Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

K tomuto majstrštiku asi jen těžko napíšu něco, co už tady nepadlo. Je to moje srdcovka, naprosto skvělá story - čili scénář a režie,  skvělí herci i jejich výkony, atmosféra, kamera, hudba a tak dále a tak dále. Jeden z filmů, které by měl vidět každý, kdo má filmy rád. Co scéna, to nezapomenutelný zážitek. Ty hlášky jsou tak skvělé, že bych se vůbec nedivil, kdyby tenhle film, zdejší osazenstvo předabovalo zpaměti. Víc takových skvostů prosím.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jeden z nejlepších filmů vůbec. Úžasný příběh v kombinaci s perfektními hereckými výkony. Spolu s Pulpfiction je to film, který by měl vidět každý milovník kinematografie. Více asi netřeba dodávat.

Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště

Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005)

Pro vysoké hodnocení mám své důvody. Je to kultovní kousek, který si vás získá, nebo zkrátka ne. Hlášky z tohodle filmu s kámošema používáme dodnes. Je to tuším poslední film úžasné Stelličky Zázvorkové na kterou nedám dopustit. Kombinace humoru a smutku na mě prostě funguje.

Togo

Togo (2019)

Od začátku jsem měl strach, že to celé špatně skončí. Je pravda, že zážitek je to opravdu silný. Nemůžu se zbavit pocitu, že Togo trpí hlavně tím, že je to film pro celou rodinu z dílny Disney. Nebýt tomu tak, bylo by to určitě o dost syrovější a ještě více nervy drásající a ještě více na city hrající dílo. I tak můžu snímek vřele doporučit, protože pan W. Dafoe zahrál tradičně skvěle a scenérie přírody jsou zkrátka dechberoucí. No a ještě jedna maličkost. Togo a jeho heroický výkon. Jeho dojemný příběh, který pro nás, milovníky zvířat a zejména psů, jakožto plnohodnotných členů rodiny, opravdu moc znamená, protože věrnost a láska psí je zkrátka vyjímečná.

G.O.R.A. - vesmírné manévry

G.O.R.A. - vesmírné manévry (2004)

Cem Yılmaz je borec. V téhle bláznivé komedii - parodii  - hlavně to neberte vážně proboha - si totiž zahrál hned několik rolí a musím říct, že jsem se fakt bavil. Pokud některé scény a narážky na různé popkulturní pecky diváci nepochopí, jejich škoda. Za mě rozhodně top turecká komedie. Je tam spousta skvělých hlášek a doporučuji i český dabing. Film má sem tam trapnější chvilky, laciné kulisy či efekty, ale i tak je to celkově skvělá zábava.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Podle mého názoru je to jeden z nejlepších, ne-li nejlepší český film, kde jen těžko budete hledat hluché místo nebo snad špatný herecký výkon. Kombinace humoru a smutku nebo pro někoho kombinace milé nostalgie spolu s nepříjemnými vzpomínkami na dobu minulou zkrátka budí emoce. Pelíšky jsem viděl už mockrát a v podstatě je znám nazpamět, ale to mi nebrání se na ně ve správnou chvíli podívat znovu. "To muselo dát práce, přitom taková blbost." rozhodně neplatí pro tenhle kousek.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)

Hlášky z tohodle filmu zlidověli a že jich je. V podstatě co scéna to perla. Jedna z nejlepších našich komedií bez debat.

Po strništi bos

Po strništi bos (2017)

Jeden z mých oblíbených filmů. Skvělé herecké obsazení, příjemná hudba a celková atmosféra filmu se mi zkrátka moc líbí. "V Praze asi nemaj šutry" 😄 top

Constantine

Constantine (2005)

Jeden z filmů na který se podívám s chutí kdykoliv. Parádní komixový příběh, skvělá atmosféra a herecké výkony na výbornou. Dohromady to tvoří báječnou podívanou. Taky bych bral takový hloubkový čištění plic a začal pěkně s čistým štítem úplně jinak.

Sluha dvou pánů

Sluha dvou pánů (2000)

Skvělá reklama na divadlo. Zatím nejlepší představení jaké jsem viděl. Donutil i ostatní naprosto geniální. Není co bych vytknul, parádní zábava. Co? Bože? :D