký náhled na věc, která moralizovala v režimu, ve kterém svoboda slova nemá své místo. Ale nakonec se ukázalo, že reprezentovala vědce, kteří podpořili Legasova, aby nesešel z cesty pravdy. Poslední epizoda nebyla napínavá, ani emocionálně vyhrocená, nebo absurdní jako ty předchozí...byla moralizující v tom dobrém slova smyslu a dala událostem v Černobylu širší kontext. Parádní tečka. Mazin dokázal svou fascinaci přetavit v drama, které napsal život...co už silnějšího by jste chtěli? A učinil tak bez příkras a zbytečného vylepšování. Místní hodnocení odráží jak moc dnes divák ocení opravdový a pravdivý příběh. ()

Ficka_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč se trápit něčím, co se nikdy nemůže stát? - Perfektní věta, která ve své jednoduchosti dokonale vystihuje dobu socialistického temna. Skvělé zakončené skvostného počinu HBO. Myslím, že se nedožiju toho, že by hodnocení tohoto seriálu nějaký snímek překonal. Kloubouček tvůrcům - tomuhle se říká majstrštych a dokonale zhodnocený vklad. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěrečné epizodě mě nejvíce zaujaly dvě záležitosti. 1) Velice se mi líbila rekonstrukce možných událostí před samotnou explozí, ta byla zpracována výborně a velice mě bavila. 2) Nadchl mě soudruh Legasov, díky jehož podrobnému vysvětlení jsem i já pochopil fungování jaderného reaktoru i důvod výbuchu reaktoru RBMK. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)
  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)
  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama