Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder a Scullyová odhalí satanistický kult vedený démonickou učitelkou. (Disney+)

Recenze (14)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I Ďábel umí citovat Bibli, když se mu to hodí." Epizoda plná okultistů, žab padajících z nebe, suplujících učitelek bez smluvy a dálkově ovládaného hada mě hodně zaujala. A s Mulderovým tipem na to, že Ďáblova hudba je dechovka, naprosto souhlasím a jdu si pustit do uší trochu neškodného heavy metalu. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostý skvost. Rozhodně jedna z nejhorrorovějších epizod celého seriálu a co se týká této série tak rozhodně nejhorrorovější díl. Okultismus prochází celým dílem a stojí to opravdu za to. Neskutečná atmosféra, přímo až děsivá. Temná síla útočí na školu jejichž školní radu tvoří samí satanisti. Ritualy, vraždy a vše okolo okultismu v neskutečných kapkách. Temné finále už je jen třešničkou na dortu. Tleskám, geniální díl, pro hororového fanouška pastva pro oči a pohlazení po duši. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Aj diabol dokáže citovať Bibliu, keď sa mu to hodí.“ O tomto si, možno prekvapivo, trúfam hovoriť ako o jednej z najtemnejších (hoc nie nutne najlepších) častí Aktov X. Možno budem v menšine, ale trvám si na tom. Podozrivo zaspaté mestečko, ale v skutočnosti je to len kingovská pretvárka, kedy sa pod dokonalými fasádami domov a ukážkovo posekanými trávnikmi ukrýva najväčšie zlo. Mimochodom, majster hororu tu má nehmotné cameo na hranici povšimnutia: keď sa Mulder prehŕňa papierovými „zakladačmi“ v knižnici s vypožičanými knihami, na jednom svieti práve meno slávneho autora Cuja a Podpaľačky, ale (schválne?) skomolené na „Stehen King“. Inak je to fakt výborná časť plná rituálov, hadov (fuj!), žiab padajúcich z neba,  tiesnivých lesov, samovrážd. Je prítomná dokonca škola plná tínedžerov, čo je samozrejme samo osebe čistý horor, akiste mi dáte za pravdu. K tomu čierna mša, divní puberťáci a ešte divnejší dospeláci (najmä Susan Blommaert z Nožnicovorukého Edwarda si to vychutnáva), každý niečo tají, u nikoho neviete povedať, na čej strane stojí a aby nebolo srandy málo, voda do odtoku odteká proti smeru hodinových ručičiek a každý druhý dom sa môže pochváliť hlbokou, temnou pivnicou, dvere do ktorej sa samé od seba nahlas zabuchujú. Mulder a Scully sa za svoju dlhoročnú kariéru dostali do kontaktu s naozaj beštiálnymi vrahmi, netvormi, mimozemšťanmi a tajnými vládnymi agentmi, ale z tejto epizódy som mal pocit, že si skutočne zahrávali s nečistými silami čistého zla. Je to trocha mišung, pôsobí to na mňa dojmom, že tvorcovia chceli hada, žaby, sektu, lesy, školu a rituály, ale nevedeli, čo s tým, tak to všetko napchali do jednej epizódy. Paradoxne pôsobí konzistentne, takže to vôbec nevadí, skôr naopak (v zmysle: je to ozaj nepredvídateľné, netušíte, čo na vás vybafne v najbližšej scéne). ()

Leptictidium 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady se s tím tvůrci nesrali 💀. Nejlepší hororový díl v Aktech X, někdy i dost drsný. Jedná se jen o jeden díl a i ten dle mého dokáže překonat i dost hororových filmů, například kdybych volil mezi Die Hand Die Verletzt a V Zajetí démonů, beru toto. Atmosféra tak úžasná a dechberoucí, že už to ani víc nejde. 10/10 ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatá pečeť perfekce - 95 - 100%_ No, tak tohle je jedna z nejsilnějších, nejtemnějších, a také nejlepších epizod seriálu. Znepokojivá učitelka, skvělé postavy, naprosto unášející atmosféra, super děj, perfektní casting, a postupné odhalování tajemství. Taktéž báječná scéna s hadem, nebo halucinace. Neumím si představit že fanoušek seriálu by tuhle epizodu neměl rád. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • V epizóde sa objavuje Crowleyho škola. Aleister Crowley bol britský okultista, ktorý predvádzal podobné rituály ako predstavenstvo školy. Taktiež býval označený za satanistu. (BlackTom)

Reklama

Reklama