Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 3
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (134)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Restart seriálové legendy, na kterou skalní fans včetně mě čekali celá léta, působí zprvu lehce rozpačitě, nicméně epizodu od epizody jde stoupající kvalita ruku v ruce s typicky carterovsky promyšleným konceptem i odzbrojujícím humorem.. Naprostá povinnost příznivců zároveň platí za všeobecně důstojný upgrade - Zvlášť Mark Snow se se svými hudebními motivy hodně vytáhnul.. - s aktuálními motivy, jímž zmrtvýchvstalý Chris Carter rozhodně odčinil, co si závěrečnými dvěma sériemi a druhým celovečerákem nadrobil.. Sázka na nostalgii se vyplatila, tvůrci si navíc pro svůj comeback vybrali vhodný čas, když si ty dnešní vysokorozpočtové metatelevizní seriálové projekty dík svým značně úspěšným předchůdcům mohou dovolit cílit na značně vyhraněný okruh diváků.. Pravda je stále někde venku, a s ní i (ne)překvapivě kuřák Williama B. Davise, a báječně se na ni kouká.. Upřímně řečeno mě velmi těší tahle Duchovnyho rehabilitace za toho v důsledku nesmírně otravného Franka Moodyho.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od roku 1993 sa nás tvorcovia tohto "milovaného seriálu" snažia presvedčiť, že existencia mimozemskej civilizácie je napriek nezvratným dôkazom zastieraná množstvom svetových vlád, aby nám v 2016 oznámili, že za všetkým stojí politika. Bez urážky, ale polka užívateľov buď prehltla celý balíček extázy, alebo úplne spochabela, lebo to že je doba "moderná", ešte neznamená, že môže "svätá" štvorica (Morgan, Carterer, Wong, Morgan) "výmyselníkov" zahrabať "dušu" tohto seriálu niekde pod veľkú kopu sračiek. Dúfam, že nemusím nikomu pripomínať, že bola Scullyová v 98´unesená ufónmi. Či to mám chápať tak, že samotnú raketu riadil Busch s vtedajším ministrom obrany USA: Williamom Sebastianom Cohenom? K ďalším epizódam či čudesne lacným efektom sa radšej nebudem ani vyjadrovať. Je mi z toho zle, ako tento počin spolitizovane skurvili, pričom sa rozhodli, že "nedokonale" využijú inteligenciu prostého diváka. Priznám sa, že po tretej časti som to zabalil, takže možno v závere opäť vyjde najavo, že to predsa len boli zelený mužíci z Alzi, než Merkelová s Rumsfeldom. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dítě jsem Akta X milovala :-) Akta X pro mne znamenal kultovní seriál, který běžel na komerčních televizích pozdě večer a směla jsem se na něj dívat na prázdninách u babičky.. Tou dobou celý dům spal a já musela přes temný dům do svého pokojíku.. Do postele jsem skákala s rozeběhem, aby mne ten noční bubák nechytil za kotník.. Akta X mne naučily milovat záhady, sci-fi a horory.. Cokoliv tajemného.. Lačnila jsem po podobných žánrech, ale porevoluční televize nenabízela velký výběr podobných filmů a seriálů.. Digitální efekty se zatím nenosili a největší hrůzu budili příšery, které nebyli vidět.. Dnes jsou všichni bubáci jasně hmatatelní.. VFX mimozemské lodě jsou na filmovém plátně reálné stejně jako herci.. Pokud nevybouchne půlka státu, tak to není pořádné akční drama.. Všechno chceme vidět minimálně v HD kvalitě a zrnitý PAL už by nikoho neuspokojil... Hromada dialogů a minimum opravdové akce nudí.. Akta X za dnešní superhypermoderní dobou pokulhávají.. Tato (zatím) poslední řada vznikla vloženě pro skalní fanoušky jako milá retro vzpomínka.. Je ódou na devadesátá léta.. Čekala jsem mnohem nadupanější díly a dostala sérii věrohodně zachovalou včetně archaických efektů.. To bylo milé.. Některé díly byly více, jiné méně koukatelné.. Jediné, co mi opravdu tehdá i dnes vadilo bylo veškeré nevyřešení záhad a neukončené konce dílů.. :-) Ale o tom všem prostě Akta X asi jsou :-D ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konzervativním fandům The X-Files (kterým jsem třeba i já) doporučuju zhlédnout díly 1, 2 a 6 a teprve potom případně i 3, 4 a 5, ušetříte si tím možná spoustu rozčarování až zklamání, kterýmžto jsem se já bohužel nevyhnul. A aby taky ne - po skvělé jedničce a vynikající dvojce přijde... co vlastně? Pokus o humor? O humor na úrovni dvanáctiletých mentálů? Myslí si snad tvůrci, že na něco takového jsou diváci seriálu zvědaví? Chtějí snad touhle demencí oslovit mládež? Tu už asi v dnešní seriály přesycené době osloví těžko, a jen se jim podaří znechutit pamětníky. Pevně doufám v pokračování (děj je po šestém dílu rozehraný dobře), ale v pokračování ve starém dobrém stylu a ne v rádoby vtipné ironii a nadsázce, které unikátní atmosféru tohohle kultu posílají do pekel. SHRNUTÍ: 1.díl - slibný a slušně navazující rozjezd 2.díl - mutantí sourozenci jsou pro mě vrchol desáté řady 3.díl - nejapný pokus o humor s megaporcí uslintaného pathosu (stará Scully) 4.díl - mimořádně protivná a oplizlá agentka Einstein a její submisiv Miller mě vůbec nebavili 5.díl - trapný pokus o jakousi sociálně-humanistickou agitku 6.díl - konečně zpět v osvědčených kolejích, konec dobrý - všechno dobré. ()

El-Barto

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na návrat Akt X jsem se fakt těšil, ale je to zklamání. Nejlepší je třetí epizoda, která přišla s parodickou sebeshazující polohou, která tomu kupodivu sedla. Upřímně jsem se smál a bavil se a to proto, že Darin Morgan to psal s obrovským nadhledem a citem. Zároveň ale pod kupou hlášek a skoro až komediálních gagů nezapomněl na příběh a hlavní postavu. Tou je Guy Mann a jeho příběh nejen že vyvolává záchvaty smíchu, ale taky citelně řeže do podstaty lidský nátury. Bravo za tuhle epizodu, oceňuju odvahu pustit se do něčeho tak jinýho, než na co jsme zvyklí. Jinak jsem se ale v ani jediný další epizodě starých dobrých Akta X, který máme všichni tak rádi, nedočkal. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama