Reklama

Reklama

Dobrodružství Sherlocka Holmese

(seriál)
  • Československo Z archivu Sherlocka Holmese (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Postava soukromého detektiva Sherlocka Holmese ožila v mnoha podobách na filmovém pláně i v televizi. Mezi nejúspěšnější adaptace ale patří britský televizní seriál, který byl vysílán mezi lety 1984 a 1994. Ve své nejslavnější roli se zde představil britský herec Jeremy Brett (1933–1995). Skládá se ze čtyř rozdílně pojmenovaných sérií a pěti delších televizních filmů. První na řadě jsou Dobrodružství Sherlocka Holmese, která byla natočena ve dvou řadách v letech 1984 a 1985. Celkem čítají 13 dílů a každý představí ucelený příběh s vyřešenou detektivní zápletkou. Jedná se o poměrně věrné adaptace knižních předloh Arthura Conana Doyla, které bývají řazeny ke klasikám detektivní literatury. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele vecnaAmbra k tomuto seriálu (2)

Dobrodružství Sherlocka Holmese (1984) 

Sherlock má toľko verzíí, že sa nedá vyhnúť porovnávaniu. Ja keďže som taký nostalgický klasik, vždy mám rada seriály staršieho dáta. Musím povedať, že najviac sa mi páčil Sherlock a doktor Watson prekvapivo v ruskej podobe a tak nejako som si ich predstavovala. Jeremy Brett sa snaží byť tym správnym Sherlockom, ale možno práve tá snaha na mňa vyznieva tak akosi opačne a jeho prenikavé pohľady a prezieravé pohyby ma občas dráždia. Pripomína mi nejakú lasičku, alebo také čosi. ()

Tančící figurky (1984) (S01E02) 

Ale no tak. Ako milovníčka detektívnych príbehov sa vždy nejakou okľukou vrátim k nejakej časti Holmesa, ale nemôžem si pomôcť, stále tomu niečo chýba. Columbo či Poirot by si bez nejakého väčšieho všeobecného záujmu všimli guľku v okne, ale tu všetci plesajú nadšením nad geniálnym Holmesom. Brett je určite výborný, ale tie jeho prenikavé pohľady ma občas až iritujú. ()

Reklama

Reklama