Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivé psí dobrodrůžo míchající všechny osvědčené recepty pro daný žánr, což ale vůbec nevadí, protože to dokonale funguje. Film pracuje ve dvou časových rovinách. V té první se věnuje heroickému výkonu Seppaly a Toga a na pozadí nádherných scenérií nabízí jednu napínavou chvíli za druhou. Pomyslným vrcholem je pak zdolání zaledněné vodní plochy, která pod uhánějícím spřežením praská. CGI efekty tady sice nepůsobí úplně dokonale, ale na mě udělaly dojem. Druhá linka pracuje s Togem coby nechtěným štěnětem, ke kterému musher pomalu hledá vztah. Tady funguje pro podobné filmy tolik potřebná úsměvná vložka v hlavní roli se štěnětem, které je potvora roztomilá. Na konci dojde i na povinnou citovou ždímačku, která je sice prvoplánová, ale opět fungující.Líbilo. 80% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velice laskavý a úsměvný film o darebném huskym Togovi...Čím více ho páníček nechtěl, o to více mu dokazoval, že na to má...No a přesně jsem věděla, že to nakonec obrečím, což se taky stalo...Jinak je to milé pohlazení po duši, což je, v těchto schizofrenních časech cholery, velice potřebné...Za mě naprosto spokojených 85% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZATÍM CO ZBYTEK AMERIKY OSLAVOVAL BALTA, MUSHEROVÉ Z CELÉHO SVĚTA SE PRALI, ABY ZÍSKALI JEDNO Z TOGOVÝCH ŠTĚŇAT…“ ///    Příběh psího spřežení a jeho „šéfa“ Toga. Co vod toho čekat? Říkám si, že Willem Dafoe se fakt stal slavným, když si zahrál v Disneyovce… pak jsem připravenej na velký citový vydírání pejskem… Prostě takový dobrodrůžo pro celou famílii o největším zvířecím hrdinovi v dějinách.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Jsem „musher“.  /// Thx za titule „JustMeeKatie“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj keď som psíčkar, tak pre mňa je toto len priemerný dobrodružný film v ktorom sa musí chlapík so záprahom psov vydať v krutej zime na nebezpečnú cestu kvôli séru pre miestne deti. A behom cesty si spomína na to jak od malička vychovával lídra svorky, ktorý ho zo začiatku privádzal k šialenstvu, ale nakoniec si ho obľúbil najviac. Dobrodružná cesta je príliš CGI a plná šialených nereálnych kúskov, takže išla úplne mimo mňa a žiadne napätie som necítil. Vzťah Dafooea so psom ma tentoraz tiež nejak nedojal. Skôr ma oveľa viac bavil vzťah Dafoea, ktorý tu je za tvrďáka, ktorý prísne cvičí psov, s jeho dobrosrdečnou ženou, ktorá má Dafoea omotaného okolo prstu a zakaždým dôjde na jej slová. Tá manželská línia fungovala oveľa lepšie ako tá zvieracia. Takže celkovo to je priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Togo je pes a ne ledajaký, pes hrdina, na kterém v jistou dobu záleželo....no nechte se překvapit. Je to film spíše rodinný i když pro trošku větší děti. Willem Dafoe mi tady přesto příliš nesedí, naopak Julianne Nicholson hraje moc hezky. Samotný příběh chytí za srdce, místy mrazí, místy je vtipný a i ta delší stopáž se dá zvládnout. Konec bych malinko zkrátila, ale stejně máme štěstí, že můžeme mít kolem sebe takové věrné němé duše jako byl nejen Togo nebo Hačikó, už proto filmy s psí tématikou miluju. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • Většina psů uváděných v tomto filmu pochází z chovatelské stanice The Snowy Owl Sled Dog Tours Inc. se sídlem v Canmore. (PamPero 1)
  • Ve filmu je Togo jako štěně nemocný, tak se i stalo ve skutečném příběhu. Stejně tak filmová scéna, kdy Togo proskočí oknem a běží několik kilometrů domů. (ARI50)

Reklama

Reklama