Reklama

Reklama

Situace je vážná, nikoli však zoufalá

  • Francie La Situation est grave... mais pas désespérée (více)

Obsahy(1)

Podnikatel Bertrand Duvernois má velké plány a k jejich uskutečnění nutně potřebuje přímluvu ministra Mazarda. Taková záležitost se nejlépe projednává v soukromí, Bertrand tedy pozval politika na víkend do zámku své snoubenky. Mazardovi to přišlo vhod, neboť s sebou mohl vzít utajovanou milenku. Diskrétní atmosféra ale rázem vezme za své, když se v zámeckém parku začne ozývat střelba a všude se to přímo hemží uniformami a novináři. Z vězení totiž uprchl trestanec, jehož matka bydlí v sousedství, a policisté se rozhodli zřídit si hlavní stan právě na místě, kde pobývá záletný pan ministr. Hnízdečko lásky se mění v hotový průchozí dům... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

woody 

všechny recenze uživatele

Nevím jak jiní ale mně vždy uchvátí dozvědět se jak se z tak zapleteného rébusu vždy vyklube roztomilá veselohra.Ztřeštěná ženuška, stavař, ministr s milenkou, ministrova žárlivá fuchtle, bláznivý policejní inspektor( moje nejoblíbenější postavička v tomhle panoptiku), oživlý mrtvý manžel, starý papá, služka (kterou většinu filmu uvidíte ve mdlobách), gangster a další na které si nevzpomenu. Vyžaduje to však naprostou pozornost, neboť se za chvíli přestanete orientovat a nebudete vědět vědět kdo je to pod pohovkou, kdo to teď přeběhl do skříně, proč někdo omdlel, kdo je ten mrtvý a jiné zápletky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na tuhle klasickou francouzskou komedii jsem se velmi těšil, ale kromě fantastického českého dabingu (což se splnilo) jsem od toho nic moc neočekával. A dobře jsem udělal. Jeana Lefebvra mám rád, ale jak je v hlavní roli, tak to prostě nějak není ono. Výchozí situace je fajn, absurdních situací je hromada, ale za celou dobu mně tahle komedie nedokázala vtáhnout, což je fakt škoda. Situace ovšem není nikterak vážná, naštěstí ani zoufalá, ve výsledku jsem dostal neurážející komedii, která ale mohla být mnohem, mnohem lepší. Výsledek je bohužel jen průměrný a já vím, že dobrovolně už tenhle film asi vyhledávat nebudu, Škoda. Vážně škoda. 60%. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tento film je vlastně nadčasový. Přestože se odehrává na Štědrý den, nenalezl jsem v něm ani kapku (tedy, pardon) vločku sněhu. Anebo to prostě odflákli a natočili to v létě. Jenom v něm na rozdíl od současného adventu nevidím žádného Alzáka, se kterým mám společné reakce holek a  o kterém nám tento advent tak krásně zazpíval Pokac. Tato komedie není vyloženě krásná, místy působí jako by ani neměla nějakou pořádnou filmovou režii. Je to prostě ,,divadlo na plátně.´´ a já mám podobné francouzské filmové divadelní komedie rád. Viděl jsem tedy už i lepší, toto bylo místy zbytečně překombinované, aniž by některé zápletky nevyšuměly do ztracena a byl by dostatečně využit jejich potenciál. Ale vlastně se u toho nedalo nudit, pořád bylo co sledovat, uteklo to jako voda a užil jsem si to. Milovnící mírně absurdního humoru si taky příjdou na své. Dovolím si tedy mírně nadhodnocovat. Dal bych si cukroví... ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Situace je vážná a (pokud je Lefevbre v hl. roli) tak i zoufalá. Sotva průměrná skorokomedie, kde asi nejvíc vadí slabý scénář a která vyniká snad jen tím že byla prý uvedena už za komančů v 70. letech a je tu bohužel pořád s námi díky TV reprízám a stíní mnohem lepším fr. filmům, které se na obrazovky nedostanou. Jen Serrault, který zas jednou dokazuje své herecké umění tím že i v blbém filmu udrží svůj vysoký standard, je tou pověstnou třešničkou na hodně zkaženém dortu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Situace je zoufalá, nikoli však vážná ;-) Politická satira a crazy komedie - to nejde dohromady a ani tady to tak úplně nevyšlo. Ale přesto - kdo by neocenil francouzskou komedii? Kdo mě úplně uchvátil, je Michel Serrault ve vedlejší roli rozklepaného ministra, zakládajícího si na své mediální neexistenci. 60 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Vicomtessa Sofia (Maria Pacôme) aj v stave bezvedomia, keď ju prenášajú, zdvihne v jednom momente nohu a potom aj svoju ruku k hlave (cca 54:12-54:19). (GabrielGabko)
  • Natáčení probíhalo v prostorách zámku Nandy čtyřicet kilometrů od Paříže. (Terva)
  • Film je již pátou spoluprací Jeana Lefebvra a Jackuese Besnarda. (Terva)

Reklama

Reklama