Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 6
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (134)

WolfR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chris Carter měl úžasné možnosti jak navázat na konec 9. série a přitom do seriálu vrátit vše co na něm máme rádi. Bohužel se upnul k dělání radosti fanoušků a celé to tak trochu nedává smysl, dokonce bych řekl, že je to takové nemastné neslané. Ale pořád tam jsou zajímavé nápady a jistá atmosféra, 3 hvězdy. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mne spíše zklamání. Všechny původní sezóny jsem neviděla, ale snad pokračování nemělo být jenom pro skalní fanoušky, kterým už není -náct a jsou zhýčkanější. Některé díly byly vtipné (viz ten ještěrkodlak), ale začátek a závěr se věnují hlavní zápletce, do které zamotali snad všechny konspirační teorie, co existují. Poslední díl má být spíše upoutávka na další sezónu než seriózně vedený závěr. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dítě jsem Akta X milovala :-) Akta X pro mne znamenal kultovní seriál, který běžel na komerčních televizích pozdě večer a směla jsem se na něj dívat na prázdninách u babičky.. Tou dobou celý dům spal a já musela přes temný dům do svého pokojíku.. Do postele jsem skákala s rozeběhem, aby mne ten noční bubák nechytil za kotník.. Akta X mne naučily milovat záhady, sci-fi a horory.. Cokoliv tajemného.. Lačnila jsem po podobných žánrech, ale porevoluční televize nenabízela velký výběr podobných filmů a seriálů.. Digitální efekty se zatím nenosili a největší hrůzu budili příšery, které nebyli vidět.. Dnes jsou všichni bubáci jasně hmatatelní.. VFX mimozemské lodě jsou na filmovém plátně reálné stejně jako herci.. Pokud nevybouchne půlka státu, tak to není pořádné akční drama.. Všechno chceme vidět minimálně v HD kvalitě a zrnitý PAL už by nikoho neuspokojil... Hromada dialogů a minimum opravdové akce nudí.. Akta X za dnešní superhypermoderní dobou pokulhávají.. Tato (zatím) poslední řada vznikla vloženě pro skalní fanoušky jako milá retro vzpomínka.. Je ódou na devadesátá léta.. Čekala jsem mnohem nadupanější díly a dostala sérii věrohodně zachovalou včetně archaických efektů.. To bylo milé.. Některé díly byly více, jiné méně koukatelné.. Jediné, co mi opravdu tehdá i dnes vadilo bylo veškeré nevyřešení záhad a neukončené konce dílů.. :-) Ale o tom všem prostě Akta X asi jsou :-D ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po stránke námetov je 10. séria ukážková. Je v nej všetko, čím sa Akty X preslávili a čo/prečo sme si ich zamilovali. Mimozemšťania, únosy, vedecké experimenty, telesné deformácie, vládne sprisahania, Skinner, Muž s cigaretou, temné lesy, Osamelí strelci, teroristi, nedôvera, neistota, paranoja, obludy, urban legend, likvidácie nepohodlných svedkov, lietajúce taniere, konšpiračné teórie, zlá armáda, korupcia v FBI. V tomto problém nie je. Dokonca ani v komediálnej časti, pretože v „starej sérii“ sa čas od času predsa tiež objavili aj také a kto na to zabudol, asi má problémy s pamäťou. Malér je v scenároch, ktoré sú mdlé, (pod)priemerné, narýchlo spichnuté a nezaujímavé. Mulder a Scully (+ občas Skinner) sú stále relatívne fajn postavy, ale nevládzu zachrániť slabé scenáre. Jednotlivé epizódy sú neuspokojivé, miestami vyslovene neuzavreté a nedotiahnuté do konca, čo pôsobí rušivo a nepríjemne. Prvé dve časti zmätene šumia do prázdna. Po „Smetiarovi“ to chytí dych a Mulderova „dancing scenes“ je vskutku ťažko zabudnuteľná. Ale celkovo sa nekoná žiadny zázrak, prevláda rozčarovanie a sklamanie. A bohvieako nepomáha ani násilné objavovanie starých známych, ktorí sú tu len preto, aby tu boli. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytočný a chabý pokus, vytvoriť niečo, čo by zaujalo - fanúšika tohto kultu, ktorého úroveň, prudko klesá, že sa chytám za hlavu, či je to možné ? A fanúšikovia, radšej zvolia inú alternatívu, ktorá spočíva v tom, vrátiť sa k trebárs, prvej sérii, kde sa môžu pokojne pridať, druhá, tretia... maximálne po koniec 6. série ! ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama