Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po návrate z emigrácie (od r.1974) v novembri 1989 sa Němec vrátil k námetu z konca 60.rokov- ku Klímovej novele Utrpení knížete Sternenhocha, avšak s odstupom od predlohy a až paradizujúcim nadhľadom. Mladé knieža sa ožení s dcérou vojenského vyslúžilca, tá však prejavuje odpor a končí v hladomorni. Knieža, zmietané láskou a výčitkami, zošalie, odmieta jej smrť a miluje sa s rozkladajúcou mętvolou. Dieťa - plod ich jedinej noci lásky - záhadne zmizne, aby sa objavilo na pohrebe rodičov ako položena-polomuž s dvoma hlavami, ponášajúcimi sa na hašterivých rodičov. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nojono, po tý zkurvený normalizaci a debilitám, kterým nás husákovskej režim vystavoval od ráhna do moči, tahle adaptace Klímy byla úplným zjevením. Eskalace pitvořivýho hnusu byla aspoň takovou malou přesdržkou všem těm soudruhům a soudružkám, co rozhodovali v kultuře o správnosti a vhodnosti. Takže my, husákovy děti, jsme tenhle film milovali. A viděno dnes, svou sílu pořád úplně neztratil. Vzhledem k nepochopení a podhodnocení, jakým ho tu zdejší osazenstvo počastovalo, dávám plnej počet. I když objektivně je to dnes tak za 3 a půl.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Na tomto zvratku je jasně vidět, že většina těch kreténů, co dolezla zpátky z "emigrace", stála za hovno, takže se ani nedivím, že je "tvorbu" a tvůrce komáři strkali do trezoru a kriminálu, čehož důkazem je tato snůška hovadin. Považoval jsem CS Film za poměrně solidní stanici, ale uvádět takovou hromadu hnoje...

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Reklama

Reklama