Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak já budu tentokrát trošku přísnější. Je fakt, že se od začátku počítalo, že to bude reboot a kanibalové se jaksi nedostaví. Takže tohle mi na snímku nevadilo. Každopádně jsem trošku zklamán. První polovina byla za mě plná palba. Scéna s valícím se kmenem patří už teď mezi kultovní a celkově to mělo tu správnou atmosféru. Pak se to ale zvrtlo do něčeho, co mi úplně nesedlo a i když to bylo celkem krvavé, tak jsem čekal malinko více řezničiny. Příběhově ok, ale klidně se to mohlo víc rozvést. Takže za mě čistý průměr, který určitě neurazí, ale ambice si myslím byly mnohem větší. Rozhodně si to ale nezaslouží odpad. Psychor by se měl jít léčit a koukat na dramata o tureckých doktorech. Takže krásných 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nesměle jsem doufal v béčko nesoucí se v podobném, mozkovýplachově relaxačním duchu, ve kterém se nesly starší díly stejnojmenné série (z nichž nejradši mám samozřejmě ten s Rollinsem). Ale kdež. Zprvu jsem měl za to, že půjde pouze o přetvoření původního námětu do rádoby "serióznější" formy. Ale blbost a fantasmagoričnost zápletky zaskočila i mne, uvyklého na ledacos. Navíc v hlavní roli se objevila parta tak extrémně nesympatických měšťáků, že jediný důvod, proč jsem film už po čtvrthodině nevypnul, byl ten, že jsem se nemohl dočkat jejich nekompromisního vykydlení. No posuďte sami: Mulat se zájmem o historii otrokářství a vedoucí jakési ekologické neziskovky (už to samo o sobě je dobrý důvod k okamžité likvidaci), jeho protivně elitářská bílá prcina, párek barevných nagelovaných homoušů (nekecám) a ještě jeden párek nezajímavých heteráků. Všichni více nebo méně namyšlení, samolibí a nevynechající jedinou příležitost ke kritice jižanského rasismu a buranství. Takže fimeček přesně podle poslední módy, hnus. Ale to by ještě šlo, teď ty mentály postupně nějak nápaditě vymlátit, jednoho (pochopitelně asi prcinu) nechat přežít a hotovo, dvě tři hvězdy a zapomenout. Ovšem scénárista měl v rukávu nějaké to překvapení. Aniž bych spoileroval prozradím jen, že zápletka je na inteligenční úrovni desetiletého, maximálně dvanáctiletého dítěte. A akční závěr prciny a jejího fotra mi skoro zvedl kufr, nic tak blbého jsem už dlouho neviděl, tohle je prozatím bezkonkurenční vrchol filmové trapnosti letošního roku. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov prichádza do Apalačských vrchov, aby sa v miestnych lesoch odreagovali. Po príchode na miesto sa dostanú do konfliktu s miestnymi, ale neprikladajú tomuto incidentu žiadnu váhu. Situácia sa ale zhorší, keď sa v miestnych lesoch stratia a jeden z nich príde o život. Ani len netušia, že práve vkročili na miesto obývané tajomným spolkom nazývaným Nadácia, ktorý z nečakaných návštevníkov nemá vôbec radosť. - Na reboot Wrong Turn som sa tešil, aj keď už podla fotiek z natáčania bolo jasné, že tu nejde o to, aby tvorcovia prišli s niečím novým, ale o to pomeniť cast kvôli tomu, aby to vyzeralo dostatočne progresívne, pretože albánska herečka v jednej z hlavných úloh bola cool v roku 2003, ale dnes už by táto séria nároky na diverzitu jednoducho nesplnila. Preto sa tu stretneme s bandou nesympatických charakterov, ktorým som od úplného začiatku želal luxusnú smrť. Tá sa ale po celý čas nedostavila, a aj keď niektoré vraždy mali peknú myšlienku, takmer všetky sa odohrávali off-screen. Čakal som aspoň nejaký odkaz na Odetovcov, ale ničoho som sa nedočkal. Takže ide o úplné obyčajný, zbytočne pretiahnutý horor, na ktorý sa dá v pohode pozerať, ale ako obrovský fanúšik série Wrong Turn, na ktorej som vyrastal, som z toho jednoznačne sklamaný. + Bill Sage + herec z Stranger Things + herečka z REC 3: Genesis a The Lodgers + herec z The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning a The Cabin in the Woods ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Názvové prepojenie so sériu Pach krve je úplne mimo. Nie je to žiadny reštart. S pôvodnou sériou má spoločné len lesné prostredie a boj o život. Čo sa týka filmu samotného, tak na jedno plus Vám do očí flákne dve mínus. Ak sme v minulosti u hororových vyvražďovačiek nadávali na tuposť obetí, tak v dnešnej dobe budeme nadávať na totálnu nesympatickosť obetí. Je to banda otravných, hipsterských, namysleno uvedomelých existencií, ktorým tú smrť a utrpenie jednoducho prajete. Samozrejme musí tu byť LGBT páreček, pretože bez toho dnes už proste nič natočiť nejde. Kvóty je treba plniť. Je tu fajn kmeňová zápletka, ale nie je nijako zásadne rozvinutá. Miestami to bolo tak blbé, až to bolo dobré. Nič krajšie o tom povedať nedokážem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jak se může změnit život kvůli špatně pochopené situaci, lidé z hor mají své zákony, bohužel pro turisty hodně blbý být někde poblíž. Masakr celkem slušný, pasti zajímavé, konec bohužel jemně očekávám, snad se dočkáme pokračování. Název neznamená vždycky film který jsme čekali, tohle práci bylo jen jiné a zajímavé, já jsem hodně spokojený, tyhle zvířecí potvory byly prostě výborně provedené. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Na začiatku filmu policajt povie postave Matthewa Modinea: „Musíte byť hrdý otec.“ Toto je odkaz na postavu Matthewa Modinea v Stranger Things (od r. 2016), deti v Hawkin's Lab ho volajú „Papa“. (Arsenal83)
  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)

Reklama

Reklama