Reklama

Reklama

Devět královen

  • Česko Podraz (více)
Trailer

Obsahy(1)

Juan (Gastón Pauls) se jednoho rána pokusí nemotorně uplatnit stejný podvod na dvě různé pokladní v samoobsluze. Když je odhalen, ujme se ho muž, který ho celou dobu tajně pozoroval. Marcos (Ricardo Darín) se však za policistu pouze vydává: ve skutečnosti je zkušeným podvodníkem, jenž si nevinně vyhlížejícího mladíka vytipoval jako svého nového komplice. Juan se pod Marcosovým vedením rychle vypracuje v mistra přetvářky, který umí šikovně manipulovat s city svých bližních a vymámit na nich prakticky libovolnou částku. Před sehranou dvojicí je teď úkol ukrást a výhodně prodat vzácný aršík devíti známek z období Výmarské republiky nazvaný "Devět královen". Tu vlastní ostražitá dáma jménem Berta (Elsa Berenguer). Špičkoví podvodníci rozjíždějí smrtonosně elegantní hru, v níž neváhají překvapovat jeden druhého. Kromě pravých známek je však ve hře i jejich dokonalá kopie z padělatelské dílny Bertina bratra Sandlera (Óscar Núnez). Důležitou roli sehraje i bohatý sběratel Vidal Galdolfo (Ignasi Abadal) a Marcosova krásná sestra Valeria (Leticia Brédice), jež se sourozencovým životním stylem zásadně nesouhlasí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Parádny heist film u ktorého celý čas nevieme, kto na koho vlastne šije podraz. Medzitým celý čas sledujeme jak starší ostrieľaný podvodník učí fígle toho mladšieho. Ten s tetou, ku ktorej príde kamarát synovca po nejaké peniaze, dokonca pred pár rokmi na SK skúšali aj nejakí naši podvodníci. Jak som o tom čítal v novinách, tak som si hneď spomenul na tento film. Takže okrem iného to funguje aj ako edukačný film, hehe.  Mňa najviac bavilo sledovať všetky tie podvody z psychologickej stránky. Jak sa podvodník neustále zahráva s obeťou. Je to odporné a fascinujúce zároveň. Podľa miery svedomia každého človeka, ale tá odvaha niekoho chladnokrvne oblbovať je obdivuhodná. Na opakované zhliadnutie film funguje ešte lepšie. Divák si lepšie vychutná jak jeden z dvojice neustále vytvára situácie, vďaka čomu si ten druhý myslí, že to má pod kontrolou, ale všetko je úplne naopak. Takže pointa podľa mňa dokonale dáva zmysel a zároveň si divák všimne, že skoro každý z pomocníkov mali motiváciu sa na podvode podieľať a až tak prehnaná nakoniec pointa nie je. Pochvalu si zaslúži ústredné duo. Nenápadný nevinne pôsobiaci Gastón Pauls a hlavne bezcitný famózny Ricardo Darín, ktorého som vďaka tomuto filmu pred rokmi objavil. Výsledkom je skvelý heist film v ktorom napriek bezchybne prepracovanom podvode hrajú prim skvelé postavy. Zlé jazyky hovoria, že existuje aj nejaký USA remake. Za mňa nič také neexistuje. 9/10. ()

__:krux:__ 

všechny recenze uživatele

Asi filmy tohoto typu nemám rád. Dost jsem se nudil a jak film dopadne jsem tušil už v první půlce. Jediné, co mě drželo u toho dokoukat film do konce bylo to, že uvidím kousek Argentiny (Buenos Aires?), že se to možná vyvrbí jinak a jazyk, který ve filmech neslýchám často. Argentinu jsem neviděl a konec byl takový, jak jsem tušil, jen filmařsky ještě hůř provedený. Podle mě ztráta času. ()

Reklama

Lichty 

všechny recenze uživatele

Slavnějšími filmy inspirovaný špionážní kousek, který je příjemný svým exotickým prostředím, neznámými herci a docela svižnou režií již zesnulého Fabiana Bielinskyho. Bohužel po polovině filmu stále stejný koncept omrzí a ačkoliv zábavný konec má ambice velmi vysoké, Podraz je až nebezpečně nezapamatovatelným filmem. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil, ale nic moc. Docela dost jsem se nudil. Jeden ze slabších podrazáckých filmů. Prostředí a reálie Argentiny nebyly vubec využité, což si myslím mohlo film hodně ozvláštnit. Celý film je vykonstruovaný, náhodně by to mohlo být, ale bez toho závěru. Slabých 50%. Bohužel ani herecky nenadchlo. Film měl být postaven na scénáří, ale bohužel zrovna scénář je nejslabší součást tohohle filmu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednou jsem prodal semínka ostnatého drátu." Podvádět se má s lehkostí a tohle je velmi slušná instruktážní příručka, kterak se to má dělat. Já na to tedy nemám talent ani žaludek, ale přesto mě Marcos s Juanem hodně bavili při svých kouscích, při kterých je dodržování pravidel fair play považováno přinejmenším za nevhodné. Navíc jsem rád, že ze země fotbalu a telenovel poměrně nečekaně přicestoval snímek, který je celkem ponurý, ale přesto vtipný, chvílemi napínavý a možná i trošku překombinovaný. Od něčeho takového se občas rád nechám povodit za nos. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Argentině (Puerto Madero, Buenos Aires) v květnu 2000. (GASTON73)

Související novinky

Reklama

Reklama