Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

danco123 

všechny recenze uživatele

V detstve asi môj najobľúbenejší animovaní seriál. Vždy na konci dielu som sa pýtal hneď mami kedy bude ďalší diel, proste pekné spomienky na tento krásny animovaní seriál. Vždy som fandil tej malej myške Jerry, pretože mi jej bolo ľúto a Toma som bral za toho zlého ,ale odstupom času na nich pozerám ako najlepších kamarátov ,ktorí by nevedeli bez seba žiť. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry je prostě perfektní. Je to prostě klasika. A pokud budou lidi pořád tvrdit, jak je tento animák pro děti špatným příkladem, měli by se raději zamyslet nad tím, proč chudáky děti okrádají o hezké vzpomínky, které by do budoucna mohli mít. Všichni jsme na tomto seriálu vyrůstali a taky se z nás nestali nájemní vrazi. Opravdu nechápu, proč někteří rodiče chtějí své děti připravit o něco tak úžasného jako jsou Jerry a Tom, kámoši jak hrom. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele

Seriál W. Hanna and J. Barbera dokáže osloviť mladších i starších prostredníctvom jednoduchého príbehu o naháňačke mačky a myši. Klasika, na ktorej už odrástli viaceré generácie a ďalšie generácie ešte odrastú lebo Tom a Jerry asi nikdy nestratia diváka a budú zabávať naše deti, deti našich detí, deti deti našich detí,... . ()

Kámen 

všechny recenze uživatele

Nejbrutálnější seriál všech dob. Proti Jerrymu je Barbar Conan mlíčňák s plácačkou na mouchy. Absolutně nevýchovné a nevhodné pro malé děti. Typické pro USA, násilí - s tím nemají problém, uřezané a umlácené hlavy, upálení, rozčtvrcení, potoky krve, ale jakmile by tam mělo být vidět byť jen jedno prso, už je to skandál a je to samozřejmě pohoršující pro ty prudérní pánbíčkáře a nejraději by za to zavírali do kriminálu. Jako kdyby malé dítě nikdy nevidělo prsa. Z jejich myšlení a uvažování je mi na blití. Co ta církev dokázala z lidí na celém světě udělat za idioty!!! A všichni se potom diví, kde se v lidech bere tolik agresivity, počínaje dětmi. Tak tímto to začíná už v útlém věku. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství, chtělo by se bez přemýšlení napsat, ale ono to tak asi není. Dokonale si pamatuji jen německou znělku „ Vielen Dank für die Blumen“ tzn. asi jsem to víc sledoval na jiných stanicích než u nás. Jinak si Toma a Jerryho pamatuji jen mlhavě, myslím konkrétní vtipné honičky a musel jsem se podívat na připomenutí na youtube. :-) Pak jsem si na pár věcí vzpomněl a dokonce se při nich i zasmál. Proto mohu nechat s klidem čtyři hvězdy, ta pátá sentimentální to tentokrát ale nebude. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Tomův výrok: „Don't you believe it,“ je narážkou na rozhlasový pořad téhož názvu. (Scottman)
  • Tom hraje na klavír ústřední motiv skladby "Uherská rapsodie č. 2". Jejím autorem je maďarský klavírní virtuóz a skladatel Ferenc "Franz" Liszt. Složil ji roku 1847. (JohnnyBane)
  • Jedna z mála epizod Toma a Jerryho, ve kterých Tom mluví. (ČSFD)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama