Reklama

Reklama

Pohyblivý terč

všechny plakáty
Trailer

Podmínky jsou jasné: zabít nebo být zabit. Odstřelovač Dolph Lundgren nesplnil úkol a teď se sám stává terčem... Snajper Orel 1 se zaměřovačkou Orel 2 číhají na střeše staré věže na cíl svého útoku: mají za úkol zastřelit političku. Když ji Orel 1 má už na mušce, žena vezme do náruče z davu dítě – a Jednička proto odmítne splnit příkaz. Základna dává Dvojce  rozkaz, aby Jedničku pro nesplnění úkolu zastřelila. Jsou však odhaleni a musejí bojovat s výsadkem, který se spustí na věž z vrtulníku. Nakonec se jim podaří uprchnout a Orel 1 se ukryje v jednom hlídaném, leč evidentně nevyužívaném objektu.  Tam po chvíli dorazí i Dvojka a narazí na strážce O´Haru, který trpí paranoiou. Po potyčce s Orlem 2, která se ale ubrání, se rozhodne ji stůj co stůj dostat. V objektu se Orel 1 a 2 setkají a s překvapením zjišťují, že jsou opět nasazení na stejný úkol. Mají poslední šanci, protože oba porušili pravidla. Do splnění dalšího úkolu jim však nepříjemně zasahuje O´Hara – a také vzájemná přitažlivost… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

petero 

všechny recenze uživatele

Silent Trigger za jeden z najlepších filmov Lundgrena rozhodne nemôžem považovať, pretože dej je poriadne pritiahnutý za vlasy, posúva sa len v podstate spomienkovou líniou, a prítomnosť akurát okoreňuje dvojica vrátnikov. Napriek chabému scenáru sú akčné scény dostačujúco remeselne zvládnuté a dojem kazia maximálne tak slabučké triky. PS: Gina Bellman sa tu dosť podobá na Lauru Elenu Harring. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Sniper spolu se zaměřovačkou si válí šunky ve věži, kde čeká na svůj cíl k odstřelení. Tento sniper je velmi pečlivý a perfektně připravený. A to tak moc, že když daná politička přijíždí autem na místo, teprve láduje náboj do komory. A když stojí politička na pódiu krásně na odstřel, on teprve řeší vzdálenost terče. No prostě profík. Když už se uráčí, že by ji mohl i odstřelit, ona vezme do rukou dítě. Vedení na něj po vysílačce naléhá, ať splní úkol a on jakože ne, že je krytá. Když politička po pár sekundách děcko odloží a znovu je na odstřel, náš sniper čumí jak puk. No a co je úplně nejlepší - i když je politička stále na podiu krásně na odstřel, vedení na snipera OKAMŽITĚ posílá helikoptéru s likvidačním komandem, kvůli tomu, že sniper nesplnil úkol. Ty vole, kdo to píše ty scénáře? Je strašně těžké napsat ten scénář tak, že by sniper čekal připravený, ale politička by byla od začátku stále nějak krytá a jediný moment, kdy by šla odprásknout by opravdu byla ta chvíle s tím děckem, poté by zalezla někam do budovy a teprve by vedení poslalo komando, protože už by bylo nadmíru jasné, že úkol splněný nebude, nebo mi něco uniklo  a snipeři jsou placení od sekundy? Takhle by nebyl za debila ani ten sniper, ani to vedení. A to nemluvím o tom, že ta poslaná helikoptéra střílí po věži o sto šest, že to slyší i všichni u pódia včetně političky a ochranky, takže se vyplašení utíkají schovat a v tu ránu je prozrazeno, že je v nebezpečí. To jako mohli zrovna přiletět k pódiu s tou helikoptérou a odstřelit političku takhle, ne? Pak už se celý film odehrává v odpudivých interiérech nějaké rozestavěné budovy o čtyřech lidech. Opruz. Tohle fakt točil Mulcahy? ()

Reklama

kongamato2 

všechny recenze uživatele

U mňa vrcholný film Lundgrena. Daždivý, mrakodrapmi posiati Montreal, temná prazvláštna elektronická hudba, uhrančivá Gina Bellman a svalnatý a tu aj charizmatický Lundgren. Nehovorím že tu predvádza eklatantný herecký výkon ale verím mu to. A keď z jeho úst vychádzajú rôznorodé, kvázi-filozofické, hĺbavé myšlienky a cituje napríklad citát kritického racionalistu George Santayana tak som sa dostal do extatických stavov.:D Akčných scén je pramálo ale keď už sa nejaká objaví tak je efektná, pútavá, vizuálne skvele natočená. Vidím, že lokálnej vetve radoby- intelektuálov sa tento film nepáčil ale mňa obrovský imponuje. Tak sa na mňa nehnevaj te. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Nato nemáš gule!" – „To bude o chvíľu tvoj problém." Aj napriek veľmi triviálnej zápletke, ktorú scenárista musel niekoľko krát natiahnuť, resp. doslova pretiahnuť, aby mal film aspoň obligátnych 90 minút si myslím, že ide o jednu z tých lepších lundgrenoviek. Zásluhu na tom má najmä režisér Mulcahy, ktorý dokázal natočiť prehľadné a príjemne krvavé akčné scény. V rámci akčných béčok je Silent Trigger možno trochu nudný, ale stále ešte celkom stráviteľný priemer na jedno pozretie. 40 % ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Přijde to tak jenom mně, nebo ta zatracená ženská mluví jak kdyby byla pracovnice v oblasti erotických služeb po telefonu? Je každopádně škoda, že děj filmu nezůstal u toho, co se hlavní dvojicí dělo v jejich minulé misi, vypadalo to jako mnohem větší švanda, než rande se zfetovaným macho hlídačem v rozestavěné budově. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Pracovný názov filmu bol Algonquin Goodbye, čo je ironický odkaz na hotel Algonquin v New Yorku. (m.a.t.o.)
  • Scenárista Sergio Altieri neskôr na základe scenára k filmu napísal sériu troch románov s názvom „Sniper“. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama