Reklama

Reklama

Show Jerryho Seinfelda

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, (1989–1998), 69 h 15 min (Minutáž: 22–56 min)

Hrají:

Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander, Wayne Knight, Richard Fancy, Victor Raider-Wexler, Ian Abercrombie, Heidi Swedberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(173)

Komik Jerry a jeho tři cyničtí přátelé se umí zasmát úplně obyčejným i absurdním věcem. „Seriál o ničem“, který se do historie sitcomů zapsal zlatým písmem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Jordan 

všechny recenze uživatele

ak si Seinfelda (po prvý krát v živote) pozrie stredoeurópan  v 20-tych rokoch 21. storočia, nezabaví a nenasmeje sa tak schuti, ako Američania na začiatku 90-tych rokov 20. storočia, ale to, že si to pozrie celé, je zrejme postačujúcim dôkazom toho, že aj keď nie je tak kultúro-tvorný a kultový v našich končinách a s odstupom času, ako na druhej strane Atlantiku pred 30 rokmi, má niečo "do seba", to čaro nenútenosti, tú "neznesiteľnú ľahkosť bytia", ktorá sa vám dostane pod kožu a na chvíľu túžite byť súčasťou tej bezproblémovej štvorice kamarátov uprostred bezkonfliktného vibrujúceho new yorčíku... obľúbil som si všetky postavy, prvé miesto má, samozrejme a očakávateľne, kramer, ale aj tak patetické a neobľúbiteľné charaktery, ako George či samotný Seinfeld, sú nejakým zvláštnym (a ktovie, či vôbec zamýšľaným, alebo iba riadením osudu šťastnou náhodou dotvoreným) spôsobom podané tak, že si ich zamilujete. čo je však pre stredoeurópana v roku 2021 asi najzaujímavejším výsledkom sledovania Seinfelda je uvedomenie si, že Friends sú iba plagiát :) vydarený a geniálny, ale plagiát... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sinfelda sem si matně pamatoval z dob kdy běžel chvilku na Nově a když se naskytla příležitost si ho dát na Netflixu vcelku neváhal sem a i když to chvilku zabralo, konečně sem se prokousal všemi devíti sériemi a jsem za to upřímně rád. Už kdysi mě Seinfeld bavil, ale v pokročilejším věku sem si ho přeci jen užíval trochu víc. Ano, je to seriál o ničem plný sebestředných, sobeckých, zlých a pokryteckých postav, které se vyžívají v neštěstí jiných, ale i takový umí být život a lidi kolem nás (včetně nás samých) a Seinfeld s Larry Davidem už před víc jak třiceti lety věděli jak to uchopit a to i za cenu že mnohdy nešli divákům úplně naproti. Finále s vystavením účtu a vysvědčením ze sobectví a malichernosti už je jen taková třešnička. Dneska už by podobný sitcom vznikal horko těžko, i když je fakt, že co do nesympatičnosti postav mu zdatně konkuruje It´s Always Sunny In Philadelphia...80% ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Asi by nebylo dostatečně výstižné označit Seinfelda pouze za "nějaký" sitcom. U nás je možná sotva v podvědomí, v US jde ale o kultruní fenomén téměř Simpsonovských rozměrů, který inspiroval celou řadu pozdějších seriálů. Osobně se přikláním k názoru, že je možná zaměřen víc směrem na starší publikum, třeba z vlastních zkušeností vím, že mě dřív vůbec nebavil, až v poslední době jsem si ho fakt oblíbil. Nejspíš jsem do jeho humoru dorostl, doufejme že ne zdegeneroval. Celé se to může zdát na první pohled usedlé, oproti Přátelům, HIMYMům atd., dědkovské, stejně jako hlavní protagonisté. Pod povrchem je ale střeštěný humor, díky kterému člověk brzy pochopí, proč je Seinfeld v USA jedním z nejůspěšnějších sitcomů vůbec, i přesto že jak se o něm často traduje, jde jen o "souhrn ničeho". ()

anderson 

všechny recenze uživatele

NOVA kedysi odvysielala asi 4 desiatky epizód pod názvom SHOW JERRYHO SEINFELDA. Je to jeden z najlepších sitcomov "o ničom" - teda taký, ktorý ťaží zo situácií bežného života. Absolútne geniálny je Seinfeldov asociálny a podivný sused Kramer umocnený skvelým dabingom Ivana Trojana. Kiež by sa NOVA k tomuto sitcomu vrátila. (25.3.2004) ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (3) - 51. ročník (za rok) 1993 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Julia Louis-Dreyfus + nominace (12) - 50. ročník 1992, 51. ročník 1993 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander, 52. ročník 1994 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Julia Louis-Dreyfus, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander, 53. ročník 1995 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, 54. ročník 1996 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Jerry Seinfeld, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Jason Alexander ()

Galerie (115)

Zajímavosti (65)

  • Podle Warner Bros. Entertainment vydělal seriál do roku 2010 2,7 miliardy amerických dolarů. (ČSFD)
  • Jerry Seinfeld (Jerry Seinfeld) je jedinou postavou z hlavní čtveřice, která se objevila v každé epizodě. (Elbarto08)
  • V seriálu zazněla celá řada písní. V epizodě číslo 96 v 6. sérii a 177. epizodě v 9. sérii to byla skladba „Superman" Johna Williamse. ve 160. epizodě v 9. série s názvem„The Blood" zazněla "Manaña (Is Good Enough For Me)" od Jackie Davis. V epizodě číslo 149 „The Susie" v 8. séri zazněl hudební motiv ze seriálu The Greatest American Hero (od r. 1981) od Joeyho Scarburyho. V epizodě číslo 137 8. série s názvem „The Bizarro Jerry" a v epizodě 157 9. série „The Butter Shave" zazní „Morning Train (9 to 5)" od Sheena Eastona. V epizodě „The Slicer" s číslem 163 v 9. sérii zazní při legendárním tanci Elaine (Julia Louis-Dreyfus) „Slow Ride" od Foghata. Ve 131. díle „The Bottle Deposit" v 7. sérii, kdy George (Jason Alexander) hledá stopy o práci, kterou mu zadal jeho šéf Wilhelm (Richard Herd), Wilhelm odkazuje na píseň „Downtown" od Petuly Clark. V epizodě číslo 85 v 5. sérii "The Hamptons" zazní "Wouldn't It Be Nice" od The Beach Boys. V díle číslo 141 v 8. sérii zazní "Desperado" a také píseň "Witchy Woman" od Eagles. V epizodě "The Chronicle, Part 2" s číslem 178, která je součást 9. série, zazním skladba kapely Grren Day z alba Nimrod "Good Riddance (Time of Your Life)". Ve 150. epizodě 8. série s názvem "The Pothole" se objevuje skaldba "(Once, Twice) Three Times a Lady" od The Commodores. Hned ve třech dílech, a to ve 111. díle "The Engagement"  v 7. sérii, 134. díle „The Invitations" rovněž v 7. sérii a 158. díle "The Voice" v 9. sérii, zazní skladba "Hello" Lionela Richieho. Ve 94. epizodě v 6. sérii s názvem "The Mom and Pop Store" je slyšet "Everybody's Talkin'" od Harryjp Nilssona. Elaine poprvé předvádí svůj tanec v 138. epizodě v 8. sérii "The Little Kicks" u "Shining Star" od Earth, Wind and Fire. V epizodě „The Bris" s číslem 138 v 8. sérii se objevuje hudební motiv z filmu Kmotr od Nina Rota. V 168. díle v 9. sérii s názvem „The Reverse Peephole" zazní „Mexican Radio" od SWall of Voodoo. Skladba "Pagliacci: Vesti la Giubba" od Ruggiera Leoncavalla je slyšet ve 4. sérii v 49. epizodě "The Opera". Úryvek z "The Barber of Seville" od Pierra Beaumarchaise je součástí 72. epizody "The Barber" v 5. sérii. V 31. epizodě 3. série "The Pez Dispenser" zazní „Piano Sonata No. 8 Op. 13 "Pathetique"" od Ludwiga van Beethovena, ve 113. epizodě 7. série s názvem „The Maestro" zase "La Donna e mobile" Giuseppa Verdiho. V epizodě číslo 140 v 8. sérii „The Fatigues" je slyšet skladba "Adagio for Strings", za kterou stojí Samuel Barber, Benjamin Britten a Igor Stravinsky. V 163. díle 9. série s názvem „The Slicer" zazní "In-A-Gadda-Da-Vida"od Iron Butterfly a součástí 178. epizody a 9. série je "Don't Stop 'Til You Get Enough" Michaela Jacksona. (MrPierc)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Reklama

Reklama