Reklama

Reklama

Apollo 11

(festivalový název)
  • USA Apollo 11 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Apollo 11 nás zavedie do srdca najvýznamnejšej misie NASA – tej, ktorá dostala prvých ľudí na Mesiac a navždy preslávila Neila Armstronga a Buzza Aldrina. Dokument nás veľmi živo prenesie do dní a hodín roku 1969, kedy ľudstvo podniklo veľký skok do budúcnosti. (Gothar)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (73)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Skvělý zrekonstruovaný formát jednoduchého odvyprávění, kde vypravěč je sama akce a aktéři činu. Není potřeba žádného doprovodného textu, hlasu, který nás uvede do děje. To vše v uchvacujících záběrech, které nemá v ruce přímo žádný profi štáb. To vše jde ruku v ruce s geniálním a perfektně atmosférickým soundtrackem neznámého Mortona. To vše v mapě velkolepého aktu 20. století. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Originálne nahrávky prvých mužov na Mesiaci, reálne a často i súkromné zábery Neila Armstronga, Buzza Aldrina a Michaela Collinsa a všetkého toho okolo prvé letu na Mesiac. Vysokohodnotný dokument z dôvodu jeho originality a autentickosti. Odpad tu môže dať len človek, ktorý neverí, že Američania boli na Mesiaci, a teda mentálne narušený človek. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hozená rukavice všem těm přiblblým konspiračním teoretikům kteří si myslí, že přistání na měsící byl jeden velký fake a že to celé natáčeli ve studiu. Parádní atmosferická věc, dokonale zrestaurovaná tak, aby držela pozornost i moderního diváka zaměřeného na kvalitu obrazu, zároveň však mistrovsky pracující s dobovými záběry a všemi nezbytnými propriety ukazující maximální autenticitou "the real thing". ()

Enceladus 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa tešil hneď od jeho ohlásenia a výsledok ma maximálne potešil. Nejedná sa len o obyčajný dokument ale o nahliadnutie cez pôvodné obrazové a zvukové záznamy do života všetkých zúčastnených ľudí. Nádherne sú prepojené udalosti a jednoduchá doplnková grafika či časomiera vecne sumarizujú neviditeľné ale podstatné informácie o celom priebehu misie. Ďalším plusom je zobrazenie detailných udalostí s minimom sílených emočných prejavov, čo je na filmy oslavujúce veľkosť Ameriky pomerne nezvyčajné. Nadšenci kozmonautiky by si mali tento dokument zaradiť do filmovej knižnice medzi povinné. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument, ktorý chronologicky sleduje misiu Apollo 11. Veľká časť záberov pochádza z formátu Super Panavision 70 a oplatí sa to pozrieť už len kvôli nim. Ide o najkvalitnejšie zábery aké boli doteraz zverejnené a navyše zachytávajú misiu z nevšedných uhlov. Často zobrazujú divákov a veľmi dobre zachytávajú atmosféru roku 1969. Pristátie je zobrazené priamo z modulu a tiež ukazuje doteraz málo známe zábery. Atmosfére pomáha aj originálna hudba a vďaka primeranej stopáži dokument určite nestihne nudiť ani "nenadšencov". PS: pozerajte to na čo najväčšej obrazovke alebo plátne 100 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Skladatel Matt Morton napsal a také nahrál veškerou hudbu pro film i upoutávky výhradně za pomoci hudebních nástrojů, které byly dostupné v roce 1969, kdy se mise Apolla 11 uskutečnila. Použil nástroje Moog Synthesizer IIIc, Binson Echorec 2 a Mellotron. (D.Moore)
  • Logo štúdia Universal použité na začiatku filmu je rovnaké, ako v roku 1969. (Enceladus)
  • Ve filmu je velká faktografická chyba při samotném přistání. Jedná se o chybný údaj aktuální výšky lunárního modulu. NASA zveřejnila přistávací profil Apolla 11, a ten vykazuje daleko pomalejší klesání. Záběr přistání ve filmu začíná přibližně 4 minuty před přistáním a údaj o výšce ukazuje 49 000 stop (asi 15 km). Tou dobou bylo skutečné Apollo 11 ve výškce zhruba 6 500 stop (necelé 2km). (papuchalk)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama