Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 3
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (134)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Velmi špatné.... a nesmyslné pokračování.... navíc na mě Anderson budí velmy rušivým dojmem.. protože jí prostě jako scullyovou nepoznávám.... Mulber je v pohodě, ale mohl tam být jako třeba nový Skiner. Finální trapárna s kuřákem mě ani nepřekvapila.. Vzkříšení kultu se rozhodně nezdařilo. Ono taky křísit něčím čím se tenhle kdysi legendární seriál pohřbil sám je sebevražda... navíc ta nepřítomnost gore, to jsem se zase jednou zasmál... haha... O_o za mě zatím ne. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd trochu vlažnější, než bych si představoval po těch letech. Sice se ukáže všechno to, co dřív díky nákladům na CGI jsme si mohli jen přát. Na druhou stranu všechno to nízké rozlišení, jistá ušmudlanost, zrnitost VHS apod. mělo něco do sebe.... v těch devadesátkách. Tady je vše krásně osvícené a v HD a nedostavuje se to kouzlo. První epizoda ukáže o čem vše bude a zároveň se nebojí udělat tlustou čáru za historií, že to vše vlastně bylo úplně jinak. Bohužel je to tak trochu nuda. Andersonka už není příliš Scully ale spíš tichá Bedelie z Hannibala. Duchovny vypadá a působí jak Moody z Californication. Prostě nejsou to ty relativně ploché charaktery v hororové atmosféře, kde napětí, že někde ve stínu vyběhne hnusné laciné gumové monstrum je prostě pryč. Nová doba, staronový přístup. Za první epizodu průměr. Možná do dnešní doby se X-files nehodí :( ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"This is the End". Fanúšikovia možno ani nedúfali, ale dlho plánovaný návrat Muldera a Scullyovej nakoniec vyšiel. Akurát vo forme, ktorá zrejme najviac poteší iba najskalnejších z nich. Šesť dielov sa nakoniec ukazuje ako veľmi málo, pretože všetko podstatné sa deje v úvode a na konci a priestor medzi tým sa vypĺňa dielmi značne nevyrovnanej kvality. V konečnom dôsledku mal tento návrat mal určite väčší zmysel ako druhé filmové dobrodružstvo, ale nemusel by tak očividne mrhať potenciálom. Finále, ktoré šliape od úvodu do konca, síce revival uzatvára vo veľkom štýle, ale súčasne za sebou necháva príliš veľa mostov, aby mohlo byť považované za definitívne. 70% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mého tohle měl být šestidílný serializovaný příběh zakončující mytologii a nikoliv snaha zavděčit se každému "jeho epizodou". Celá mytologie pak působila jako hodně zkratkovitý a unáhlený mišmaš, do kterého chtěl Carter mermomocí nacpat úplně všechno. Netvrdím, že natažené na šest dílů by to bylo lepší, ale třeba by to nevnucovalo takový pocit. Ono celkově, když (podle mého) nejlepší epizodou celé mini-série je díl, který se hlavní linky nedotýká ani z dálky, je asi něco špatně. Celkově tento návrat považuji spíše za zklamání. oblíbený díl: Mulder & Scully Meet the Were-Monster ()

Košoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na návrat X-Files jsem se opravdu těšil, i když nepatřím do skupiny ultra fanoušků, kteří by viděli každý díl původního seriálu. Ale vždycky pro mě bylo sledování X-Files zárukou kvality. Nové díly mě ale zklamaly, především tedy po scenáristické stránce. "Pilot" ihned odklání celý směr seriálu k bláznivé konspirační teorii, dialogy jsou vyloženě pitomé a nezachraňují to ani herci, na kterých se tedy také podepsal zub času. Druhý díl zase odskakuje od nějaké ucelené dějové linky a předkládá týdenní případ. Chris Carter se zřejmě snažil o retro dojem, který se také moc nepodařil. Některé záběry, střihy... vypadají vyloženě amatérsky. V dnešní době už je televizní zábava na jiné technické i obrazové úrovni (pokud zabrousím do vod sci-fi tak třeba geniální Sense8 nebo z těch nadpřirozených vod The Whispers), tohle je krok zpět. Možná je to dobré pro ty "ultra fanoušky", ale pro běžné diváky se obávám budou nové X-Files nudnou a ničím nezajímavou podívanou. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama