Reklama

Reklama

Pohyblivý terč

všechny plakáty
Trailer

Podmínky jsou jasné: zabít nebo být zabit. Odstřelovač Dolph Lundgren nesplnil úkol a teď se sám stává terčem... Snajper Orel 1 se zaměřovačkou Orel 2 číhají na střeše staré věže na cíl svého útoku: mají za úkol zastřelit političku. Když ji Orel 1 má už na mušce, žena vezme do náruče z davu dítě – a Jednička proto odmítne splnit příkaz. Základna dává Dvojce  rozkaz, aby Jedničku pro nesplnění úkolu zastřelila. Jsou však odhaleni a musejí bojovat s výsadkem, který se spustí na věž z vrtulníku. Nakonec se jim podaří uprchnout a Orel 1 se ukryje v jednom hlídaném, leč evidentně nevyužívaném objektu.  Tam po chvíli dorazí i Dvojka a narazí na strážce O´Haru, který trpí paranoiou. Po potyčce s Orlem 2, která se ale ubrání, se rozhodne ji stůj co stůj dostat. V objektu se Orel 1 a 2 setkají a s překvapením zjišťují, že jsou opět nasazení na stejný úkol. Mají poslední šanci, protože oba porušili pravidla. Do splnění dalšího úkolu jim však nepříjemně zasahuje O´Hara – a také vzájemná přitažlivost… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mulcahy se snažil dát divákovi výhodné balení dva v jednom. Dva příběhy v jednom filmu. Výsledkem jsou dvě dějové linie, ve kterých se skoro nic neděje a pokud se přece jenom něco děje, byl bych radši kdyby se nedělo. Alespoň ne takhle. Kde jsou pořádné akční scény, kde je Lundgren co nekompromisně selektuje planetu na živé a mrtvé?? Chybí pořádné střílečky, osobní souboje, místo toho jezdí půlku filmu zfetovanej magor výtahem nahoru a dolů. Co nechybí, tak je notná dávka klišovitých počinů, dialogů a nelogičností. Všechno působí jaksi nejednoznačně, o co vlastně hlavním hrdinům jde a o co vlastně šlo režisérovi, když se nepochopil, že má k dispozici Dolpha (přesně toho, co působil tak impozantně v Rudém škorpiónu nebo Času pomsty) a rozhodnul se s ním naložit takto. A dal mu k ruce sličnou Bellman, která by mohla dělat cokoliv jiného než asistentku odstřelovače. Smutné, nevýhodné a v podstatě nudné. 35% ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6,5/10] Film s pomerne slušným potenciálom sa vydaril v rámci možností. Musím povedať že som čakal o niečo lepší film, ale veľmi sklamaný. Spokojný som s Lundgrenom, ktorý je skvelý, ženská úloha je dosť dobrá a vedľajšie dve postavy boli dobré a hlavne strážnik bol celkom vtipný. Dosť mi dojem skazila úvodná 40-minútovka, začo môže hlavne slabší scenár, úvod je síce dobrý a zvyšok je pozerateľný, ale nejak ma ničím nezaujal a neupútal, ale dobré boli flasbacky do minulosti. Po spomínanej stopáži sa to celkom vylepšilo, film dostal rýchly spád, kvalitnú akciu z ktorej sú skvelé najmä prestrelky. Škoda roho slabšieho scenáru, inak dobrý film. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co ses kurva zac? co chces abych byl? co treba mrtvej sraci? dost specifickej a necekanej opus kterej me vsak tim netradicnim a originalnim pojetim dost bavil jeden z nejslusnejsich Dolphovych filmecku sprostej strazce a jeho kecy nemeli chybu tohle neni zadna sranda do pici sundej ze mne tu sracku ty curaku jeden blbej! Navratil se v dabingu vyradil o tom zadna po vsech strankach spokojenost jeden barak ctyri lidi par pekne krvavych prestrelek s par komparzisty navic jak malo staci na dobrej akcni film... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní pád helikoptéry je hodně úsměvný, zbytek poměrně mdlý. Žádná přidaná hodnota, žádná gradace, žádný vývoj. Prostě si to jen odpracovat a jít zase o ulici dál. Dolph Lundgren zapomíná mezi jednotlivými scénami měnit výraz tváře, a je jedno, zda zrovna svléká ucházející Ginu Bellman nebo kouká do odstřelovačské pušky. Celé to působí, jak kdyby se pracovalo s víc náměty, a než se tvůrci domluví, kam dál, pošlou zfetovaného hlídače nahoru nebo dolů výtahem. Režisér Highlandera Russell Mulcahy už měl rozhodně jistější momenty. Ostatně stejně jako i ty horší. ()

kongamato2 

všechny recenze uživatele

U mňa vrcholný film Lundgrena. Daždivý, mrakodrapmi posiati Montreal, temná prazvláštna elektronická hudba, uhrančivá Gina Bellman a svalnatý a tu aj charizmatický Lundgren. Nehovorím že tu predvádza eklatantný herecký výkon ale verím mu to. A keď z jeho úst vychádzajú rôznorodé, kvázi-filozofické, hĺbavé myšlienky a cituje napríklad citát kritického racionalistu George Santayana tak som sa dostal do extatických stavov.:D Akčných scén je pramálo ale keď už sa nejaká objaví tak je efektná, pútavá, vizuálne skvele natočená. Vidím, že lokálnej vetve radoby- intelektuálov sa tento film nepáčil ale mňa obrovský imponuje. Tak sa na mňa nehnevaj te. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa od 21. júla do 6. septembra 1995 v Kanade a Francúzsku. (m.a.t.o.)
  • Scenárista Sergio Altieri neskôr na základe scenára k filmu napísal sériu troch románov s názvom „Sniper“. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama